Anlatsın
Giriş

SU Ekonomi ve İşletme Kulübü kendini tekrar etmeyi sevmeyen bir yapı olmanın yanı sıra, gelenekselleşmiş etkinliklere de sahip bir kulüp. Her yıl; şirketlerden ve üyelerimizden gelen taleplere göre ilgi çekici ve faydalı etkinlikler düzenliyoruz. 2015-16 döneminden örneklerle, etkinliklerimiz ana hatlarıyla şu şekildedir:

a) «Sektör Yolculuğu» Etkinlikleri: FMCG (Hızlı Tüketim Ürünleri) Sektörünü tüm derinliğiyle ele aldık. Unilever, P&G, Coca-Cola ve PepsiCo'yu okulumuzda ağırladık.

b) Ekonomi Zirveleri: Spor Ekonomisi Sohbetleri, Medya Ekonomisi Zirvesi vb.

c) «Vaka Çalışması» Etkinlikleri: CaseDays etkinlikleri kapsamında 6 adet çalışma gerçekleştirdik. Unilever, KPMG, L’Oréal, Garanti Bankası, Finansbank, The Boston Consulting Group okulumuza geldiler. Farklı departmanların sorunları öğrenciler tarafından çözüme uğratıldı.

d) Kampüsten Geleceğe Bakış Seminerleri: Kurumsallaşma, Markalaşma ve Aile Şirketi Yönetimi

e) Bölüm Tanıtımları: Ekonomi, Yönetim Bilimleri, MiF, MBA

f) Eğitimler: Dijital Pazarlama Eğitimi, İş Yaşamında Giyim ve Etik, Mülakat Teknikleri Eğitimi, Denetim ve Muhasebe Eğitimi vb.

Özetle; üyeleriyle çalışmayı sevdiği kadar beraber eğlenmeyi de atlamayan kulübümüz, Sabancı Üniversitesi için değer yaratmaya yenilenen kadrosu ve üyeleriyle yıllardır devam ediyor.

SU EİK, Sabancı'nın köklü ve sevilen kulüplerinden biri. EİK ile maceram 2013 yılında okula girmemle başladı. O dönemki Yönetim Kurulu'nun tutumu ve üyelerle beraber keyifli bir şeyler yaratması beni gerçekten etkilemişti. Kendimi ait hissettiğim bir ortam oldu devamında da. Çok yakın dostlarımı buradan edindim. İlerleyen zamanlarda Alt YK Üyesi olarak seçildim, bu süreçte YK'lardan çok şey öğrendim. Sonra, YK Üyesi olduğumda birkaç etkinlikte koordinatörlük yaptım. Üyelerle etkinlik planlamaları ve iş bölümü yaptığımız verimli çalışmalar oldu. Halihazırda da kulübün Eş-Başkanı olarak göreve devam ediyorum.

Kulübümüzün bize katkısı gerçekten azımsanamayacak bir boyutta. Hem mikro boyutta bir şirket ve ekip yönetimi deneyimi, hem karşılıksız yapılan bir uğraş olduğu için ilgilenmeyenlerin anlayamayacağı türden bir tutku kaynağı oldu. Okulumuzun da vizyonuyla paralel olarak "birlikte yaratmak ve geliştirmek" felsefesiyle işler yapıyoruz. Hayalimizdekileri gerçekleştirirken, profesyonel hayattan bize örnek insanlarla buluşuyoruz. Onlarla tanışıyoruz ve iletişimimizi koparmıyoruz. Yarattığımız verimli network'ün faydasını her zaman görüyoruz. Daha da ötesi, bizler için buradan edindiğimiz dostlukların ve EİK'te geçirilen keyifli zamanların yeri çok ayrı.

Trafikli ve kaotik bir şehir yapısına sahip olduğundan ulaşımın her koşulda düşündürücü bir sorun olması.

Herhangi bir okulun "İşletme" adı altında geçen bir bölümünden çok daha farklı ve özgür, daha geniş bir perspektife sahip olduğu için. Öğrenci ders programının büyük bir kısmını özgürce ve kendi ilgisine göre olan derslerle yaratabiliyor. Bu şekilde uzmanlaşmak istediği kısmı kendi seçtiği branş derslerinden belirliyor.

