Anlatsın
Giriş

Mühendislik; araştırma, tasarım, analiz etme, geliştirme, test etme,ikna etme ve pazarlama gibi özelliklerim nedeniyle bana uyan daldı. Neden gıda mühendisliğini seçtiğime gelince; gıda çok geniş bir sektördü ve diğer dallarla (kimya mühendisliği, biyomühendislik, makine mühendisliği ,moleküler biyoloji, biyokimya, beslenme) çok ilişkiliydi. İlerde ilgi duyduğum alana yönelmem çok daha rahattı. (Çünkü ben lise mezunu bir gencin hayatıyla ilgili kara verirken nokta atışı yapamayacağına inanıyorum) Bu olanağı sağladığı için gıda mühendisliğini seçtim.

gıda mühendisliği bi kere mühendislik olmasından dolayı çok istediğim bi bölümdü. ikincisi de gıda hiç tükenmeyen bi sektör. gerek özel gerek devlet bünyesinde iş olanaklarının en fazla olduğu alanlardan birisi. bu yüzden tercihlerimin çoğunu gıda mühendisliği yöneünden kullandım.

İlerde gerekli bir meslek olduğunu düşündüğüm için. Hemen hemen çoğu sektörde iş imkanı var.

Gizem Bekil
Gizem Bekil
Satış Danışmanı, Nike

Gıda Sektörünün önü her zaman açık olduğu için ve eğlenceli bir bölüm tavsiye ederim

Puanım yetmediği için bu bölüme gelmiştim fakat suan memnunum. https://www.youtube.com/watch?v=7BJc7lMhCGI burda da anlattım.

Bülend Avcı
Bülend Avcı
Mağaza İşletme Müdürü, METRO Türkiye
Nihan Benel
Nihan Benel
Kategori Müdürü, METRO Türkiye

Devlettin Gıda tarım hayvancılık müdürlüğünde laboratuvarlarında ayrıca özel sektörlerde fabrikalarda iş imkanları bulunmaktadır. ama devlete atanmak çok kolay değil min.87+ puan istemektedir

Gıda Mühendisliği bölümünü bitiren öğrenciler, Gıda Mühendisi ünvanını alarak gıdaların hasatından başlayarak sofradaki son tüketiciye ulaşmasına kadar olan proseste iyileştirici olarak görev alırlar.
Özel sektörde çok fazla iş imkanına sahip olan gıda mühendisleri; ne yazık ki kamuda aynı iş potansiyeline sahip değildir. Özel sektör veya Ar-Ge düşünen öğrenciler için eğlenceli ve dinamik bir kariyer imkanı vardır.

Kimya seven öğrenciler için uygun bir bölüm. Laboratuar ortamında deney yapmayı sevmek gerekiyor.

Mühendislik bölümü olmasına rağmen sözel ağırlıklı bir bölümdür, bunun yanında sayısal düşünmede oldukça önemlidir.