Anlatsın
Giriş

Özellikle makina mühendisliği ile ilgili şunu söyleyebilirim ki ilk sene dersler görece kolaydır ve mümkün olan en yüksek ortalama yapılmalıdır. Ayrıca kişisel ilgi alanlarınıza göre bir tane spor ya da müzik gibi bir tane de size akademik katkı sağlayacak iki kulübe katılmanız bence önemli.

Makina Mühendisliği çok genel olarak mekanikle ilgilenir. Yani mekanik ile ilgili her alanda çalışabilir. İş konusu öğrencinin kendini hangi yönde geliştirdiği ile çok alakalıdır makina mühendisliğinde. Son sınıfta Sistem Dinamiği ve Kontrol, Enerji, Otomotiv, Tesisat, Konstrüksiyon ve İmalat kollarından biri seçilir İTÜ'de. Bu kollar bile ne kadar geniş iş imkanları olduğunu gösteriyor.

Benim içini okulun insana kattığı en önemli şey yeni insanlar. Burada tanıştığım insanları seviyorum. Eğer tanıştığım insanlar olmasaydı okuduğum hiçbir okuldan memnun olmazdım.

Adaletsizliğinden hoşlanmıyorum. Sınavların ölçücülüğü zayıf ve aldığınız notlar çok az şey ifade ediyor. Diğer üniversiteler de benzer sorunlara sahip mi bilmiyorum ama eğer bu durumu bir şekilde aşabilmişlerse çözümü paylaşmalarını çok isterim.

Trafik ve kalabalık gerçekten çekilecek gibi değil.

Arkadaşların sürekli seni ziyarete gelirler. Bu İstanbul'un en büyük artılarından.
İstanbul çok geniş bir yelpazeye sahup her tür insan var kendinizi kesinlikle özel hissetmiyorsunuz yalnız da kalmıyorsunuz.
Şehir her ne kadar pahalı olsa da öğrenci olduktan sonra önünüzde kapalı kapı yok denebilir.

Saygın bir üniversite olması diye söylüyor bir çokları. Ben çok faydasını görmüyorum okurken. Türkiye'nin en eski okulu olabilir ama dediğim gibi okurken bana faydası yok. Burada da başkalarının anlattığı şeyleri söylemeyi lüzumsuz buluyorum. Benim izlenimlerime göre büyük kampüsleri geniş öğrenci kitlesi artılarından. İstanbul benim için artı değil çoğunlukla eksi diyebilirim. Okuldaki neredeyse herkesin mühendis olması da benim sayacağım artıların arasında. Özellikle benim bölümümde laboratuvar olanakları da oldukça geniş.

Mekanik şeyler hoşuma gidiyor onlarla uğraşmayı seviyorum. Kendimi bildim bileli hayalimdi denebilir. Bölümüm önceden kafamda belliydi üniversite biraz sürpriz oldu diye özetleyebilirim durumumu.

Açıkçası puanıma göre üniversiteleri sıraladım. İTÜ geldi. İlk tercihim Bilkent sonra da ODTÜ idi. Aslında Ankara'da okumak istiyordum. Ama olmadı.
Nedenim şu: Ankara'da okuyamadım Ankara dışındaki en iyi seçenek de İTÜ'ydü.

Benzer Kişiler

Fatih Aydemir
Fatih Aydemir
Üretim Direktörü Asistanı, Mercedes-Benz Türk
Burak Tohumat
Burak Tohumat
Seri Geliştirme Mühendisi, BSH
Uğraş Cengiz
Uğraş Cengiz
Soğutma Sistem Geliştirme Alan Yöneticisi, BSH
İlke Savaşan
İlke Savaşan
Teknik Müşteri Yöneticisi, Microsoft
Hakan Turan
Hakan Turan
Üretim Genel Müdür Yardımcısı, Tat Gıda ve Düzey Pazarlama
Hakan Ertuğrul
Hakan Ertuğrul
Satın Alma Kıdemli Uzmanı, Arçelik
Erkan Polat
Erkan Polat
Üretim Mühendisliği Direktörü, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.
Reha Özkan
Reha Özkan
Teknik Ürün Yönetimi Kıdemli Müdürü, BSH
Halit Akın Akdümbek
Halit Akın Akdümbek
Production Planning Engineer, Siemens
Serdar Turan
Serdar Turan
Üretim Müdürü, BSH
Gizem Evrensel
Gizem Evrensel
PAL İmalat Mühendisliği Şefi, TUSAŞ
Sinan Kula
Sinan Kula
Powertrain Entegrasyon Proje Sorumlusu, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.
Sena Davaslıgil
Sena Davaslıgil
Kıdemli Uzman Ar-Ge/Garage & Maker Lab, Arçelik
Ece Uysal
Ece Uysal
PEP Satış Stajyeri, Mercedes-Benz Türk