Anlatsın
Giriş
Yıldız Teknik Üniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi

İstanbul·6.1K Takipçi

Açık konuşacağım; Yıldız yerleşme sıralamasında ODTÜ ve İTÜ'den geride olduğu için burası inekleyenler değil, sosyal hayatına daha fazla zaman ayıran hatta sosyal hayatına zaman ayırmanın cılkını çıkarmış öğrencilerle dolu. Hani derler ya "ortamı süper abi!" işte öyle bir üniversite. Ve iş yaşamında da Yıldız Teknik Üniversitesi mezunuyum, dediğinizde 3. en iyi teknik üniversite olduğu için faydası da olmuyor değil.

Yıldız Teknik Üniversitesi bana göre İstanbul'da İTÜ ve Boğaziçi'nden sonra en popüler ve en kolay iş bulabileceğiniz bir üniversite.Hatta İTÜ ve Boğaziçi'ne nazaran aynı statüde olması ve ders zorluğunun daha orta seviyelerde olması-servis derslerinden bahsediyorum- öğrenciyi fazla zorlamadan eğlenceli bir üniversite sunuyor bizlere.

Öncelikle gitmek istediğiniz bölümün olacağı okulun tarihi geçmişi çok önemli,okulunuzun tarihinin köklü olması hayatınızın her yerinde karşılaşabileceğiniz bir mezun olasılığını arttırır, ayrıca yurtdışı eğitimlerinde köklü türk okullarının adı her zaman bilinir. işte bu Yıldız Teknik Üniversite'sini seçme nedenlerimden birisi, pek çok nedenim olmasına karşın Fakültemin bulunduğu kampüsün istanbulun en güzel yerlerinden birinde olması da benim tercihimi etkiledi. okulumun Teknik Üniversite olmasına rağmen en eski fakültesinin de benim bölümüm için açıldığını belirtmek isterim. Osmanlı Döneminde, padişahlara bağlı Büyükelçiler ve devlet adamları yetiştirmek için Yıldız Sarayı'na kurulmuştur. Ancak Cumhuriyet döneminde ihtiyaç duyulan teknik bilgiye sahip bireyler yetiştirmek için okulun vizyonu ve misyonu değiştirilmiştir.

Çünkü iş hayatına atıldığınızda eğer aldığınız eğitimin yanında kendinizi de geliştirmiş iseniz, Türkiye'nin herhangi bir şirketinde kolaylıkla iş bulabiliyorsunuz. Ayrıca okuduğum Bilgisayar Mühendisliği bölümündeki hocalarımızın tamamına yakını ile olan diyalog çok iyi.

açıkcası tercih yaparken annem yıldızı ilk söylediğinde, ilk duyuşum olduğu için o ne bea demiştim. ama şimdi her fırsatta anneme teşekkür ediyorum. ODTÜ ve İTÜ den sonra en iyi teknik üniversite, ve tabi Türkliye'ninde en iyi üniversitelerinden. işin bir gerçek yanı da şudur ki, Yıldız piyasaya adam yetiştirir. yani mezun olupta kolaylıkla iş bulabilirsiniz. gelişme için olan çabası, kurulan teknoparkları, saray binalarında eğitim görme, yemyeşil doğası da tüm bu artılarını büyütüyor.

Kampüsü biraz yeni olduğundan inşaat sahaları fazla yani kampüs adına çok fazla umutlanmayın.Türkiye'nin en güzel kampüslerinden olacak ama daha vakti var.

24 saat açık kütüphane güzel olabilir. Yemekhane kalitesiz. Davutpaşa kampüsü inşaat halinde.

Ringlerin ücretli olması, yemekhanedeki yemeklerin kötü olması

Kesinlikle davutpaşa kampüsünün yokuşları.

Tam olarak oturmayan noktalar var. Bilimsel konulardaki çalışmaların ne olduğu ve ya yapılıp yapılmadığı gibi konuların takibi zor. Üniversiteye girince evet sosyal olarak pek çok şey görebiliyoruz fakat buranın bir bilim yuvası olduğunu gösteren obje yok. Bunların yanında üniversiteden tam olarak faydalanmayıp ne olduğunu bilmeden Üniversiteyi yerin dibine sokan arkadaşlar.

En başta Yıldız/Beşiktaş kampüsü çok şirin bir kampüs. Kampüsün kapısından içeri girer girmez Yıldız Sarayı’nın o tarihi binaları karşılıyor sizi. Hemen yanında da zaten Yıldız Korusu yer aldığı için yeşili bol havası temiz üstelik Beşiktaş’ta. Biraz kalabalık tabi orası da var. Tonoz'daki muhabbetler eğlenceli.

Davutpaşa'nın kampüs olma özelliği daha baskın. Kampüs bayağı büyük ve içeride her türden spor ve kültür faaliyetine imkan var. Kütüphanesi 7/24 açık. Ama Davutpaşa'da da köpek nüfusu çok fazla. Öğrenciler besliyor köpekleri. Ancak ders bitişinde mangal yapabileceğiniz, sonra yüzebileceğiniz ya da halısaha maçı yapabileceğiniz bir yer orası. Çok beğeniyorum Davutpaşa'yı.

