Orta okuldaki İngilizce öğretmenim benim idolümdü. Edebiyata ise hep çok düşkündüm. İkisi birleşince İngiliz Edebiyatı oldu.
Aslında okuduğum bölüm benim için hep 2. sırada yer aldı, çünkü en başından beri aklımda Mütercim Tercümanlık fikri vardı. Fakat şuan bana iyi ki de olmamış dedirten bir bölüm okudum. Bu bölüme girdikten sonra şiir yazabildiğimi, edebi yönümün çok baskın olduğunu ve bölümün bana akla hayale sığmayacak kadar güzel getirisi olduğunu keşfettim. Olaylara kalıplardan ziyade farklı bakış açıları kazandırıyorsunuz, yorum kabiliyetinizi güçlendiriyorsunuz ki bu muhteşem bir şey!
Ben yabancı dil ağırlıklı lise mezunu olduğum ve eğitimime bu yönde devam etmek istediğim için bu bölümü tercih etmiştim, tabi biraz da yelpazesi öğretmenlik ve dil bölümü mezunlarının tercih edebileceği diğer bölümlere nazaran daha geniş olduğu için.
İlkokul 4. sınıfta ingilizceyi ilk gördüğüm sene ben ingilizce öğretmeni olacağım demiştim. yıllar geçti dil sınıfları dil dersaneleri fikrim hiç değişmedi. Ve şuan hedefime doğru gidiyorum. :)
İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü evet, diplomada "filolog" unvanı vermesinden başka meslekî olarak herhangi bir garantisi olan bir bölüm değil :)Fakat "ömrümde verdiğim en doğru kararlardan biri" diyebileceğim kadar geniş bir bakış açısı, dünya görüşü ve kültür birikimi sağlayan, müthiş kapsamlı bir bölüm. Psikolojiden sosyolojiye, felsefeye, politikaya kadar hemen her sosyal bilime uzanan dallarıyla çok geniş bir çalışma alanı sunuyor. İnsana bir düşünme, analiz etme, değerlendirme disiplini kazandırıyor; yalnız edebî metinlere değil, hayatın her alanına farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Bununla birlikte elbette temelinde edebiyat yattığından okumayı sevenler için büyüleyici, iştah açıcı, "okudukça okuyasım geliyor" dedirtici, müthiş bir bölüm :)
Öncelikle İngiliz/Fransız/Alman/İspanyol kültürünü bir araştırın derim. Bölüme geçmeden önce hem gerçekten o tarafa ilginiz var mı öğrenmek hem de içgörünüzü geliştirmek adına faydalı olacaktır. Dil olarak sizi zorluyor mu ona da bakmalısınız, 4 sene boyunca belki de hiç bilmediğiniz bir dilin Edebiyatını öğreneceksiniz ve minimum 1 sene Hazırlık senesinin size zulüm gelmeyeceğinden emin olmalısınız :) Hazırlık senesinde öğreneceği dilden nefret ederek okulu bırakan ve sınava tekrar hazırlanan çok arkadaşım oldu. Bu yüzden o dile yatkınlığınız var mı önce bunu sorgulamalısınız. Mezun olduktan sonra büyük ihtimalle ana diliniz gibi konuştuğunuz bir dil olacak bölümünüzün dili. Hazırlık senesinden önce dil kurslarına da gidebilirsiniz fakat üniversite sınavı esnasında buna vaktiniz olmayabilir. Sonuçlar açıklandıktan sonra hızlandırılmış bir dil kursu mantıklı olabilir. Ya da üniversiteye geçme senesinden önceki senelerde istediğiniz bölümün kültürünü iyice öğrenmek adına yurt dışına gidip oralı arkadaşlar edinin ve onlarla hep iletişimde kalın derim :) Yurt dışı bağlantıları Dil bölümü mezunlarının her zaman işine yarar!
Kesinlikle ve kesinlikle geleceğin eğitim araçlarını iyi araştırıp öğrenin örnek olarak Google for education. Ayrıca okurken kendinizi geliştirmek için özel dersler vermeye çalışın. Öğreneceğiniz dili konuşan ülkelerin kültürlerini iyi araştırın. Öğrendiğimiz gramer kurallarını Türkçe'deki veya Ingilizce'deki gramer karşılığını iyi anlayın.
Yaz aylarında yurt dışı gezileri yapmalıdır.
Harika bir soru ! ?
Kesinlikleyabancı arkadaşlar edin
%100 speaking çok iyi olacaktır
Şuanda beni sınıftaki arkadaşlarımdan ayıran bir fark varsa o da bu yoldur
Hazırlıkta yabancı arkadaşlarımla kafede oturup çok konuştum öğrendim vb
Ve evet ing ya da yabancı dil diyeyim ünide daha iyi öğrenilir eğer hocanız kıytırık değilse
Tek tavsiyem yabancı arkadaşlar bul ?? ?
