Öncelikle derslere mutlaka zamanında gelip bitimine kadar da kalınması gerekiyor. Çünkü kitaplar sadece anlatım olarak derse katılım sağlarken sınıftaki akademisyenlerin konuyu anlatmaları örneklerle ifade etmeleri gerek sınav öncesi gerekse okul sonrası bilgilerin öğrencinin aklında keskin kalıcılık sağlayacaktır.
Merhaba. Halkla İlişkiler okumak başlı başına insanlarla olan yüz yüze ilişkilerde samimiyet ikna ve de güven kaynaklı olması şart.
Halkla İlişkiler okuyan her öğrenci çeşitli derslerde özelikle 3.dönemde sunumlara hazırlıklı olmak zorunda. Bu sunumların amacı halkla ilişkiler bölümünden mezun olduktan sonra gerek iş hayatınızda gerekse sosyal hayatınızda ikili ilişkilerinizin temelindeki kendinize olan öz güveni geliştirmekte.
Bu sebeple halkla ilişkiler okuyanlar genelde medya sektörü basın yayın ya da büyük firmaların insan kaynakları bölümlerinde başarılı olmaktadır.
Bunun yanısıra Görsel İletişim dersinin analitik düşünme sayesinde bakış açınızın son derece boyut değiştirdiğini farkedeceksiniz. Bu da size medya sektöründe artı puan kazandırır.
Ve medya okuryyazarlığı dersinde ise medya sektörünün önemli parçaları olan dizi film hatta reklamların analizini derste uygulamalı olarak yaparak sonrasında meslek hayatınızda yine herkesten farklı bir bakış açısı ile mesleğinizde ciddi farkındalıklar yaşamanız oldukça yüksek.
Başarılar diliyorum.
Son derece gerekli dersler görülmekte. Çünkü halkla ilişkiler bölümü okumak ayrıcalık ve farkındalık gerektiriyor.
İlk dönem İnsan Kaynakları dersi görülmekte.
Bu da gerek Ar-Ge araştırmalarına gerekse kurumsal firmaların beklentilerine yönelik ciddi bir oryantasyon sağlamakta.
Halkla İlişkiler dersinde ise tam anlamıyla bir gelecek vadeden konular işlenmekte.
3'üncü dönem Sosyal Sorumluluk Projesi dersinde ise ciddi bir bilgilendirmeye tabi tutuluyor öğrenciler.
Siyasal İletişim Ve Lobicilik.
Bu bölüm baştan anlaşılmaz ve de zor gelse de günümüz hayat şartlarının gerektirdiği konular üzerinden düşünülünce aksine eğlenceli hale gelebiliyor.çünkü haber izlemeyi ve gazetedeki siyaseti takip etmeyi cazip hale getiriyor.
Protokol Yönetimi. Bu ders son derece faydalı. Günümüz şartlarında görgü ve adabın gittikçe azaldığı varsayılırsa bu derste kadın erkek ilişkilerinde gerekli olan saygının ve mesafenin ne denli önemli olduğunu ayrıca gerek yemek kurallarında gerekse hitap ve davranış hallerinin günümüz gençlerinde önem arz etmesi bu dersin zorunluluğunu açıklamaya yetiyor.
Etkili Ve Güzel Konuşma dersi. Yine maalesef ki teknolojik iletişimin sebebiyet verdiği suskunluk sarmalına en etkili cevabı bu ders vermekte. Artık yalnızca gençler değil tüm insanlık kelimeleri sesli olarak değil de, klavye aracılığı ve emojiler yoluyla kullanmakta ve bu da iletişimin kalitesizliğini gözler önüne sermekte.
Bu ders öncelikle kişinin kendine olan öz güvenini geliştiriyor çünkü video yoluyla hem kendini anlatan kısa süreli çekimler sayesinde sunumlar yapılmasını istenmekte. hemde kuracağı cümlelerin anlam biçim ve ses tonlarının doğru kullanımı yönünden öğrenciyi en etkin şekilde derse motive etmesini sağlıyor.
Fotoğraf Teknikleri Dersinde ise algılarımızın ne denli tembelleştiğinin ispatı gibi adeta.
Düşünce sisteminin tamamen geniş açılardan alınmasını sağlayan eğlenceli bir ders.
Temel Hukuk Dersi. Son derece başlardan zor gelse de konular ilerledikçe hayatın ne denli kurallar bütününden oluştuğunu anlatmakta.
İkinci dönem çok daha rahat bir dönem.
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık dersi mesela. İzlediğiniz reklamları artık düz bir bakışla izlemiyorsunuz.
Her rengin her sloganın her mesajın ayrı bir anlamı var.ve bunu doğru ellerden bilinçli eğitimcilerden teslim almak gelecek için son derece ümit vadediyor.
Müşteri İlişkileri dersinde ise gittikçe artan
a
avm'lere bakılacak olursa müşteri demek potansiyel kazanç sağlayan insanlar demek.ve bu ders durumun ne denli vahim olduğunu göstermekte.
Mal, tüketim ve de harcamaların üzerinden ciddi kazançlar sağlanmasıyla bu ders sayesinde aslında öğrencilerin hayatında farkındalık yaratmakta.
Marka Yönetimi dersi de son derece gerekli bir o kadar da keyifli bir dersttir. Tüm markaların reklamları ve de sloganları ile ilgili nasıl yollar izlendiğine dikkat çekilmekte.
