Anlatsın
Giriş

Fen ve Teknoloji okuryazarlığı, genel bir tanım olarak; bireylerin araştırma – sorgulama, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerileri geliştirmeleri, yaşam boyu öğrenen bireyler olmaları, çevreleri ve dünya hakkındaki merak duygusunu sürdürmeleri için gerekli olan fenle ilgili beceri, tutum, değer, anlayış ve bilgilerin bir birleşimidir. İşte bu nedenle amaç fen ve teknoloji okur-yazar bireyleri yetiştirebilmek için kendini bilen okuyan, sorgulayan, düşünen, Atatürkçü düşünceler ışığı altında öğretmen adayları olabilmektir.

Fakiriz biz.Üniversiteye başladığımda hocamız eğitim fakültesinde okuyup da ailesi çok zengin olan yoktur herhalde demişti.Sonra devam etti...Ailesi zengin işletme okur ne bileyim babasının mesleği neyse onu okur babasının mesleğine devam eder,şirketin başına geçer.Ama buraya gelenler memur çocukları filan oluyor genelde demişti.Haklıydı belki de...

Öğretmenlik hayalim olduğu için bu bölümü seçtim.

Özel okullarda çalışır.
Araştırma görevlisi olur.
Dershanelerde çalışır.
Devlet okullarında çalışır.
Özel ders verir.

İtinayla topluma yararlı bir birey olunur.

Fen bilgisi öğretmenleri hem devlet kurumlarında hem de özel kurumlarda çalışabilir. Maaş konusunda tabiki öğretmenin yeterlilikleri, başarıları ve tecrübeleri önemlidir. Yani asgari ücret de alabilirsiniz, uçuk meblağlarda.

Her bölümde olduğu gibi Fen bilgisi öğretmenliği de zor bir bölüm. Alan derslerine hakimiyetin yüksek olduğu sürece ve bu mesleği sevip daha iyisini yapabilirim dediğin sürece kolay bir bölüm diyebilirim

Önceden Fen dersleri (fizik, kimya, biyoloji, yer bilimi, astronomi...) ve eğitim dersleri alınırken , yeni gelen yönetmelikle daha çok uygulama ve öğretmenlik pratiği yapabileceği dersler ağırlıkta olacak.