Anlatsın
Giriş

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü zorluk seviyesi nedir? Nelere hazırlıklı olmak lazım?

1 Cevap

Merhaba.


Halka İlişkiler Ve Tanıtım Programı'nın zorluk seviyesi öncelikle öğrencinin kabiliyetine ve de girişkenliğine göre sınıflandırılmalı.


Yoksa hiç bir başarı kolay kazanılmıyor.


Çünkü bu bölüm son derece dinlemenin dinlerken pratik düşünmenin ve görsel zekanın birleşimi ile uyumludur.


Bizim okul sisteminde kesinlikle ezbere dayalı ve de kopyala yapıştır çıktısını getir sistemi yoktur. Ki kesinlikle benimde onaylamadığım bir sistemdir ezberci sistem. Dönem  ödevlerimizi el ile yazıp belli bir sayfa sayısı şart koşulan ödevleri el yazımızla teslim etmişizdir. Bu sayede bilginin uçuculuğu değil akılda kalıcılığı sağlanmış oluyor. 


Ve de Yeni Medya dersinde Blog hazırlama ile Grafik Dersi'nin Proje Ödevlerinin sizleri biraz zorlayacağını belirtebilirim.


Bunların dışında zorluk kavramı ne kadar doğru bir tabir bilinmez ama, benim açımdan deslerin her biri  birbirinden keyifli.


Tabi buradaki payın çoğunluğu öğretim görevlisi akademisyenlerimizin her birinin üstün başarılı ve iletişim yönünden son derece naif  ve yardımcı olmalarıdır.


Ve bu yardım konusu kesinlikle not sistemine dahil değildir.  Hiç biri asla kaşınıza  gözünüze not vermez Ki bu konuda  yine  tam da isteğim yere denk düşmem şanslı yanlarımdan biri. Yardımcı oluyorlar derken  son derece sabırlı ve iyi birer dinleyiciler. Yeterki karşılarında okumaya başarmaya ve azimle çalışmaya hazır bir öğrenci görsünler  


Gerisi inanın çorap söküğü. 


 Halkla İlişkiler Ve  Tanıtım Programı öğrencisi  iyi bir dinleyici dikkatli bir izleyici ve de analiz yeteneği olan biriyse bu bölüm bir öğrencinin karşısına çıkmış en iyi fırsattır. Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Programı, kişiyi  Medya İletişim sektöründen İnsan Kaynaklarına, Basın Yayın organlarına kadar ve benzeri sektörlere taşıyacak adeta birer fırsat kapısıdır.


Zorluklara gelirsek daha öncede belirttiğim gibi yok değil tabiki var.


Başta iyi bir gözlemci olmak baş kural. Yani sınıfta hocaların ders anlatımından ses tonlarından ve sınıftaki sakin duruşlarını iyi analiz eder hafızanıza kaydederseniz okul bitimine kadar SUNUM derslerinde size epey bir yarar sağlacaktır . Başta stres ve korku duyulsa da ilk sunumunuzdan sonra korku yerini tatlı bir heyecana bırakıyor. 


Ve mutlaka  olmazsa olmaz kuralı. Yapabilirim inancını içinizde ve aklınızda barındırmanız.


 Başkalarının sizi sunum yaparken sizin hakkınızda ne düşündüğüne takılmayın.


Bu sizi başarısız yapabilir. Düşünmeniz gereken tek konu.


Bunu karşı tarafa en iyi nasıl hissettirebilir ve nasıl güçlü bir etki bırakabilirim düşüncesine sahip olun. 


Bir diğer  zorluk değil de epey bir koşturma içine gireceğiniz görev. Sosyal Sorumluluk Projesi. Belli bir sayıda oluşturduğunuz grubunuzla ilk başta konuyu teorik olarak ele alıp kabul ettirdikten sonra ilerleyen günlerde uygulamaya koymanız ve bu süreç zarfında gönülden severek yaptığınız işin arkasında durduğunuza inandığınızda projenin sonunda  yüzünüzü güldüren bir imza sizi bekliyor.


Başarılarınız yüzünüzü gülümsetsin dileklerimle.