Anlatsın
Giriş
Sabancı Üniversitesi
Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi

İstanbul·2.6K Takipçi

Öğrenci sayısının az olması ve bölümünü görerek seçebilme şansı olduğu için Sabancı Üniversitesi. Ayrıca özel üniversitenin sağladığı imkanlar ve yurt dısı imkanlarının Türkiye standartlarında yüksek bi orana sahip olduğu için Sabancı Üniversitesi.

Türkiyenin en iyi üniversitelerinden biri.Marka değeri çok yüksek.%100 İngilizce eğitim verdiği ve oldukça fazla international öğrenciye sahip olduğu için çok kültürlü bir yer.Dünya çapında saygınlığı olan çok kaliteli hocaları var.Her şeyin düşünüldüğü çok güzel bir kampüsü var.Çok iyi yerlere gelmiş mezunları var.Yurtdışı imkanları çok iyi.Türkiyenin en güzel yurtlarına sahip.Kısacası Türkiyede okumayı düşünüyorsanız çok iyi bir seçim diyebilirim.

bence, mühendislik istiyorsanız bu sorunun cevabı mühendislikte en iyi olduğu için derim. çünkü labaratuvardan tutun atolyelerine kadar çok yatırım yapılmış ve kullanım saatleri çok geniş. kafanızda olan bütün projelere yer verebilirsiniz burada. öğretim üyelerimiz de çok deneyimli ve ilgili bir kadrodan oluşuyor.

Çünkü kaliteli bir akademik kadroya, şehirden uzak sakin ama istediğin zaman da ulaşabileceğin sakin bir ortama sahip. İnsanın kendisini geliştirmesine olanak sağlayacak birçok özelliği de içinde bulunduruyor.

Bu sorunun cevabı aslında belli eksende dönecektir her üniversite için, bilimsel başarı, akademisyenlerin doktolarını aldığı üniler, sosyal çevre vs vs sizin de gereksiniminize göre bunlar şekillenebilir ama 3 aşağı 5 yukarı Sabancı – Bilkent – Koç – Odtü- Boğaziçi’nde bu konularda tatmin olursunuz. Yani benim sözüm aslında iyi puan yapmış ve acaba hangisi diyen insanlara.

Peki neden Sabancı Üniversitesi? Hayatım boyu özgür olabileceğim (hocam projem var diye genel sekreterin , rektörün kapısını çalabildğiniz, puanınızın değil sizin bölüm tercihi yapabildiğiniz (bkz:sabancı üniversitesi bölümsüz üniversite vs vs) bilimsel anlamda bir şeyler üretmeye çalışabileceğim (bkz:sunum ((yeni kurulan avrupanın en yetkin nanoteknoloji merkezlerinden biri ve lisans öğrencileri projelere 1. sınıftan dahil olabiliyor)) Lisans öğrencilerini araştırmaya katmaya çalışan bir üniversite. Felsefesi olan bir üniversite. Nihat Beker’in tercih döneminde şöyle bir sözü olmuştu: “Derdimiz akademik inovasyon yapan avrupanın MIT’si olmaya ve bu üniversiteden çıkacak şirketlerle ülke ekonomisinin talihini değiştirmektir.” Örneğin MIT’den çıkan şirketlerin yıllık bütçesi türk ekonomisi kadar. Dahası özel üniversite her zaman akademisyenlerle de iç içe olabildiğiniz bir yer ( öyle ki bizim gibi kontejyanı toplam senelik 675 olan bir üniversitede koşu bandında yan tarafınızda fakülte dekanıyla koşmak yadırganmaz sanırım.) Ve tabi burs imkanları. Çok ciddi biçimde ekonomik bağımsızlığınızı sağlıyabiliyorsunuz burs imkanları ile.

Öğretim görevlilerin cana yakın tavırları, yurtların rahatlığı, arkadaş ortamı, okulun eğitim sistemini yani bölüm seçme özgürlüğünü sayabilirim bunlara.

