Anlatsın
Giriş
Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi

Marmara Üniversitesi

Marmara Üniversitesi

İstanbul·7.2K Takipçi

Nefret etmiyorum ama bu üniversiteme deli gibi bağlı olduğumu göstermez.

Kısa ve öz düşünürsek severiz ama detaylara inersek üniversite sevgisi zor. marmaradayken marmara pfff diyebilirsiniz ama başka bi arkadaşınız xxxx Üniv pfff dediğinde *YAA MARMARALIYIM* diye mutlu da olabiliyorsunuz

Seviyorum. Gerek hocaların yetkinliği gerekse insanlarının "ortamcı" olmamaları dolayısıyla.

seviyorum iyi ki bu üniversitedeyim

Köklü bir üniversite ayrıca yemekhanesinde de hem güzel hem de ucuz yemekler çıkıyor yemek 1 tl. kütüphanesinin 7/24 açık olması ve birçok kulübünün olması çok iyi

En önemlisi İstanbul gibi bir şehir ve bu şehrin en güzel, ulaşımı en rahat yerlerinden birinde olması. Ayrıca eski bir üniversite olmasıyla da temelini oturtmuştur.

Marmara Üniversitesi’nin okul olarak çok bir artısı oldugunu düşünmüyorum. Benim tercih sebebim burslu veya paralı hiçbir özel okulda okumak istemememdir.

Bu alanda ülkemizdeki önde gelen üniversitelerden birisi. İletişim sektörü iş bulma açısından oldukça sıkıntılı bir sektör ama Marmara Üniversitesi bir nebze olsun (tabii her şeyin kişide bittiğini unutmamak gerek) diğerlerinden öne atabiliyor. Bölüm dilinin 0 İngilizce olması hazırlığı zorunlu hale getiriyor ve kesinlikle okunmasını öneriyorum. Benim gibi Açıköğretim Lisesi'nden mezun olup sıfır ingilizceyle üniversiteye giren birisini Amerika'ya gidip work and travel yapma derecesine getirmiştir.

Marmara Üniversitesi köklü eğitim geçmişi ve derslerinden geçme zorluğuyla size birçok üniversiteden daha iyi bir eğitim verecektir. Her biri kendi alanında uzman olan hocalarımız öğrencileri pek sallamasada derslerinde verdikleri bilgi öğrencinin öğrenme istekleriyle doğru orantıda oluyor. Eğer kendinizide bu isteği görüyorsanız tercihlerinizde ilk sıralarda marmara üniversitesini yazmalısınız.

bütün bölümlerin ve programların (neredeyse) hepsinin göztepe kampüsünde olup işletmenin bahçelievlerde olması?? neden?

Rektörümüz biraz sıkıntılı. Haydarpaşa binasına sahip çıkmadı. Aynı şekilde bazı akademisyenlerde. Hatta son khk ile atılan saygıdeğer hocam Prof. Dr.İbrahim KABOĞLU bir röportajında şöyle dedi : ...öğrencilerin çabasının yarısını eğer Öğretim Üyeleri göstermiş olsalardı, gölgelerinden korkmasalardı, Haydarpaşa’yı kurtarabilirdik belki...

Ana kampüsü küçük. Bu sıcak bir ortam yaratıyor ama belli bir gösteri, şov, konser olacağı zaman sıkıntı çıkabiliyor.

geçmişini ve konumunun İstanbul da olmasını

Kütüphanesini ve yemekhanesini beğeniyorum. Gerçekten aktif olan birçok kulübü var. İktisat Fakültesi Erasmus programını başarıyla uyguluyor. Ayrıca ÇAP yapma hakkı elde ederseniz alan sınırlaması yok.

*Küçük ve samimi bi ortam
*Bauhaus sistemiyle ilerlemesi
*Özellikle çoğu hocanın öğrencilere içten, samimi ve baldan tatlı davranmaları
*Ciddi anlamda yoğun bi eğitimi var.

Öğrenci Kulüplerinin çalışmalarını beğeniyorum.eğitimine gelince hocalarımız gerçekten birşeyler öğrenmemizi, gerçek bir üniversite mezunu yetiştirmeye çalışıyor.kampüs yaşamı olarak sadece haydarpaşa kampüsünü biliyorum ve tarihin içinde okuyor olmak gerçekten harika bir duygu.yemekleri de gayet güzeldir.

Adı, köklü geçmişi, konumu, sosyal imkanları, yemekhane fiyatları :)

İlk olarak kampüs önemli. Marmara Üniversitesi dağınık bir üniversite şuan. Gerçi Maltepe'de toplanmayı planlıyorlar. Ben kendi kampüsümden bahsedeyim.

