Boğaziçi Üniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi

İstanbul·6.2K Takipçi

Sonuçlar 2. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

Anadolu illerinden gelen öğrencilere öncelik tanınıyor, hazırlık öğrencileri için Sarıtepe(Kilyos) Kampüsü'ne yeni yurtlar yapıldı; tüm hazırlık eğitiminin Kilyos'ta sürdürülmesi planlanıyor. Bölüme geçen öğrenciler, yine İstanbul dışından gelenler öncelikli olmak üzere, Kuzey, Güney ve Uçaksavar kampüs yurtlarına yerleştiriliyor. İstanbul'un uzak ilçelerinden gelenlerin okul bünyesindeki yurtlar için maalesef pek şansı yok.

Boğaziçi Üniversitesi yurtları şartları açısından gayet rahat yurtlardır. Hazırlık yılında eğer ilk 100'e girmediyseniz Kilyosta kalırsınız. Yurtları 4 kişiliktir. Şimdi bir de 3. yurt açılmış orda 3. yurt nasıldır nedir hiçbi fikrim yok ama ben 1. Kilyosta kalmıştım. 8 kişilik daireydi (2 tane 4 kişilik daire). Güzeldi. Sonra eğer hazırlığı geçerseniz Güney yada Kuzey yurtlarına geçersiniz. Yurt seçimleri-kuraları hiyerarşik sıralamaya göre olur ve oluşturduğunuz odadaki bütün insanların o dönemki kredileri hesaba alınarak oluşturulur. Bütün yurtlarla ilgili bilgiyi websitesinden alabilirsiniz. Bunlar dışında rahattır, giriş çıkış saati problemi olmaz. Yurtta kalmadığınız zaman ebeveynleriniz aranmaz. Ebeveynlerinizin numarası bile alınmaz. Tatlıdır. Bir de sürveyanlık sistemi vardır. Yurt yönetimine bi nevi ortak olursunuz daha az kişiyle daha geniş odada kalırsınız haftada beş gün sorumlusu olduğunuz odaların 12de yoklamasını alırsınız. Bunun dışında belli başlı sorumluluklarınız olur ama bu sayede şahane arkadaşlıklar kurarsınız. Bir de sorumluluk ben de asarım keserim kafasına girmezseniz yurdun tamamını tanır, selamdaş olursunuz. Minnoş bir sistemdir. Bunun içinde her sene nisan ayı gibi yamulmuyosam mülakat yapar yurtlar müdürlüğü. Her yurt müdürünün kendince kriteri olmakla birlikte mülakatta bulunan bütün yöneticilerin ortak puanlandırma sistemiyle değerlendirilirsiniz. Genel olarak ne aşırı obsesif-sorumlu ne de lakayt tipleri sevmezler. Olmaya çalışın mutlu olursunuz. 5 sene yurtta kaldım, son 2 senesini 3. Kuzeyde sürveyan olarak geçirdim. Ayrılırken evimi terkediyorum sanki diyordum ama orası hala benim evim!

Devlet yurdu ve Superdorm isminde, iki yurt seçeneği var. Devlet yurdu prosedürü genel prosedüre dahil. Şehir dışında ikametgahı olan öğrencilere öncelik veriliyor. Superdorm ise nispeten daha pahalı ve nispeten daha konforlu kabul edilir. Yarı-özel bir işletme olarak kabul edilebilir. İki tür yurt da kampüsün içerisindedir. Öğrencilerin bir kısmı Hisarüstü mahallesinde, bir kısmıysa civar mahallelerde ev tutmayı tercih eder.

Okulun kendi yurtlarında kalmanın zor olduğunu bildiğim dışında bir bilgim yok. Ancak okulun çevresinde özel yurtlar mevcut

Hazırlık senesi için Kilyos 3.yurt çok uygun bir fiyata çok müthiş bir yurt. Ama Kuzey yurtları için aynı şeyi söyleyemem, bu yüzden ben kalmamayı tercih ettim. Kalan bilen birilerinden dinlemek lazım.

Murat Nur Çolakoğlu
Murat Nur Çolakoğlu
L'Oréal Tüketici Ürünleri Divizyonu Dijital Direktörü, L'Oréal
Gözde Gönül
Gözde Gönül
Ürün ve İş Geliştirme Yöneticisi, METRO Türkiye
Tolga Uluışık
Tolga Uluışık
İş Birimi Lideri, Pfizer
Umutcan Ünal
Umutcan Ünal
Kurumsal Teknik MT, Aksigorta
Göker Erdek
Göker Erdek
Bütçe Planlama Takım Lideri, METRO Türkiye
Sena Erol Özdemir
Sena Erol Özdemir
Pazarlama İş Geliştirme ve Sadece Migros’ta Grup Müdürü, Migros
Rengin Özeren
Rengin Özeren
Regional Assistant Brand Manager, Colgate-Palmolive
Salim Ece
Salim Ece
Satış ve Pazarlama MT, Pfizer
İrem Ayken Uslu
İrem Ayken Uslu
İnsan Kaynakları Müdürü, BSH
Atacan Özgüner
Atacan Özgüner
Gelir Geliştirme Müdürü, Anadolu Efes

yabancı dil zorunluluğu sayesinde bir dil daha öğrenmiş oldum. ayrıca sabır eşiğimin yükselmesinde büyük faydası oldu bölümümün. içeriği aslında çok güzel olan derslerin akademisyenler tarafından katledilmesinin yarattığı tepki ve sonucunda gelişen ''ne yapabiliriz?'' sorusu grup bilinci ve toplu hareket kabiliyetimize katkıda bulundu.

İlgi alanımda olan İşletme, Uluslararası İlişkiler, Lojistik, Ekonomi ve benzeri bütün bölümlerin önemli derslerinin bir bölümde birleşmesiyle oluşmuş bir program. Buna ek olarak Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde bulunması da tercih sebeplerimden birisiydi. İş dünyasında karşıma çıkabilecek problemlere farklı departmanların bakış açısıyla bakabilmeyi öğrendim. 

Kişiler

Işılay Ece Dalfidan
Işılay Ece Dalfidan
Yetenek Yönetimi & Akademi, BSH
Selin Deniz Şimşek
Selin Deniz Şimşek
İnsan Kaynakları Grup Müdürü , METRO Türkiye
Ebru Kantoğlu
Ebru Kantoğlu
Kurumsal İletişim Müdürü, Doğuş Otomotiv
Zeynep Yazgönül
Zeynep Yazgönül
Afrika, Orta Doğu, Doğu Avrupa Bölge Eğitim Koordinatörü, L'Oréal
Levent Allovi
Levent Allovi
L’Oréal Proffessionel Marka Müdürü, L'Oréal
Neslihan Nigiz Ulak
Neslihan Nigiz Ulak
Sales Director (Head of Modern Trade), Unilever
Nilüfer Durak
Nilüfer Durak
Chief Operating Officer, Solvoyo
Simten Güvencer
Simten Güvencer
Commercial Project Manager, Siemens
Fatih Aşcı
Fatih Aşcı
İşletme/Marka Sahibi, Tantuni Sofrası
Cem Açık
Cem Açık
Pfizer Türkiye Genel Müdürü, Pfizer
Beste Güren Müminoğlu
Beste Güren Müminoğlu
Analitik Ürün Yönetimi Alan Yöneticisi, BSH
Yavuz Bahadıroğlu
Yavuz Bahadıroğlu
B2C Marketing Manager, Canon Eurasia
Serkan Özkan
Serkan Özkan
Mağaza Planlama Müdürü, Koton