Sonuçlar 2. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

Yani sanırım azıcık seviyorum. Sonuçta yüz vermemek lazım :)

Fazlasıyla seviyorum ,hep istanbul deyip hazırlanmıştım burayı pek istemeden yazmıştım ama şu an allahtan salaklık yapıp istanbula gitmemişim diyorum :)

Nefret etmiyorum ama bu üniversiteme deli gibi bağlı olduğumu göstermez.

Kısa ve öz düşünürsek severiz ama detaylara inersek üniversite sevgisi zor. marmaradayken marmara pfff diyebilirsiniz ama başka bi arkadaşınız xxxx Üniv pfff dediğinde *YAA MARMARALIYIM* diye mutlu da olabiliyorsunuz

seviyorum iyi ki bu üniversitedeyim

Seviyorum. Gerek hocaların yetkinliği gerekse insanlarının "ortamcı" olmamaları dolayısıyla.

Kısa, öz ve net olarak Boğaziçi Üniversitesi'ni yerim, sonra da bittiğine üzülürüm.

bunu her fırsatta dile getiririm. "100 kere öss'ye girsem, 100 kere aynı puanı alsam, 100ünde de Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü yazarım."

Ben ilk olarak neden ingilizce tıp fakültesini tercih ettiğimi açıklayayım. Benim hedefim kendimi akademik olarak geliştirmek araştırmalar yapmak bu yüzden ingilizce bilmem(çok iyi bir mesleki ingilizce tabi ki) çok önemliydi. Tıp alanında Türkiye çok gelişmiş bir çok ülkeye göre ama buna rağmen yabancı kaynakları takip etmeniz gerekiyor. Eğer ingilizce bilmezseniz dünya çapında yayınlanan makalelerden faydalanabilmek için Türkçeye çevrilmesini beklemeniz gerekiyor bu da dünyayı en az 6 ay geriden takip etmek demek. Aynı zamanda sadece makaleler değil yeni bulunan tedavi yöntemlerini de geriden takip etmek zorunda kalırsınız iyi bir ingilizceniz yok ise. Ama hedefi normal bir doktor olup devlet hastanesinde çalışmak olan bir öğrenci için kesinlikle Türkçe tıp öneririm. Fakat şu bilinmelidir ki Acıbadem gibi büyük sağlık gruplarında çalışmak istiyorsanız en azından ingilizce bilmeniz şarttır(farklı yabancı dillerde artı sağlayacaktır). Bir de bu sene yapılan değişiklikle TUS sınavında başarılı olsanız bile sınavınızın geçerli olabilmesi için YDS(yabancı dil sınavı)'den 50 ve üzeri not almanız gerekiyor ki bu da düşük bir not değil genel ingilizcenizin yeterli olması gerekir(bunun için de bir çok insan son sene kursa gidiyor.TUS kursunun yanında bir de ingilizce). İngilizce tıpın tek bir dezavantajı olduğuna inanıyorum o da ilk sene biraz zorlanabilme ihtimali ki eğer istekli olursanız kısa sürede ingilizce derslere uyum sağlayabilirsiniz. Bana bir tercih hakkı daha verilseydi gene ingilizce seçerdim pişman değilim ingilizce tıp okuduğum için.

Avantajı:İngilizce tıp okumak size uluslararası doktor olabilme ve yurtdışında ya da yabancı hastanede çalışabilme, staj yapabilme, etkinliklere katılabilme olanağı sağlar. Yabancı tıp makalelerini rahatlıkla okuyabileceğiniz bir eğitim verir. Böylelikle dünyada tıp alanında neler olduğunu takip edebilirsiniz. Dezavantajı:Tıp okumak iki kat zorlaşır ve dersi takip etmek ve ezberlemek eziyet gibi gelir.

Ben Türkçe amfideyim. % 30 ingilizce bizim de. Labları ingilizce görüyoruz. İlerde onlara nasıl faydası olur pek bilmiyorum, yurt dışına gittiklerinde rahatlık sağlayabilir. Size İngilizce tıp olanlardan duyduklarımı aktarabilirim. Genel olarak hocaların ingilizcelerinin yetersizliğinden şikayetçiler, tabi iyi hocalar da var. Bize göre daha az ayrıntı gördükleri söyleniyor. İlk birkaç aydan sonra alışılıyormuş ingilizceye de, duyduğum kadarıyla tabi :) Tıp, Türkçe okunur bence. İngilizce tıp geldiği halde Türkçe yazan çok arkadaşım var, çok mantıklı.

Tus zamanı geldiğinde, akademik olarak ilerlemek istediğinizde, yurtdışında bir konferansa katıldığınızda ya da sunum yapmanız gerektiğinde,dünya yayınlarını takip etmeniz gerektiğinde, yabancı bir hastanız olduğunda ve en önemlisi toplumdaki saygın bir doktor olarak doğru ve akademik bir ingilizce hayatınızın her alanında lazım olacak. Ben zorlanırım yapamam tıp zaten zor diye düşünmeyin sadece alışma süreci gerektiriyor.

Dünyanın başka hiçbir ülkesinde tıp eğitimi anadilden başka bir dilde verilmezken Türkiyede ingilizce tıp diye bir kavram olmasını tuhaf buluyorum! 6 senemi tıp fakültesinin zorluğu yetmezmiş gibi bir de ingilizceye kafa yorarak geçirmek istemediğim için türkçe tıp seçtim ben ve tercihimden çok mutluyum.