Bilindiği üzere, her Sabancılı üç öğrenciden biri yurtdışına değişim programıyla gider ve bir dönem geçirir. Çok değerli okullarla olan bu bağlantılar hayat değiştiren tecrübeler sağlayabilir sana. (http://iro.sabanciuniv.edu/en/partners) internet sitesinde detaylı bilgiye ulaşabilirsin.

Kulüplerde yer alarak ve aktivitelerine katılarak daha çok insanla tanışmaları hem okula ısınmaları hem de yeni arkadaşlarla kaynaşmaları için bence çok önemli. İlk dönem birçok kulübe giriş yapsınlar, sonrasında zaten kendilerini yakın hissettikleriyle devam edeceklerdir. Profesyonel yaşama dönük ve daha eğlence içerikli birçok aktif kulüp var Sabancı'da. "Aradığım tarzda bir kulüp yok, benzeri de yok..." diyorsan eğer bir kulüp kurmaman için sebep yok. Ayrıca bir tavsiyede bulunmak isterim; bir kulüp bünyesinde kariyer yapmak da çok keyifli ve değerli bir şeydir.

Böyle bir ayrım yoktur. Bursluluk durumunu okula girerken sadece kendin bilirsin. Akademisyenler ve arkadaşların sana sormadığı sürece bu konuda bir bilgileri olmaz.

Şehre uzaklığı ve bulunduğu lokasyon diyebilirim.

Sabancı Üniversitesi'ni seviyorum ve bir Sabancılı olmaktan gurur duyuyorum!

Hedefi en başından beri Sabancı Üniversitesi'ne girmek olan biri olarak ben, Sabancı'ya en yüksek bursu hangi puan türünden (bölümden) alabiliyorsam o bölümden giriş yaptım. Bölümler arası geçişin kolay olduğunu da göz önüne alırsak, bölüm seçmek yerine üniversiteyi tercih etmek burası için öncelik. Hangi bölümü okuyacağın kafanda çok netleşmemiş olabilir, öyleyse Sabancı Üniversitesi yine senin için mantıklı bir seçim. Bölüm derslerini görüp fikir değişikliği yapmak burada senin elinde. (Ama başka bir okul için konuşursak, tabi ki aklındaki bölüme göre üniversite tercihi yapmalısın.)

Yine Sabancı Üniversitesi'ni ve yine Yönetim Bilimleri Bölümü'nü seçerdim. Çünkü ciddi anlamda memnunum; Türkiye standartlarında önde gelen ve Dünya standartlarında da her geçen gün yerini iyileştirmekte olan bir üniversite. Eğitim kalitesinin yanı sıra sosyal aktiviteler anlamında da hayallerimi gerçekleştirmeme olanak tanıyan bir kurum. Sabancılı olmaktan mutluyum.

Benzer Kişiler

Yasin Gökçe
Yasin Gökçe
Hazine Yatırım Analiz Yöneticisi, Garanti BBVA Teknoloji
Burcu Yakupoğlu
Burcu Yakupoğlu
Brand Manager, Oral Care NAMET, Colgate-Palmolive
Nazlı Çallı
Nazlı Çallı
Assistant Channel & Category Development Manager, Unilever
Ece Demirbolat
Ece Demirbolat
İnsan Kaynakları Stajyeri, Akenerji
Gökay Ertem
Gökay Ertem
Bebek Bezi Operasyonları Departman Müdürü, Procter & Gamble
Serhan Hacısüleyman
Serhan Hacısüleyman
Tarım Bank. Satış ve Perf. Yön. Grup Müdürü, DenizBank
Mehmet Kurtuluş Büyüksarı
Mehmet Kurtuluş Büyüksarı
Denizbank AG-Vienna Head of IT Security, DenizBank
Burak Özalp
Burak Özalp
Business Excellence Manager - Unilever Food Solutions, Unilever
Ecem Şolpan
Ecem Şolpan
Customer Development Executive, Colgate-Palmolive
Seda Yapça
Seda Yapça
Yönetici Adayı – Uluslararası METRO Potentials Programı, METRO Türkiye