Öte yandan ‘Yıldızlı’ olmanın da kattığı şeyler çok fazla. Bir kere sektörde en çok aranılan mezunların başında yer alıyor Yıldızlılar. Bunun sebebi de üniversitenin sanayiyle ve devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinin hat safhada olması. Pratik ağırlıklı eğitim vermesi, laboratuvar olanaklarının mevcut olması, mezunlarının iş hayatına atılınca işlerini çok çabuk kapmalarına ve başarılı bir şekilde yükselişe geçmelerini sağlıyor. Öte yandan bölümde ders veren hocaların önemli bir kısmı daha önce sanayide ciddi tecrübeleri bulunan hocalar.

Sosyal olanaklara gelince de öğrenci kulüpleri bazında Türkiye’nin en aktif üniversitesi ve kampüs içinde de bu ortam zaten belli ediyor kendini. Yıldızlılar hiçbir şekilde asosyal değiller. Aksine girişken ve zekiler.

Gelenekçi bir üniversitedir. Pekçok mezunla tanıştım hepsi de sağolsun birbirini tutarlar, severler. Köklü bir üniversite olması bu yüzden çok önemli. Bunların yanında tabi ki istisnalar var fakat herhangi bir öğretim üysinin yanına gidip pekçok konuda kolayca konuşabilmek ve sorunları tartışabilmek te güzel. Genelde sizi tartmak için araştırmaya iterler, ki gayet faydalıdır. Ardından gerekli güven kazanıldığında her soruya cevap bulunabilir.

Okulun sevilen pek yani yok herhalde. Beşiktaş kampüsü yer bakımından iyi. Bol yeşillikli bir kampüs, tarihi bir kampüs. Ha bir de çoğu üniversitede ders notu kapışması vardır. Yıldız’da bu yoktur. Bütün kırtasiyelerde her hocanın her ders notu bulunmaktadır. Yıldız’da bencillik yoktur.

-Yıldız kampüsünü çok severim. Beşiktaşın merkezinde yer alır.
-Yıldız Korusu'nun içindedir. bu da demek oluyor ki temiz hava, doğa ile iç içe bir kampüs hayatı olur. bir binadan diğerine birkaç dakikada geçilir. bu küçük mesafelere rağmen 3 tane kantini vardır.
-Davutpaşa kampüsü ise, ulaşım bakımından merkezi sayılmakla birlikte, kampüs dışı hayat pek de cazip değildir. eğer seçtiğiniz bölüm davutpaşadaysa, uzun kampüs içi yürüyüşlere ve ring servisleri beklemeye hazır olun. ama zaten İTÜ'de Ayazağa kampüsü veya ODTÜ kampüsleri de böyle olduğundan bu modern bir kampüs anlamına gelir. butik bir üniversite günü geçirmek isterseniz yıldız kampüsüne de uğrayabilirsiniz..

-Okulun ilk günü beyaz büyük bir otobüs görürseniz girişte ona binin.Çünkü ücretsiz.

-Eğer bölümünüz davutpaşa kampüsündeyse navigasyon cihazıyla gelmenizi tavsiye ederim.Sınıfınızı bulmakta epey zorlanacaksınız. ;)

-Ortalamanızı 2.00 nin altına düşürmemeye çalışın. :D

-Hocalarınızı facebookta eklemeyin.Sizin sosyalliğinize göre - not verebilir.

-Bol bol anne yemeği yiyin, sonra anne eli değmiş gibi hanımeller yemekten gına gelecek.

-Not almak için alakasız adamlara yavşamayın, not tutuyorsanız kendinizi kullandırtmayın.

-Okula mümkün olduğunca gidin hem devamsızlık yapmamış hocalardan ek puan almış olursunuz.Hem de okulda ki faaliyetlerden,ücretsiz yiyeceklerden haberdar olursunuz.Ve unutmayın bu okulda max 5 sene kalacaksınız.(Sınıfta kalırsanız bu artabilir)Gezin,tozun,anı yaşayın.Bunu neden yapmadım diye pişman olmayın.Çünkü 5 yıl sonra nerede olacağınız belli değil.
•Daha okulu görmedin, yere batsın ‘’Facebook Eğitim Bilgileri’’ bir dur ekleme hemen.
•‘Sütçü İmam Üniversitesi İtiraf Ediyor’ sayfası sensiz de yapabilir, atlama hemen.
•2 ay yurtta kalırım sonra kafa arkadaşlarla eve çıkarım diye bir olay yok, bil istedik.
•Kayıtlara ailenle gelme, eşek kadar oldun. (Yanlış anlaşılmasın kimse üstüne alınmasın) Hele yurda falan, sakın.
•Bir hoca sana mutlaka takacak, kesin bilgi. Şişirme boş yere arkadaşlarının kafasını bırak takan taksın.
•“Yarın sabah kalkar çalışırım, şimdi yatayım” deyip de çalışan olmadı hepsi son anda uyandı apar topar hazırlanıp çıktı.
•Yav he he bölüm değiştirmek çok kolay, karşıdan karşıya geçmek daha zor o derece
•Çift anadal falan aman diyim altından kalkamazsın sonra.
•Kantin, kafeterya gibi yerlerde yeni olduğunu belli etme acımasız bir şakanın kurbanı olabilirsin.
•Evet, eğitim fakültesi önünde sigara içen kızın sevgilisi var, diyelim şimdiden boşa hayal kurma..