Öğretim görevlileri arkadaş gibi davranıyorlar. Gittiğimizde uygunlarsa istediğmiz konularda konuşabiliyoruz hocalarımızla.

Yurtlar çok rahat. Öğrencilerin bazıları yurt rahatlığından derslere gelmiyorlar diye öğretim görevlileri bu durumdan şikayetciler.

Şehirden uzak olduğu için kampüs içinde çoğu insan birbirleriyle tanışıyorlar. Sıcak bir ortam var kampüsün içinde kısa sürede kaynaşılıyor insanlarla.

Liberal bir eğitim sistemine sahip olması.
Çok iyi akademisyenler barındırması.
Yurtlarının her açından çok iyi olması(temizlik,güvenlik,giriş-çıkış özgürlüğü,karma olması).
%100 İngilizce eğitim vermesi ve çok sayıda international öğrenci bulundurması.
Büyük ve güzel kampüsü.

Özgür ortamı, farklı sosyal çevreler (burası İstanbul, kesinlikle çok önemli bir etken sosyal hayat. Üniversite seçerken sadece bölüm, hoca, etiket filan değil, arkadaş da seçersiniz. Özellikle burslu öğrenciler, emin olun sizin gibi 50 kişi yerine, 3 5 farklı görüşlerden insanları, farklı hayatları, görüşleri tercih edeceksiniz burada. Özeller kesinlikle yadırganmamalı tabi. Sağlam akademik kadro, yurt dışı öğrenci kabulleri ciddi bilimsel araştırmalar (bkz: suralp ilk insansı robot ve tübitak son 10 yılın en iyi 10 projesi ödülünden 3 ü ) Klüpler örneğin; özel üniversitelerde aktiviteleriniz için okul kendi bütçe ayırırken, devlette sponsor bulmalısınız. Belkide cebinizden vermelisiniz. Sizi maddi ve manevi destekleyen bir üniversite olmalı bence.

Kalabalık değil, özgürlükçü, rahat.

Puanlarının daha fazlası olması gerektiğini ve kesinlikle daha fazla burslu öğrenci alması gerektiğini düşünüyorum.Kampüs tuzlada olduğu için merkez yerlere gitmek uzun sürebiliyor bu da can sıkıcı bir durum.Yemek çeşidi çok yok daha fazla olması gerekiyor ve yemekhane yemeklerinin fiyat/kalite açısından hiç iyi olmadığını düşünüyorum.Daha fazla servis olması gerekiyor ve daha çok yere servis olmalı.

Yemek fiyatlarının yüksek olması ve şehre olan uzaklığı. Taksime gitmek için 1 saat yol gidiyoruz. Okulun yemekhanesindeki yemeğe verdiğiniz paranın karşılığını alamıyoruz. Dışarıdan söylediğimizde öğrenci bütçesini sarsıyor açıkcası. Hazırlıkta kurları geçtikten sonra ELAE sınavının olması.

Şehre uzak (Tuzlada olması yadırganmasın Taksim 1 saat, Kadıköy 45 dk, üstelik son araç gece 3′te. Yani siz eğlencenize bakın gençler.) Yaşam giderlerinin fazla olması (yemek özellikle bir öğünü en ucuz 5 liraya yiyebildiğiniz başka okul yoktur. Ama burslu bir öğrenci, çalışma bursu da alıyorsa aylık 800 lira gibi bir para kazanıyor ve bu çok problem olmuyor.)

Sabancı'nın kampüsü İstanbul'un Tuzla ilçesinde ve azımsanamayacak kadar şehrin merkezine uzak. Ulaşım için servis ve shuttle araçları kullanılabilir, iett'nin de bir otobüsünün geçtiğini biliyorum. Bir diğer yandan ulaşım ücretleri, yemek ücretleri vb. hepsiye birlikte biraz pahalı bir üniversite olup çıkıyor. Bununla birlikte okula tam burslu girseniz dahi yurt bursunun çıkmama olasılığı biraz sizi zorluyor. Fakat dönem dönem yerleştirme ve burs şartları değişmiş olabilir ve bu durum ortadan kalkmış olabilir.

