Şimdi bu soruya neler yok ki diye bir cevap versem yeridir! Sosyal imkan anlamında gerçekten seçici davranmanızı ve enerjinizi güzel bir şekilde kanalize etme anlamında efor sarf etmelerini gerektirecek sayıda fazla. Bunu sağlayan ilk yer kulüpler birçok spor dalından tutun, dansa, müziğe, kariyere hemen hemen her alanda öğrencilerin ilgileri doğrultusunda kulüp veya topluluk bulunuyor bunun dışında sinemayla ilgilenen öğrenciler için Mithat Alam Film Merkezi, Sinebu (her ay yeni filmlerin gösterimde olduğu okul öğrencilerine sadece 4 TL olan sinema salonumuz) var. Bunların yanı sıra okulun konumunun çok merkezi olması da sosyal imkanlarını genişleten bir unsur, okuldaki etkinlikler konferanslar sempozyumlar konserlerden vakit bulursanız dışarıdaki aktivitelere de kolaylıkla ulaşım sağlayarak gidebilirsiniz!
Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulubu
Öğrenmeyi okumayı araştırmayı sevenlere göre! Kendiniz gibi olun yeter, ama okumayı sevmeniz çok önemli çünkü bol bol makale okuyacaksınız
Harvard College in Asia Program(HCAP) 2003 yılında başlayan, Asya ve Amerika’da farklı kültürlerden geleceğin liderlerini ve kariyer anlamında başarılı olacak öğrencileri bir araya getiren bir programdır. Kulupte olduğum süre boyunca çok fazla ismini duymadım, bu tarz programlara katılmak için kulupte iyi konumlarda olmanız gerektiğini düşünüyorum.
Hayır tabiki, mesela ben Psikoloji bölümü öğrencisiyim.
Sanırım Türkiyede yurt imkanı olarak kıyaslayacak olursak Boun çok iyi bir durumda. Hazırlık okuyacaksanız ve başka bir ilden geliyorsanız, size yurt yüzde doksan dokuz çıkıcaktır. Devamındada yine il dışından gelen öğrencilerin yarısı eğitim süreçlerinde yurtta kalmaya devam ediyorlar. Beklentilerinizi yüksek tutmayın fiziksel imkanlar konusunda ama ortam çok güzel!
Eski ve kaliteli işler yapan bir kulup olması, bilinirliği ve mükemmel kulup odası!
Sorumluluk bilinci, güzel insanlar ve farklı ortamlardan farklı insanlarla tanışma imkanı. Eğer kurumsal hayatta bir gelecek düşünüyorsanız o ortamı üniversite zamanınızda gözlemleme; girişimcilik, insan kaynakları reklamcılık gibi alanları bir nebze keşfetme adına güzel bir adım.
İkinci ve üçüncü sınıfta exchange veya erasmus programlarıyla eğitiminizin belli bölümlerini yurt dışında geçirebilirsiniz. Ortalamanız bu programlara kabulunuzde önemli bir rol oynuyor.
Kendinizi keşfetme konusunda asla durmayın, bir sürü yeni şey deneyin çünkü şuan tam olarak o aşamadasınız. Bunları yaparken ve dolu dolu geçirirken vaktinizi arada durup "self-reflection" yapmak çok önemli, buna da çok dikkat edin.
Sorumluluk, kulup odası,mavi
Psikoloji mezunu akademik olarak ilerleyebilir (Genelde bu tercih ediliyor.) Bir firmanın insan kaynakları departmanında çalışabilir, yüksek lisansın ardından klinik psikolog olabilir. Aslında bölümden öte sizin ne yapmak istediğinizde olay.
Psikoloji ilgili olduğum ve sevdiğim bir alandı, severek keyif alarak okuyacağımı düşündüğüm için bu bölümü tercih ettim.
Kampüs yaşantısı ve farklılıklar
Mühendislik bölümlerinin çok teknik olmaması.
Boğaziçi Üniversitesi'ni SEVİYORUM.
Çünkü kendini her yönüyle rahat ifade edebildiğin, süper manzarası, konumu, insanları, kulupleri şahane! Türkiye'de okumak istiyorsanız tek tercihiniz! Ev Boğaziçi ev!
İstanbul'da bir sürü etkinlik ve gelişme oluyor ama Ankara bunu takip etme konusunda İstanbul kadar gelişmiş ve hızlı değil. Etkileşim daha az.
Eğer lise öğrencisiyseniz, Ankara iyi bir basamak üniversiteye geçişte üniversite (Bilkent, ODTÜ gibi) etkinliklerini takip edebilirsiniz. Kendinize vakit ayırma adına daha rahat bir şehir, sakin.
Ulaşım ve yaşam giderleri, ama onlar da çok büyük eksiler değil alışıyorsunuz.