İstanbul şehrinde öğrenci olmanın eksileri nelerdir?

207 Cevap

Sonuçlar 4. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

Hayat pahalı, herşey çok pahalı, dikkat etmeyi bilmezsen şehir çok güvenli değil, sürekli bir keşmekeş, sürekli bir gürültü, sanayiden uzak (gebze,tuzla,bursa)

Kalabalık bir süre sonra insanı yoruyor ve çok fazla insan olduğu için mezun olunca çok fazla rekabet var.

Çok fazla trafik ve kalabalık olması. Birde Metrobüs kullanacaksanız okula gitmek için ilk duraktan binmeyenler için oturmak hayal çok küçük bir ihtimal. Hatta bazen binemeyip bekleyeceksiniz durakta.

trafik

Berkay ALAN
Berkay ALAN
Research and Development Specialist (Part Time), Adesso Turkey

Tabiki herkesin söylediği gibi trafik ve karmaşa. Eğer okulunuz ve eviniz birbirine çok uzak değilse bu o kadar da büyük bir sıkıntı yaratmıyor bence. Okurken saat 5'te de Taksim'e otobüsle gitmeyivereyim nolacak diye düşünüyor insan. Ama tabii uzun yollar gidip gelmeniz gerekiyorsa baya sıkıntılı.

Bu kadar bilgiye ve etkinliğe ulaşımın hızlı ve kolay olması bazen insanda bi bir şeyleri kaçırma, hiçbir şey yapmıyormuş hissi uyandırabiliyor:)

Kalabalıklık ve metropollüğün getirdiği problemler trafik vs vs.

çok fazla bir eksisi olduğunu düşünmüyorum. artıları çok fazla olduğu için eksileri görmezden gelinebilir.

Büyük bir şehir olması nedeniyle çoğu yerde karşılaşabileceğimiz gibi trafik sorunuyla karşı karşıya kalabiliyoruz.

sadece geçim sıkıntısı diyebilirim.ama bunula birlikte iş olanakları çok fazla çalişmak isteyen bir öğrenci rahatlıkla iş bulabilir.

Ulaşım pahalılık Kalınacak yer meselesi kesinlikle çözülmeli, çünkü Yurtlar okuduğunuz okula uzak olabilir ve ev kiraları da bütçeniz üzerinde ise mutlaka alternatif çözümlere başvurmalısınız.

Trafikte geçen zaman eksiklik sayılabilir ama bence hayatın tam ortasında olduğunuz için eksiklik yerine gerçekten yaşıyormuşsunuz hissi veriyor.

Trafik, mesafeler, kalabalık... Özellikle İstanbul dışından gelenler için bence en çarpıcı şeylerden biri İstanbul insanına alışmak. İstanbul'da insanlar insana daha az önem verebiliyor. Birbirini pek de umursamamak burada doğal. İlişkiler daha yüzeysel, yaşam daha hızlı, tüketim daha fazla... Sosyal açıdan bu bir sarsıntı yaratabilir başta. Veya en azından şaşkınlık. Şehir insanın ruhunu da emebiliyor, motive de edebiliyor. Dengesiz bir sevgili gibi. Kişinin şehirle ilişkisine, kendiyle ilişkisine bağlı durumlar bunlar.

Trafikli ve kaotik bir şehir yapısına sahip olduğundan ulaşımın her koşulda düşündürücü bir sorun olması.

En başta maddiyat. Ay sonunu getirme derdi. Sonrasında kalabalık, trafik, karmaşa.. Tabi bunlar sadece öğrencilerin değil bütün herkesin sorunu.

Kalabalığı sevmeyen insanlar için eksileri çok.

Tabiki de barınma, sosyal anlamdaki pahalılığıdır. Bu İstanbul'un en büyük eksisi olmaktadır.

Çağrı Küpçü
Çağrı Küpçü
Kalite Yönetim Temsilcisi, AkzoNobel

Hayat pahalı ve bazen tehlikeli.