Kesinlikle bölüm tercihi. Kişi hangi alanı istiyorsa o alana yoğunlaşmalı. Aksı taktirde başarılı olmaması çok olası bir durum.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni seçerdim ama sözelci olduğumdan dolayı seçme şansım hiç olmadı. İçimde hep avukat olmaya dair bir arzu söz konusu :)
Kalabalığı sevmeyen insanlar için eksileri çok.
Özellikle iletişim fakültesi öğrencileri için saymakla bitmeyecek artıları mevcut. Staj olanakları, sosyal yaşam, ulaşım, öğrencilere sağlanan kolaylıklar.
Türkiye'de iş bulma olanakları çok sıkıntılı. Sektörde alaylı çok. Fakat kendini geliştiren çok okuyan ve kendini iyi ifade edip atılmayı seven aynı zamanda akıcı bir şekilde yabancı dil bilen kişilerin işsiz kalmayacağı bir sektör. Haber ajanslarında, televizyon kanallarında, gazetelerde ve radyolarda çalışabilirler. Aynı zamanda özel kurumların basın danışmanlığı görevini üstlenmeleri de mümkün.
Gazetecilik sadece bir meslek değildir bana göre. Bir yaşam tarzıdır aynı zamanda. Bu yüzden gazetecililk bölümü.
Erasmus gibi programlara başvuru yapabilirsiniz.
Altıgen'de bir çay içsinler :)
Okula hakim olan siyasi görüş.
Adı, köklü geçmişi, konumu, sosyal imkanları, yemekhane fiyatları :)
Bu alanda ülkemizdeki önde gelen üniversitelerden birisi. İletişim sektörü iş bulma açısından oldukça sıkıntılı bir sektör ama Marmara Üniversitesi bir nebze olsun (tabii her şeyin kişide bittiğini unutmamak gerek) diğerlerinden öne atabiliyor. Bölüm dilinin 0 İngilizce olması hazırlığı zorunlu hale getiriyor ve kesinlikle okunmasını öneriyorum. Benim gibi Açıköğretim Lisesi'nden mezun olup sıfır ingilizceyle üniversiteye giren birisini Amerika'ya gidip work and travel yapma derecesine getirmiştir.