Dil kursuna gitme sertifika içinse gidebilirsin ama eğitim içinse yabancı arkadaşlar bul
Speaky harikaydı ben ondan çok verim aldım
3 yıllık whatsaptan konuştuğum halen de konuşmakta olduğum edepli arkadaşlarım var 2 erkek 1 kız
☺️?
İlgi duyduğu yabancı dil hangisi ise o dil ile ilgili gerek diyaloglara gerek kelime yapısına mutlaka özen göstermeli ve daima öğrenime açık olmalı çünkü dil öğrenimi asla bitmez
English Language and Literature graduates have vast business opportunities. Our department provides a minor undergraduate program called Translation Studies, and with the certificate you get after required courses, you can be an interpreter. Even if your department does not belong to Faculty of Education, you can join initial teacher trainings in other universities and become an English teacher in educational institutions. Academicianship in universities can be another option but if these alternatives are not suitable for you, together with the advanced English language training and extracurricular activities, you can work in any sector according to your interests, from marketing to product development.
Her şeyi yapar. Yeterince kendini geliştirsin yeter ki... Öncelikle ortalamasını yüksek tutarak formasyonu cepte tutsun. Sonra evinde oturup kitap da çevirebilir. Tercümanlıkta yapabilir. gümrüğe, konsolosluğa da girebilir. Tabii bunun için ingilizcenin yanı sıra almanca rusça ispanyolca gibi diller de öğrenirse sırtı yere gelmez eveallah :))
Herkesin bildiği ve çoğumuzun tırmaladığı üzre pedagojik formasyon alıp öğretmenlik yapmak mümkündür lakin her an alınacak bir kararla bu durum değişebilir. Hatta emin olmamakla birlikte bölüme yeni girecek olanlara bundan böyle formasyon verilmeyeceği de aldığım duyumlar arasında. Tercümanlık yapabilir, kitap çevirebilirsiniz. Özel şirketlerin uluslararası departmanlarında çalışabilirsiniz. İthalat-ihracatla uğraşan şirketlerle çalışmanız da mümkündür.Kısacası yabancı dil gerektiren her alanda iş imkanı mevcuttur derler.(Ben formasyon eğitimi almayı bekleyen bir işsiz olarak yazıyorum bunları)Ha bir de siz siz olun değil ikinci, üçüncü bir yabancı dil de edinmeyi ihmal etmeyin.
İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olanlar "filolog" unvanı taşır. Formasyon alarak İngilizce öğretmenliği yapabilirler. Çevirmenlik, editörlük, eleştirmenlik, reklamcılık, tercümanlık, yazarlık, danışmanlık, akademisyenlik gibi pek çok alanda görev yapabilirler.
Eğer mezuniyet sonrası tek hedefiniz öğretmen olmaksa tabii ki İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü tercih etmelisiniz. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olup öğretmen olmak için Formasyon almanız gerekecektir. Şu anda Edebiyat Bölümü mezunları Formasyon sonrası öğretmenlik yapabiliyor, sistem değişir mi, ne zaman değişir kimse bilemez :)
Ama tek hedef öğretmen olmak değilse İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün iş imkanları daha fazladır ve dil öğrencilerine tavsiye ederim.
Ingilizce ogretmenligi
İngilizce öğretmenliği çünkü ingiliz edebiyatı derslerini okulumuz vermektedir. Ayrıca ingiliz dili edebiyatı seçmeli dersleri olup öğretmenlerimiz hevesi olan insanlarla ilgilenmektedir bu bölüm hakkında. Öğretmenlik belgeniz olmayacaktır eğer ingiliz dili edebiyatı yada amerikan dili edebiyatı okursanız ve aynı zamanda öğretmenlikde eğitim bilimlerinde uzmanlık sahibi olamıcaksınız
Its a social department with lots of reading and writing missions. Being interested in extracurricular activities like theatre or musicals will be in your favour during your pupilage. Except your lectures, you should certainly be involved in activities which will improve your English. Also with no wonder, you should highly be interested in English language, its culture and history thoroughly.
Edebiyatı ve yabancı dili seviyorsanız severek okursunuz. Yalnız bu bölümü okuyorsanız daha kolay iş bulmak açısından en az 1 yeni dil daha öğrenmenizi tavsiye ederim.
Birleşik krallık tarihi, ingiliz edebiyatı dönemleri, yazarlar, şairler, destanlar, mitoloji vb. edebiyat derslerinin yanısıra dilbilim ve gramer dersleri de alıyoruz.
Her şeyi başlı başına zor kolay kısımları az çok çaba ve emek isteyen bir bölüm kesinlikle hazırlık okuyun çünkü çok etkisi olucaktir