Nazlı Deniz Katoğlu
Nazlı Deniz Katoğlu
Seat Satış Danışmanı, Doğuş Oto

Çalıştığı kurumu tanıtıcı raporlar, haber bültenleri, resimli broşürler hazırlar, Kurumun çalışmalarının ve etkinlik alanlarının basın, radyo ve televizyon aracılığı ile halka tanıtılmasını sağlar, Konferans, seminer, sergi, basın toplantısı, yıl dönümü gibi kültürel ve sosyal etkinlikleri düzenler, Yöneticilerin konuşma ve yazışmalarını inceler, Kurumla ilgili izlenimleri takip ederek kurumun daha iyi tanıtılmasını ve saygınlığının artırılmasını sağlayacak çalışmalar yapar.

Pelin Hekimoğlu
Pelin Hekimoğlu
Perakende Eğitim & Gelişim Yöneticisi, Arçelik

Reklamcılık ajansında tasarımcı olabilir birçok imkanı var.

Sözel bölümde okuduğum için seçmem gereken iki tercih vardı ya öğretmenlik okuyacaktım ya da iletişim fakültesi.Kişilik özelliklerime daha yakın bulduğum için iletişim fakültesini tercih ettim halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümünü seçtim.İyi ki seçmişim memnunum

Ayşegül Adak
Ayşegül Adak
VW Binek Satış Danışmanı, Doğuş Oto

Genel olarak bu bölümlerden mezun olan kişiler kamu kuruluşlarında veya özel kuruluşların kurumsal iletişim, marka iletişim, dijital pazarlama, insan kaynakları gibi departmanlarında çalışabilirler. Pr ajanslarında metin yazarlığı, organizasyon, etkinlik düzenleme veya pazarlama çalışmaları, talent management çalışmalarında görev alabilir. Reklam ajanslarında reklam yazarlığı, editörlük veya dijital reklam uzmanlığı yapabilir. Çalışma alanı nın çok geniş olduğunu düşündüğüm bu bölüm mezunları aynı zamanda fazlasıyla iletişim eğitimi aldığı için iletişim, danışmanlık uzmanlığı işlerinde de çalışabilir. Her kurumda veya markanın satış departmanında da görev alabilir.

Halkla ilişkiler kazanılmış medyadır. 


Reklam ise bütçesi olan paralı medyadır.


Halkla ilişkiler, güven sağlar. 


Reklamcılıkta ise şüphelilik vardır. 


Halkla ilişkiler, garantisi yoktur. Medyayı sizin ikna etmeniz gerekir. 


Reklamcılıkta ise, sektörde tutunma yani yer alma garantisi vardır. 


Halkla ilişkiler, dilden anlatmaktan geçer. Yani çift yönlü iletişim gereklidir. 


Reklamcılıkta ise görseldir. Parasaldır.


Halkla ilişkiler az bütçelidir.


Reklamcılık ise pahalıdır. 

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde daha çok halkla ilişkiler ve pazarlama çalışmalarıyla ağırlıklı eğitimler veren bir bölümdür. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü ise hem halkla ilişkiler hem reklamcılık bölümlerinin birbirinden farklarıyla birlikte birleştikleri noktalarıda baz alarak eğitim verilen bölümdür. HİR bölümünde keskin farklar vardır ancak HİT bölümünde tamamiyle Halkla ilişkiler ve pazarlama odaklı çalışmalar öğrenilir. 

Halkla ilişkiler ve Reklamcılık bölümü okuyan üniversite öğrencileri birinci sınıfta birinci dönemde 3 uzaktan eğitim dersi alıyor 4 örgün eğitim dersi alıyor.Uzaktan eğitim dersleri Atatürk Ilkeleri ve Inkılap Tarihi1 , Yabancı Dil 1, Türk Dili 1 dersi alıyor . Örgün eğitimde ise Psikoloji , Halkla Iliskilere Giriş , Iletişim Bilimine Giris , Ekonomi dersi oluyor . Şunuda unutmamak gerekir üniversiteden üniversiteye ders isimleri değişik olabiliyor fakat içerik aynı oluyor bilginize . Ikinci dönemde ise birinci dönemdeki derslerin hiçbiri olmuyor dersi geçemezseniz bile ikinci sınıfta ilk dönem alınıyor alttan ders olarak . Ikinci dönemde Reklama Giriş , Kamuoyu ve Medya , Sosyoloji , Işletme,(uzaktan eğitim) Türk Dili 2 , Yabancı Dil 2 (uzaktan eğitim), Atatürk Ilkeleri ve Inkılap Tarihi 2(uzaktan eğitim ) dersleri veriliyor . 


2. sınıfta birinci dönem ise Halkla ilişkilerin Kuramsal Temelleri , Reklam Tarihi , Hukukun Temel Kavramları , Araştırma Yöntemleri , Siyaset Bilimi , Mesleki Ingilizce 1 , Bilgi ve Iletişim Teknolojileri dersi alınıyor . Ikinci dönemde ise Halkla ilişkiler ve Tanıtım Politikaları , Pazarlama , Iletişim Kuramlari , Sosyal Psikoloji , Siyasi Tarih , Mesleki Ingilizce 2 , Sunum Teknikleri dersi veriliyor .


3. sınıfta ise birini dönem Ikna Kuramlari , Reklam Kampanyaları 1 , Iletişim Sosyolojisi , Iletişim ve Etik dersleri zorunlu dersler 6 kredilik ayriyetten seçmeli ders alınıyor . Ikıncı dönemde ise Örgütsel Iletişim , Reklam Kampanyaları 2 , Tüketici Davranışları , Imaj Yönetimi ve 6 kredilik seçmeli ders alınıyor .


4.sınıfta birinci dönemde Iletişim Hukuku , Örgüt Sosyolojisi , Halkla ilişkiler Uygulamaları ve 9 kredilik seçmeli ders alınıyor . Ikinci dönemde ise Girişimcilik , Kamuoyu ve Pazar Araştırmaları , Reklamcılık Uygulamaları ve ayriyetten 9 kredilik seçmeli ders alınıyor .

Teori ve uygulamalı dersler alıyorlar. İçerik olarak bakıldığında bir reklam öğrencisinin bilmesi gereken kamera kullanımı veya montajı gibi Kurgu dersleri, Kamera kullanımı dersleri. Teori derslerine bakıldığında İletişim, Halkla ilişkilere dair dersleri almaktalar.

Buse Şivil
Buse Şivil
Gönüllü Stajyer, Anlatsın