Anlatsın
Giriş

Genel manada çok büyük sorunları olduğunu düşünmüyorum. Kampüsler zaman zaman artan öğrenci mevcudunu karşılamakta yetersiz kalıyor; kantin ve yemekhanelerde yoğumluk yaşanıyor. Yurtlarda odalar genel olarak 6-8 kişilik. Hazırlıkta yurtta kalmak isteyen öğrenciler bir yıl boyunca Kilyos Kampüsü'nde kalıyorlar. Kilyos, Güney Kampüse 45-50 dk uzaklıkta bir kampüs ve malesef geliştirilmemiş durumda. Sadece derslik ve yurt binaları var.

İşletme çok geniş bir çalışma alanına sahip. İnsanı belirli bir kalıba sokarak mezun etmeye çalışmıyor, kendini ve ilgilerini keşfetmene fırsat tanıyor. Başta bu çeşitlilik hoşuma gitti. Yine Boğaziçi İşletme, iş dünyasında güzel bir etiket. Mezunları alanlarının en iyileri arasında ve bu öğrencilere iyi bir network sağlıyor

Alan tanımlaması geniş bir bölüm. Şirketlerin pazarlama, satış, insan kaynakları, finans departmanlarında, bankalar, danışmanlık, denetim şirketlerinden ajanslara kadar pek çok alanda iş bulmak mümkün. Bu biraz kişinin üniversite hayatı boyunca kendini ne yönde geliştirdiğine bağlı. Akademik kariyer de bir alternatif. Genel olarak artık bölümlerin değil, insanların ilgilerinin ve yapmak istediklerinin iş imkanı konusunda daha fazla kapı açtığını düşünüyorum.

Evet, bugün tercih yapsam ilk tercihim yine Boğaziçi olur.

Öncelikle artıları eksilerinden çok çok fazla, hatta İstanbul'da yaşanılacak en iyi dönem öğrencilik olabilir. Genel olarak kalabalık bir şehir, trafiği fazla bunlar insanı yoruyor. Ama yurtta ya da okul çevresinde kalanlar için çok fazla sorun yaratmıyor bu durum. İstanbul genel olarak pahalı bir şehir, özelinde Boğaziçi ve çevresi ortalamanın üstü. Ev kiraları epey yüksek, bunlar öğrencileri zorlayabilir ama değdiğini düşünüyorum.

Üniversite kesinlikle büyükşehirde okunmalı diye düşünüyorum. İnsana vizyon katıyor, farklı şeyler deneyimleme fırsatı sunuyor. İstanbulun sürekli dolu bir etkinlik takvimi var, insan hep yapabilecek bir şeyler buluyor.

Eğitiminin tamamen İngilizce olması, öğrenci kulüplerinin çok etkin çalışmaları, kampüste sürekli gidilecek bir konferans yapılacak bir etkinlik olması, çok farklı alanlardan(sinema, müzik, resim, heykel vb.) seçmeli ders alabilme imkanı, farklı düşüncelere, yaşam tarzlarına hoşgörülü ortamı, kampüsünün konumu, manzarası... :)

Boğaziçi'nin vizyonuna ve burada kendimi geliştireceğime inandığım için. Zeki, entelektüel ve farklı düşünceden çok fazla insanla bir arada bulunma şansı sunduğu için. Tamamen İngilizce eğitim vermesi, mezunlarının alanlarında en iyi yerlerde olmaları, öğrenci kulüpleriyle dolu bir sosyal hayat sunması, ve tabi ki muhteşem kampüsü, manzarası...

Benzer Kişiler

Hasan Burak Demir
Hasan Burak Demir
Stajyer - Aktif Pasif Yönetimi Müdürlüğü, Garanti BBVA
Göker Erdek
Göker Erdek
Bütçe Planlama Takım Lideri, METRO Türkiye
Rengin Özeren
Rengin Özeren
Regional Assistant Brand Manager, Colgate-Palmolive
Ecenaz Ozcengiz
Ecenaz Ozcengiz
Employer Branding Lead, Unilever
Neslihan Nigiz Ulak
Neslihan Nigiz Ulak
Sales Director (Head of Modern Trade), Unilever
Pınar Aslaner
Pınar Aslaner
Assistant Brand Manager (Marka Müdür Yardımcısı) / RB Turkey Hygiene, Reckitt Türkiye
Ekin Akın
Ekin Akın
Fem Care Market Strategy and Planning Manager, Procter & Gamble
Serdar Kahraman
Serdar Kahraman
Kilit Müşteriler E-Ticaret Satış Yöneticisi, L'Oréal
Deniz Tuğmen
Deniz Tuğmen
Field Sales Executive, Coca-Cola İçecek
Uğurcan Yılmaz
Uğurcan Yılmaz
Dijital Proje Sorumlusu, L'Oréal
Sena Erol Özdemir
Sena Erol Özdemir
Pazarlama İş Geliştirme ve Sadece Migros’ta Grup Müdürü, Migros
Lara Çelikyay
Lara Çelikyay
Hayat'ı Keşfet İhracat Stajyeri, Hayat
Sinem Zeynep Anıl
Sinem Zeynep Anıl
Bireysel Kitle Bankacılığı Yetkilisi, Garanti BBVA
Füsun Patoğlu Cengiz
Füsun Patoğlu Cengiz
Partner / Danışmanlık, EY Türkiye