Göztepe Kampüsü gerek yeri gerek ana kampüs olmasıyla favorim. (Gerçi manzarası ve tarihi binasıyla Haydarpaşa Kampüsü çok daha güzel.) Çok büyük değil, öyle ODTÜ çimleri falan da beklemeyin. Ama sıcak bir ortam var, üniversiteye ait her şeyin merkezi ve ulaşımı kolay. Üstelik günde 1 TL'ye yemekhaneden yararlanabileceksiniz. Ben bu yıl en çok Merkez Kütüphane'den yararlandım. Her gün film kiraladım gerçi bu benim ilgi alanımla alakalı. Öğrencilerin en çok takıldığı yer Altıgen ya da Marmara Simit. Bunun dışında okulda yurt var ama ben özel yurtta kaldım. Spor salonundan yararlanabilirsiniz zaten dans dersleri de orada oluyor. Kulüpleri yemekhanenin önündeki stantlardan takip edebilirsiniz. İlgi alanlarınızla alakalı ya da öğrenmek istediklerinizle ilgili kişilerle tanışmaya, kulüplere üye olmaya çekinmeyin. Boş zamanlarınızda yeni şeyler deneyin ya da becerilerinizin üstüne gidin. Okul sitesinden de açılan kursları takip edebilirsiniz. Bence kesinlikle ingilizce dışında bir dil öğrenmeye başlayın. Belediyelerin ya da başka üniversitelerin ücretsiz ya da çok uygun fiyatlara çeşit çeşit kursları olabiliyor. Öğrenciliğinizi kullanmayı iyi bilin.

Kulüplere ilk seneden dahil olmak okulda arkadaş edinmek için en ideal yöntemdir. Okulun çevresini tanımak da gene en önemli hususlardan bir tanesi. Tabi en önemlisi lisenin bittiğinin farkına varıp ona göre davranmaktır.

Tercih etmeden önce, okuyacakları bölümün hangi yerleşkede olduğunu iyice araştırmaları gerek. Çok nüfuslu bir okul olması ve dağınık olması, sizi şaşırtabilir. Zor bir okul, bunu tekrar hatırlatmak istiyorum, sizleri vazgeçirmek için değil ama gittiğiniz zaman, "keşke bilseydim" dememeniz için vurguluyorum burayı.

Sınav bitti oh rahatım diyerek dersleri boşlamamalarına sene sonu sınıfı geçmek için ortalama istediklerini, ortalama için sonlara doğru yusuf yusuf olduğumuzu söyler.sınav haftası iyi çalışmalarını tavsiye eder ve okul hayatlarında başarılar dilerim.

En başta adapte olmaya çalışan bir öğrenci olarak üniversitenin sunduğu imkanları erken keşfetmek ve en iyi şekilde değerlendirmek.

Erasmus çoğu üniversitede olduğu gibi Marmara`da da var. Finlandiya, İspanya, Almanya gibi ülkelere gitme şansı var Marmara`da okuyan bir öğrencinin. Tabii, bölümüne bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor ülkeler.

Özellikle kendi bölümüm açısından çok iyi imkanları var.

bölüme göre değişir.

Berkay ALAN
Berkay ALAN
Research and Development Specialist (Part Time), Adesso Turkey

Kişiler

Eray Zeytingöz
Eray Zeytingöz
Macrocenter Bölge Satış Müdürü, Migros
Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
Satış Stratejisi Geliştirme ve Performans Yönetimi Müdür Yardımcısı, AXA SİGORTA
Başak Şen
Başak Şen
Finansal Planlama ve Analiz Müdürü, Abdi İbrahim
Umut Geniş
Umut Geniş
Doğu Marmara Bölge Direktörlüğü Bölge Satış Müdürü, Migros
Didem Gürbüz
Didem Gürbüz
proje geliştirme uzmanı, Faydasıçok Vakfı
Canan Aynısoy
Canan Aynısoy
Müşteri İlişkileri Uzman Yardımcısı, Doğuş Otomotiv
Tülye Sekendiz
Tülye Sekendiz
Macrocenter Format Direktörü, Migros
Ezgi Müge Seferoğlu
Ezgi Müge Seferoğlu
Bölgesel Medikal Yönetici, AstraZeneca
Gülsev Ergin
Gülsev Ergin
Yetenek Kazandırma ve Çalışan Deneyimi Uzmanı, Arçelik
Ömer Başar
Ömer Başar
E-Ticaret Bilgi Teknolojileri Müdürü, Migros
Rana Güngör
Rana Güngör
Turkey Talent Manager, Coca-Cola İçecek
Asu Ege
Asu Ege
Kurum İletişimi Yöneticisi, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.