Hazırlık sınıflarını belirlemek yapılacak olan ELAE sınavlarına mutlaka girsinler, kendi seviyeleri neyse ona göre hazırlık eğitimi alsınlar. Hazırlıktaki seviyenize göre hazırlık yılını sömestra kadar bitirme şansınız olabilir ve bu avantaj lisans eğitimi için karlı duruma geçmenize yarayabilir(erken mezun olma veya erasmus programı için vb faydalı olması). Son olarak; birinci sınıf biraz zorlayıcı gelebilir, az da olsa düzenli çalışmaya hazır olsunlar :) sorunuz olursa [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

oryantasyon gününe mutlaka katılsınlar. ilgisini çeken bütün kulüplere girsinler. programını yoğun olabildikçe doldursunlar.

Önceden planlıyorsanız TM den hazırlanıp daha yüksek burs kazanabilirsiniz. Daha sonra dilediğiniz mühendislik bölümüne dahi geçebilirsiniz koşulsuz şartsız.

Oryantasyon günlerine mutlaka katılın.Arkadaş edinecceğiniz okulun sistemini ve kluplerini tanıyacağınız çok özel bir program.İngilizceye kesinlikle çok önem verin çünkü okul %100 ingilizce eğitim veriyor.Derslerinizi ihmal etmeyin ama sosyal olmaya da özen gösterin.Daha önce yapmadığınız şeyleri deneyin atıyorum tüplü dalış olur,binicilik olur,kampçılık olur,dans olur,tiyatro olur belki denedikten sonra çok seveceksiniz hiç belli olmuyor.Okulun içinde çok fazla faydalı etkinlikler düzenleniyor onları takip edin ve kaçırmayın.Hocaların yanına gidip bir şeyler sormaktan çekinmeyin bu kişi Rektör bile olsa.Son olarakta SuFirst diye bir kulüp görürseniz ona mutlaka girin :D.

Sabancı Üniversitesi'ne yeni başlayacaklara tavsiyem yeni şeylere açık olmaları ve korkmamaları. Bu üniversite insana sayısız fırsat sunuyor ancak bunlardan yararlanmasını bilirseniz. Sizin bir şeylerin peşinden koşmanız gerekiyor. Bu ünversiteden sadece bölümünüzü bitirerek mezun olmayın sakın farklı şeyleri deneyebileceğiniz en rahat yerlden biri burası. Dalış öğrenin, yelken öğrenin, pilatese başlayın ya da tiyatrolarda oynayın ama ne olursa olsun keyfini çıkarın okulun :)

Genel olarak yok diyebilirim.Çoğu samimi arkadaş birbirinin burs durumunu bilmiyor ve önemsemiyor biri tam burslu digeri tamamen burssuz olsa dahi.Herhangi bir ayrım olması mümkün değil.Ben şahsen tam burslu bir öğrenciyim ama bir ayrım görmedim bugüne kadar.

1 yılı aşkındır bu okuldayım kimseden bu konunun muhabbetinin yapılıdığını dahi duymadım. Kim burslu kim burssuz çok yakın arkadaşlarım dışında hiçbir fikrim yok.

sabancı üniversitesi öğrencilerinin yaklaşık %75'i bursludur. herhangi bir ayrım yoktur.

Burslu okuyan biri olarak böyle bir ayrımla karşılaşmadım veya böyle bir duyum da almadım. Okuldaki öğrencilerin/hocaların da böyle bir ayrım derdi olduğunu düşünmüyorum.

Ayrım mı? Ayrım ne arar la Sabancı'da.

Birisinin burslu veyahut burssuz olduğunu sormuyorum, soran da olmadı; yani en azından bir insana sorduğum ilk 100 soru içerisinde yer almıyor. Hatta hocaların dahi bu durumdan haberdar olduklarını düşünmüyorum.

Dolayısı ile ilişki konusunda da bir ayrım olmuyor.