Anlatsın
Giriş

"Belediyecilik" denen bir tabir var. İşte onu yaparlar. O belediyeye bağlı tüm hizmetler Şehir ve Bölge Planlama mezununun işidir. 4 sene okursun mezun olur olmaz patron gibi iş yaparsın. Aynı zamanda Mimarlık Ofisi, Bankalar (expertize), Alışveriş merkezleri (analiz biriminde çalışan), İnşaat Firmaları, Planlama Ofisleri gibi yerlerde de çalışanlar var.

İTÜ'yü kazanabilecek sıralamam olsaydı şimdiki kafamla yine de Yıldız Teknik Üniversitesi'ni seçerdim - desem ne kadar inandırıcı olur bilmiyorum ama ben inandım kendi dediğime...

- Yurtlar pahalı
- Kiralar pahalı
- Yemekler pahalı
- Giyecekler pahalı
- Köy kültürü olmadığı için soğukkanlı insanlar çok...

Yaşamak zor neticede.

Dünyanın hiç bir yerinde göremeyeceğimiz, hatta ve hatta değerini kıymetini bilemediğimiz müthiş bir doğa harikasına sahip bu şehir; İstanbul Boğazı... 2 kıtanın bir arada olduğu bir şehir. İstanbul'u beğenmeyen insanlara sadece "bir kere olsun vapura binin" derim. Bu aşık olmaları için yeterli bir sebep olabilir. Öğrencilik hayatınız boyunca yaşaya yaşaya bitiremeyeceğiniz tarihe, sanata, spora, müziğe, eğlenceye ve 1 km arayla birbirinden çok farklı kültürlere ev sahipliği yapıyor. Bu şehrin insana katacağı şeyler bitmez.

Yıldız Kampüsü tam bir tatil köyü edasında. Hiç bir şey yapmadan sadece kampüsü gezdiğinizde gününüzü boş geçirmiş olmazsınız. Festivaller keyifli. Ders programını herkesin kendi kendine ayarlayabilmesi ve üstten alttan istediğin dersleri alabiliyor olman, proje dersleri hariç sınıfta kalmak diye bir tanımın olmadığı, ders al ders ver mantığıyla öğrenciyi rahata alıştıran bir eğitim sistemi var.

Türkiye gelişmekte olan bir ülke. Ve son 10 yılda belediyecilik anlamında müthiş gelişmeler yaşandı. Şehir ve Bölge Planlama tam bir "geleceğin mesleği". Çünkü bu ülkede planlanacak çok ama çok şehir var. Ve belediyelerde başlangıç maaşları doktorların pilotların maaşını solda sıfır bırakır.

Açık konuşacağım; Yıldız yerleşme sıralamasında ODTÜ ve İTÜ'den geride olduğu için burası inekleyenler değil, sosyal hayatına daha fazla zaman ayıran hatta sosyal hayatına zaman ayırmanın cılkını çıkarmış öğrencilerle dolu. Hani derler ya "ortamı süper abi!" işte öyle bir üniversite. Ve iş yaşamında da Yıldız Teknik Üniversitesi mezunuyum, dediğinizde 3. en iyi teknik üniversite olduğu için faydası da olmuyor değil.

Benzer Kişiler

Zeynep Kurt
Zeynep Kurt
Marka Müdür Yardımcısı, Procter & Gamble
İhsan Hincal
İhsan Hincal
Smarter’18 / Organizasyonel Gelişim ve Verimlilik Uzman Yardımcısı, Migros
Hasan Demirtaş
Hasan Demirtaş
Data Scientist, Aksigorta
Deniz Fıçı
Deniz Fıçı
Kıdemli Uluslararası Pazarlama Müdürü, Arçelik
Seda Vardal
Seda Vardal
Yetenek Kazandırma ve İşveren Markası Sorumlusu, Arçelik
Zafer Güney
Zafer Güney
İK Kadro ve Verimlilik Yönetimi Yöneticisi, Migros
Alper Güler
Alper Güler
Kurumsal Ürün ve Servisler Uzmanı, Vodafone
Buse Gerçek
Buse Gerçek
Sipariş ve Planlama Müdürü, Abdi İbrahim
Ekin Su Biricik
Ekin Su Biricik
Ürün Grubu Yöneticisi, Burgan Bank
Ecem Dadalıoğlu
Ecem Dadalıoğlu
İnsan Kaynakları İşveren Markası Yöneticisi, Migros
Nurcan Güven
Nurcan Güven
İş Planlama & Geliştirme Yöneticisi, AstraZeneca
Hasan Murat Bengü
Hasan Murat Bengü
Kalite Güvence Direktörü, Mercedes-Benz Türk