Grafik Tasarım dersi ise el becerinizin düşünsel yolla birleşmesi demek.
Bunlar gibi bir çoğu halkla ilişkiler derslerinde
Dikkat etmeniz gereken detaylar olarak yer almakta
Merhaba.
Halka İlişkiler Ve Tanıtım Programı'nın zorluk seviyesi öncelikle öğrencinin kabiliyetine ve de girişkenliğine göre sınıflandırılmalı.
Yoksa hiç bir başarı kolay kazanılmıyor.
Çünkü bu bölüm son derece dinlemenin dinlerken pratik düşünmenin ve görsel zekanın birleşimi ile uyumludur.
Bizim okul sisteminde kesinlikle ezbere dayalı ve de kopyala yapıştır çıktısını getir sistemi yoktur. Ki kesinlikle benimde onaylamadığım bir sistemdir ezberci sistem. Dönem ödevlerimizi el ile yazıp belli bir sayfa sayısı şart koşulan ödevleri el yazımızla teslim etmişizdir. Bu sayede bilginin uçuculuğu değil akılda kalıcılığı sağlanmış oluyor.
Ve de Yeni Medya dersinde Blog hazırlama ile Grafik Dersi'nin Proje Ödevlerinin sizleri biraz zorlayacağını belirtebilirim.
Bunların dışında zorluk kavramı ne kadar doğru bir tabir bilinmez ama, benim açımdan deslerin her biri birbirinden keyifli.
Tabi buradaki payın çoğunluğu öğretim görevlisi akademisyenlerimizin her birinin üstün başarılı ve iletişim yönünden son derece naif ve yardımcı olmalarıdır.
Ve bu yardım konusu kesinlikle not sistemine dahil değildir. Hiç biri asla kaşınıza gözünüze not vermez Ki bu konuda yine tam da isteğim yere denk düşmem şanslı yanlarımdan biri. Yardımcı oluyorlar derken son derece sabırlı ve iyi birer dinleyiciler. Yeterki karşılarında okumaya başarmaya ve azimle çalışmaya hazır bir öğrenci görsünler
Gerisi inanın çorap söküğü.
Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Programı öğrencisi iyi bir dinleyici dikkatli bir izleyici ve de analiz yeteneği olan biriyse bu bölüm bir öğrencinin karşısına çıkmış en iyi fırsattır. Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Programı, kişiyi Medya İletişim sektöründen İnsan Kaynaklarına, Basın Yayın organlarına kadar ve benzeri sektörlere taşıyacak adeta birer fırsat kapısıdır.
Zorluklara gelirsek daha öncede belirttiğim gibi yok değil tabiki var.
Başta iyi bir gözlemci olmak baş kural. Yani sınıfta hocaların ders anlatımından ses tonlarından ve sınıftaki sakin duruşlarını iyi analiz eder hafızanıza kaydederseniz okul bitimine kadar SUNUM derslerinde size epey bir yarar sağlacaktır . Başta stres ve korku duyulsa da ilk sunumunuzdan sonra korku yerini tatlı bir heyecana bırakıyor.
Ve mutlaka olmazsa olmaz kuralı. Yapabilirim inancını içinizde ve aklınızda barındırmanız.
Başkalarının sizi sunum yaparken sizin hakkınızda ne düşündüğüne takılmayın.
Bu sizi başarısız yapabilir. Düşünmeniz gereken tek konu.
Bunu karşı tarafa en iyi nasıl hissettirebilir ve nasıl güçlü bir etki bırakabilirim düşüncesine sahip olun.
Bir diğer zorluk değil de epey bir koşturma içine gireceğiniz görev. Sosyal Sorumluluk Projesi. Belli bir sayıda oluşturduğunuz grubunuzla ilk başta konuyu teorik olarak ele alıp kabul ettirdikten sonra ilerleyen günlerde uygulamaya koymanız ve bu süreç zarfında gönülden severek yaptığınız işin arkasında durduğunuza inandığınızda projenin sonunda yüzünüzü güldüren bir imza sizi bekliyor.
Başarılarınız yüzünüzü gülümsetsin dileklerimle.
Merhaba,
Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Bölümünde okuyup iş arayan biri genelde medya iletişim gıda sağlık sektörü ya da basın yayın konulu mesleklerde daha rahat iş bulabilmektedir. Malum devir teknoloji ve insanlarla teknoloji yolu ile bağ kurma devri. bu açıdan bakılırsa mesleklerin dalları olarak genelde başlangıç olarak 2. Bin TL ile 3 Bin TL arasında değişim göstermektedir. Daha düşüğünü veren kurum ya da işletmelerde olacaktır ama kendinizi ve okuduğunuz o zorlu süreçleri düşünerek alt maaş önerisini kabul etmemenizi öneririm.
İyi Şanslar...
Halkla ilişkiler kazanılmış medyadır.
Reklam ise bütçesi olan paralı medyadır.
Halkla ilişkiler, güven sağlar.
Reklamcılıkta ise şüphelilik vardır.
Halkla ilişkiler, garantisi yoktur. Medyayı sizin ikna etmeniz gerekir.
Reklamcılıkta ise, sektörde tutunma yani yer alma garantisi vardır.
Halkla ilişkiler, dilden anlatmaktan geçer. Yani çift yönlü iletişim gereklidir.
Reklamcılıkta ise görseldir. Parasaldır.
Halkla ilişkiler az bütçelidir.
Reklamcılık ise pahalıdır.