Ailemize hoşgeldiniz. hepimiz geçmişimiz ve geleceğimizle birer bütünüz.

Yıldız Teknik Üniversitesi köklü tarihiyle Türkiye'de en iyi mühendislik eğitimi veren üniversitelerden. Bu yönüyle tereddüt etmeden Yıldız'ı tercih edebilirsiniz.

Ancak tercih yapmadan önce iyi düşünün. Sonra pişman olabilirsiniz. Zira 40-50 yıl icra edeceğiniz bir mesleği seçerken titiz olmalısınız.

Tercih ettikten sonra Yıldız'a girince öğrenci faaliyetlerine katılın. Sizi çok ama çok geliştirecektir. Derslerinizi de hiçbir zaman salmayın ve dersi geçmek için değil öğrenmek için alın. Mezun olduktan sonra pişman olursunuz. Bulunduğunuz ortamın ve imkanlarınızın farkında olun.

Yaz boyunca İngilizce'ye yoğunluk vermelisiniz, çünkü dönem başında yeterlilik sınavı var; lise hayatı boyunca sadece gramer ile uğraşmak zorunda kalmış öğrenci topluluğu zorlanabilir.

Hemen her kulübe üye olup paralarını çarçur etmemeli kimse, ilgi alanına yönelik kulüpler daha verimli (tiyatro, havacılık, dans, sinema gibi) ama işletme, kvk gibi kulüpler sadece paranızı alır ilk sene. davutpaşa kampüsü uzak olabilir ama ortamı çok güzel diyorlar, eğer mimarlık makina ya da iib fakltesi öğrencisiyseniz, zaten 1 yıl sonra yıldıza geleceksiniz sabredin. tony's piizaya tonoz denir, tonys demeye çalışmayın.

Okulun kendi yurdu var, okulun sitesinden başvuru yapabilirsiniz.
KYK nın Edirnekapı Kız yurdu genellikle YTÜ Esenler kampüsünde öğrenim gören öğrencilere çıkan yurttur ve başvuruları YURTKUR dan yapılır.
Bunun dışında YTÜ ye kayda geldiğinizde okulun kapısını önünde bir sürü yurt görevlileri sizi karşılayacak ve gerekirse sizi yurtlara götürüp gezdirecektir. Tabi bu özel yurtlar için geçerli.

Okulun içinde erkek ve kız yurdu mevcut. Kız yurdunun kapasitesi erkek yurdundan daha az.

Davutpaşa kampüsü için yeterince iyi fakat yıldız kampüsü için pek bir yurt imkanınız olmuyor

Biz kazandğımızda yurt Davutpaşa kampüsünde değildi, ancak daha sonra yapıldı. Yeni yapılmış ve büyük bir yurt olduğu için öğrenciler memnundu.

Beşiktaş lokasyonu için özel yurtlar var fakat Davutpaşa yerleşkesi için kampüsün içinde yurtlar bulunmakta.

Kişiler

Baha Doğukan Doğan
Baha Doğukan Doğan
Kurumsal ve Ticari Krediler Yapılandırma Kıdemli Yönetmeni, Garanti BBVA
Alper Güler
Alper Güler
Kurumsal Ürün ve Servisler Uzmanı, Vodafone
Buse Aksu Özgen
Buse Aksu Özgen
NDG Business Manager, Nestlé
Olcay Yılmaz Nomak
Olcay Yılmaz Nomak
İnsan Kaynakları Direktörü, Migros
Onur Selvi
Onur Selvi
Yağ, Bakliyat, Makarna, Baharat Bölüm Sorumlusu, Migros
Erdem Alptekin
Erdem Alptekin
Corporate Technology Director, Siemens
Işıl Makaskıran
Işıl Makaskıran
Career Kitchen İnsan Kaynakları Stajyeri, Perfetti Van Melle
Ecem Dadalıoğlu
Ecem Dadalıoğlu
İnsan Kaynakları İşveren Markası Yöneticisi, Migros
Cemre Hallaç
Cemre Hallaç
Gıda Dışı Kategori Müdürü, METRO Türkiye
Sena Uğur
Sena Uğur
Üretim Yönetimi Alan Yöneticisi, BSH
Özerk Saraç
Özerk Saraç
TKB-IT Denetim Grup Müdürü, DenizBank
Buse Gerçek
Buse Gerçek
Sipariş ve Planlama Müdürü, Abdi İbrahim
Zeynep Kurt
Zeynep Kurt
Marka Müdür Yardımcısı, Procter & Gamble
Egemen Donat
Egemen Donat
Ürün Yönetimi Müdürü, BSH