Sonuçlar 2. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

Elif Aral
Elif Aral
Gelişen Pazarlar Aşı Grubu Lideri (New York), Pfizer
Zeynep Yenel
Zeynep Yenel
Ücretlendirme ve Org. Gelişim Uzmanı, Koton
Merve Güleç Sönmez
Merve Güleç Sönmez
Perakende Bankacılık Segment Yönetimi - Afili Bankacılık Müşteri Yönetimi, DenizBank

Bir kamu yönetimi öğrencisi olarak işletme bölümü diyorum çünkü mezun olunması kolay ve öğrenci kendini geliştirirse ileride çok daha özgür bir şekilde iş sahibi olabilir.

Şahsi fikrime göre bu soruya verilebilecek en net cevap İnsanın karakteri,yapısı,ilgilendiği konular ve özellikle içinde bulunduğu duruma göre değişir öncelikle iki bölümünde rekabet oranı çok yüksek ve mezun sayısı da çok fazla ancak iki bölümünde birbirinden ayrılan net özellikleri var örneğin işletme genelde bir kurumun iç-dış ilişkileri,yapısı,bulunduğu konum ve amacı ile ilgilenen bir bölümdür iktisat biraz daha geniş bir bölümdür yani bir müzik sektöründen tutun bilişim-mühendislik sektörüne hatta ve hatta sporda bile bulabilirsiniz bu bölümü dediğim gibi burada sizin düşünce olarak,karakter olarak kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz ve ilgilendiğiniz konular çok önemli ama kendi fikrime göre iktisatın şöyle bir artısı var işletmeye göre işletmede eğer bir çalışan değil yöneticilik düşünüyorsanız biraz maddi gücünüz olmak zorunda ha bu durum iktisatta geçerli ancak eğer başarılı bir iktisatçıysanız sizin o konuma gelmek için maddiyat harcamadan zaten yükselme olasılığınız vardır o yüzden bu iki bölüm arasında kalan arkadaşlara önerim eğer yöneticilik düşünüyorlarsa maddi gücü olanların işletmeye onun dışındakilerin de iktisata yönelmesidir 

Sayısal yönünüz kuvvetliyse iktisat


Sözel yonunuz kuvvetliyse işletme

Hemen hemen aynı, zaten sıfırdan konuları görüyorsunuz fakat bir tık daha hızlı liseye göre. Eğer lisede bu konulara iyi çalıştıysanız üniversitede çok rahat bir şekilde geçersiniz bu derslerden

Ezgi Karakoç
Ezgi Karakoç
Satış Danışmanı, English Home

Lise düzeyinde gördüklerinizden farklı değil sadece konuların işlenme süresi daha hızlı ve birbiri arkasına değil iç içe olduğu için biraz zor gibi gözükebilir. Temeliniz eğer iyi bir halde ise bir problem yaşamınız mümkün değil :)

liseden temeliniz varsa rahat olur fakat lisedeki konuların bi tık ileri seviyesi diyebilirim

Olumlu yönleri öğretim üyeleri kesinlikle çok iyi ve okulun içinde yakalayabileceğiniz bir çok fırsat var. Olumsuz yönü ise ülkemizde iktisat mezunu çok fazla bu bakımdan kendinizi geliştirmeniz önemli

İktisat fakültesinin mimarisi pek hoşunuza gitmeyebilir ancak birçok üniversitede dersleri araştırma görevlileri ve sair verirken üniversitemizde ilk yılınızdan itibaren başarılı profesörlerin ders vermesi paradigmanızı oluşturmada faydalı olacaktır.

Bölümün oldukça başarılı bir üniversitede bulunması artı bir etkisi muhakkak olur. Bu yüzden;iyi bir bölüm,iyi bir üniversitede okumak size avantaj katar...

İktisat bölümü kazanması kolay , mezun olması zor bölümdür.Gerçekten bilmeniz gereken o kadar çok konu var gibi davranıyor öğretmenler.Dersler de ağır bir sürü gereksiz ders olduğu gibi günlük hayatında da kullanacağın ve geleceğin için iyi olan dersler de var.Kendini geliştirirsen çok güzel yerlere girersin.Eğer gerçekten para ve ekonomiyi çok seviyorsanız ve derinlerine inmek istiyorsanız iktisat bölümü seçmelisiniz ?

İşletme,Maliye,Hukuk,Psikoloji,Siyaset ve Matematik kökenli (ekonometri vs.) derslerle birlikte iktisat dersleri verilmektedir. İktisat tek başına yetersiz kalacağından bu yan branşlarla açığı kapatıyoruz.  


İçerik olarakta iktisat biliminin nelerden etkilendiğini siyasi,politik,psikolojik ve hukuksal boyutlarını irdeliyoruz. Örneğin; Vergiler(Hukuk ve Maliye),Bütçe(Siyasî ve politik),İhtiyaç Dışı Harcamalar (Psikolojik),Işletme giderleri ve gelirleri (İşletme),İhricat ve Ithalat (Politik ve Maliye) gibi örneklerin yan derslerle birlikte konu üzerinde uzmanlaşmamızı sağlıyor. 

Daha çok sayısal ve analitik bünyeyi içerisinde barındıran bir bölüm tabii beraberinde tarihten kopmayarak. Derslerin çoğunda verisel tablolar, grafikler yer almakta ve hızlı çözüme odaklayıcıdırlar.

Senem Türker
Senem Türker
Finansal Raporlama ve Analiz Müdürü, Vodafone
Hakan Erdoğan
Hakan Erdoğan
Customer Development Manager, Colgate-Palmolive