Gazetecilik Bölümü mezunu ne iş yapar? İş imkanları nelerdir?

6 Cevap

Gazetecilik okumak demek kaderiniz kendi elinizde demektir. Yani nereye varacağınız ne kadar belli gibi gözükse de uzaktan. Aslında öyle değildir o. Gideceğiniz yere dümeni siz çevirirsiniz ama nereye varacağını bilmeden sadece ulaşmaktır amacınız. Gazetecilikte böyle bi şeydir. Eğer tek hedefiniz diplomayı almaksa hiç gelmeyin derim. Çünkü burdan mezun olurken siz bi bakıma muhabirsiniz. Ama bunun diplomayla sınırlı kalmadığını bilmeniz ve kendinizi okurken yani daha mezun olmadan geliştirmeniz lazım. Bunun içinde kurslara gidebilir, bol bol staj yapma olanağınız varsa stajlara devam edebilirsiniz. Unutmayın mezun olup kpssye girdiğinizde devlet sizi hemen almıyor. Çünkü o kadar az denecek kadar sınırlı ki devletteki muhabirler. Bu yüzden daima çabalamak zorundasınız. Başta da dediğim gibi ucu açıktır gazeteciliğin. Ve asla pes etmemeniz lazım. Hadi diyelim devlet değil de özelde iş bulurum diyorsanız. Özel sektöründe çalışma koşullarının ne kadar zor olduğunun ve işten çıkarılmanınsa bir o kadar kolay olduğunu hatırlatmak gerek. İşte bu yüzden asla yılmadan kendinizi şartlandırın ve yapabileceğinizin en iyisini yapmak için yurt dışına, konferanslara, seminerlere, programlara, stajlara, kurslara gitmeyi unutmayın. Özel sektör ve devleti saymazsak okulda kalmanızda fayda var. Bu ülkede gazeteci olmak ne kadar zor olsa da ideallerinizden vazgeçmeyen muhabirlere de, habercilere de ihtiyacımız olduğunu unutmayalım lütfen. Ayrıca iş imkanlarını sadece bunlarla sınırlamayın. Araştırın. Yurt dışına gidebilir. Hedeflerinizi büyütebilirsiniz. Bunların hepsi zor görünse de deneyimli, kültürlü, bilgili ve diğer insanlardan bir adım önde olduğunuzu unutmayın..

Gazetecilik mezunları genelde medya sektöründe istihdam edilir.
Gazeteler ve TV kanalları ile yakından alakalı olan ''Gazetecilik'' eli kalem tutan genç beyinler ister.
Elbette her bölümde ''kişisel gelişim önemli'' derler.Fakat gazetecilik bu klişe kalıbı sonuna kadar hak eden bir bölümdür.
İş imkanlarınız okuduğunuz kitaplar ile orantılıdır desem yeridir.
Kısaca ''Gazetecilik mezunu hayatı sorgular,merak eder,haber dünyanın sonuna kadar varolacaktır,gazetecilikte öyle''.

Müthiş bir bölüm, yazmayan pişman olur gazetecilik bölümünü. Gerçek hayatı anlamak için mutlaka okumalısınız. Mezun olunca gazetecilik hariç her türlü işi yapabilirsiniz. Satış temsilciliği, çağrı merkezi elamanlığı, kasiyerlik bunlardan bazıları. Yok ben bunları istemem derseniz üzülmeyin. Kamuda da iş olanağı çok fazla. Toplamda düz memurluk ile başvurabileceğiniz 10 kontenjan var. Kendinizi geliştirin, ingilizce,almanca,italyanca,fransızca vs., bir ton sertifikaya para verin. Belli mi olur belki de bu 10 kontenjandan birini de siz kazanabilirsiniz. Formasyon alıp öğretmen olmak isterseniz yine çok şanslınız. Medya okuryazarlığı için sadece 3 kontenjan var. Uslu bir çocuk olabilirseniz ileride atandığınız okulda müdür bile olabilirsiniz. Yazmayı unuttuğum bir şey daha var. Uluslararası İlişkiler, Ekonomi, Gıda Mühendisi, Elektronik Mühendisliği ve diğer bölüm mezunları da bu işi yapabiliyor. Onun için mezun olunca gazeteci de sayılmıyorsunuz. Tabii bu yazdıklarım torpili olmayanlar için. Torpili olanların bu gereksiz yazıyı okumasına gerek yok.

Gazetecilik, PR ajanslarında haber yazmak, yeni medya alanında bir girişim....


İş imkanları gazetelerden başlarsak yok denecek kadar az o andan itibaren işe daha samimi tanıdıklar devreye giriyor. Ben bir medya kuruluşunun kapısından giremediğim için güvenliğe cv bırakmıştım :)

Diğer bahsettiğim iş imkanları ise senin elinde!

Türkiye'de iş bulma olanakları çok sıkıntılı. Sektörde alaylı çok. Fakat kendini geliştiren çok okuyan ve kendini iyi ifade edip atılmayı seven aynı zamanda akıcı bir şekilde yabancı dil bilen kişilerin işsiz kalmayacağı bir sektör. Haber ajanslarında, televizyon kanallarında, gazetelerde ve radyolarda çalışabilirler. Aynı zamanda özel kurumların basın danışmanlığı görevini üstlenmeleri de mümkün.

Yazmıyor