Anlatsın
Giriş
Yıldız Teknik Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi'ne yeni başlayacaklar için tavsiyeleriniz nelerdir?

13 Cevap

-Okulun ilk günü beyaz büyük bir otobüs görürseniz girişte ona binin.Çünkü ücretsiz.

-Eğer bölümünüz davutpaşa kampüsündeyse navigasyon cihazıyla gelmenizi tavsiye ederim.Sınıfınızı bulmakta epey zorlanacaksınız. ;)

-Ortalamanızı 2.00 nin altına düşürmemeye çalışın. :D

-Hocalarınızı facebookta eklemeyin.Sizin sosyalliğinize göre - not verebilir.

-Bol bol anne yemeği yiyin, sonra anne eli değmiş gibi hanımeller yemekten gına gelecek.

-Not almak için alakasız adamlara yavşamayın, not tutuyorsanız kendinizi kullandırtmayın.

-Okula mümkün olduğunca gidin hem devamsızlık yapmamış hocalardan ek puan almış olursunuz.Hem de okulda ki faaliyetlerden,ücretsiz yiyeceklerden haberdar olursunuz.Ve unutmayın bu okulda max 5 sene kalacaksınız.(Sınıfta kalırsanız bu artabilir)Gezin,tozun,anı yaşayın.Bunu neden yapmadım diye pişman olmayın.Çünkü 5 yıl sonra nerede olacağınız belli değil.
•Daha okulu görmedin, yere batsın ‘’Facebook Eğitim Bilgileri’’ bir dur ekleme hemen.
•‘Sütçü İmam Üniversitesi İtiraf Ediyor’ sayfası sensiz de yapabilir, atlama hemen.
•2 ay yurtta kalırım sonra kafa arkadaşlarla eve çıkarım diye bir olay yok, bil istedik.
•Kayıtlara ailenle gelme, eşek kadar oldun. (Yanlış anlaşılmasın kimse üstüne alınmasın) Hele yurda falan, sakın.
•Bir hoca sana mutlaka takacak, kesin bilgi. Şişirme boş yere arkadaşlarının kafasını bırak takan taksın.
•“Yarın sabah kalkar çalışırım, şimdi yatayım” deyip de çalışan olmadı hepsi son anda uyandı apar topar hazırlanıp çıktı.
•Yav he he bölüm değiştirmek çok kolay, karşıdan karşıya geçmek daha zor o derece
•Çift anadal falan aman diyim altından kalkamazsın sonra.
•Kantin, kafeterya gibi yerlerde yeni olduğunu belli etme acımasız bir şakanın kurbanı olabilirsin.
•Evet, eğitim fakültesi önünde sigara içen kızın sevgilisi var, diyelim şimdiden boşa hayal kurma..

Ailemize hoşgeldiniz. hepimiz geçmişimiz ve geleceğimizle birer bütünüz.

Yıldız Teknik Üniversitesi köklü tarihiyle Türkiye'de en iyi mühendislik eğitimi veren üniversitelerden. Bu yönüyle tereddüt etmeden Yıldız'ı tercih edebilirsiniz.

Ancak tercih yapmadan önce iyi düşünün. Sonra pişman olabilirsiniz. Zira 40-50 yıl icra edeceğiniz bir mesleği seçerken titiz olmalısınız.

Tercih ettikten sonra Yıldız'a girince öğrenci faaliyetlerine katılın. Sizi çok ama çok geliştirecektir. Derslerinizi de hiçbir zaman salmayın ve dersi geçmek için değil öğrenmek için alın. Mezun olduktan sonra pişman olursunuz. Bulunduğunuz ortamın ve imkanlarınızın farkında olun.

Yaz boyunca İngilizce'ye yoğunluk vermelisiniz, çünkü dönem başında yeterlilik sınavı var; lise hayatı boyunca sadece gramer ile uğraşmak zorunda kalmış öğrenci topluluğu zorlanabilir.

Hemen her kulübe üye olup paralarını çarçur etmemeli kimse, ilgi alanına yönelik kulüpler daha verimli (tiyatro, havacılık, dans, sinema gibi) ama işletme, kvk gibi kulüpler sadece paranızı alır ilk sene. davutpaşa kampüsü uzak olabilir ama ortamı çok güzel diyorlar, eğer mimarlık makina ya da iib fakltesi öğrencisiyseniz, zaten 1 yıl sonra yıldıza geleceksiniz sabredin. tony's piizaya tonoz denir, tonys demeye çalışmayın.

Beşiktaş kampüsündeki bölümlerden birini seçmeliler kesinlikle. :) şaka bir yana derslere gitmeden YTU'den mezun olunmuyor. Çoğu derse gidip hocalarla iletişim halinde olmalılar

Öncelikle hazırlık size kalmış bir şey kalsanız ingilizce açısından gelişirsiniz geçerseniz ileri ingilizce derslerinde bilginize eklersiniz.Tavsiye olarak gruplara katılın ve etkin olun.Her türlü imkandan faydalanın.Hocalarla ilgili yorumlara çok takılmayın çünkü siz kendinizi onlara göstereceksiniz.Üniversitemiz zaten çok güzeldir bol faydalanmaya bakın

Öncelikle hazır okul yeni başlamışken dil öğrenme ve varsa başka bir dil öğrenme veya dil geliştirme olarak sürece başlanmasını tecrübelerimle dile getirebilirim. Okula adaptasyon da önemli bir konu. Okula adaptye olmaya çalışılmalı. Ve şu çok iyi anlaşılmalı hiçkimse size durduk yere bir bilgi vermez. Okulu tanımak adına her köşe bucağını gezin dolaşın bilgi alın nerede ne var ne işime yarar tarzında. Ayrıca kendinizi geliştirmek adına ve eğlenmek arkadaş edinmek adına da kulüplere gidin bilgi alın mutlaka size yakın birşey bulacaksınız orası zaten ortak ilgi alanına sahip insanların bir araya geldikleri yerdir. Ve eğer bişeyler öğrenmek amacındaysanız düzenli çalışın emin olun başarışı olrsanız çok faydasını göreceksiniz.

Öncelikle seçeceğiniz bölümün derslerinin içeriğini araştırın ilginizin olduğu alanlarla alakalı klüplere ,eğitim konferanslarına ne varsa katılın derim

Teknik üniversite olduğunu unutmadan gelsinler, bizim gibi sosyal bilimciler biraz değil bayağı ikinci sınıf bölüm muamelesi görüyor.

İş hayatı için okulda yaşadıklarınızın payı yüksek olmayacak, okulun yanında kendinize neler kattıklarınız çok daha önem arz edecek. Üniversite yılları fırsattır, YTÜ imkanlarını da kullanarak kendinizi geliştirin.