Neden Endüstri Mühendisliği Bölümü?

64 Cevap

Sonuçlar 3. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

endüstri müh. bana kalırsa şuan dünyada gelişimi en açık mühendislik dallarından biri özellikle kendini geliştirme imkanının olması ve üniversite öğrencisinin ilerdeki yıllarında yöneticilik vasfına sahip olmasının yapıtaşlarından biri.

Aklımda tercih zamanlarıma yakın bir süreye kadar tıp vardı birazcık buna zaman ayırıp araştırınca aslında bunu istemediğimi anladım ve aklımdan geçen diğer alternatifleri düşündüm 'deniz harp okulu' ve 'endüstri mühendisliği'.18 yaşından sonra askeri disipline alışmak pek de sıcak gelmedi bana.Bu noktada endüstri mühendisliği sempatimi daha çok kazanmıştı gerek bu mesleğin getirmiş olduğu insan faktörü gerek bölümün öğrenciye sunduğu geniş iş imkanı ve başka alanlarda uzmanlaşmaya daha yatkın olması ve en çokta bir elinin yönetim diğer elinin üretimde olması -ki benim bir meslekten gerçekten aradığım şey de buymuş- benim bu bölümü seçmemde anahtar rolü oynayan faktörlerdi.

Endustri muhendisligi isteyen adaylarin matematigi cok sevmesi gerekiyor. Tum isimiz olasiliklarla.

Çünkü sınırları veya herhangi net bir çalışma ortamı yok tamamıyla işi nasıl daha verimli kılarım adına çalışmak için

For me, i have to be the best, all the time and engineers make things and industrial engineers make things better.

Her zaman daha iyisi vardır ama daha iyisi için, endüstri mühendisine ihtiyacınız vardır.

Meslekleri tanımaya çalışırken endüstri mühendisliği diğer meslekler arasında daha yakın geldi.Sonra araştırdım ve bana en uygun meslek olarak endüstri mühendisliğini buldum.Pişman değilim iyi ki bu bölümdeyim.

"Endüstri mühendisliği; insan, makine, bilişim, donanım ve enerjiden oluşan bütünleşik sistemlerin iyileştirilmesi ve kurulması ile ilgilenir. Bu tanım düşünüldüğünde, endüstri mühendisliğinin makine bilgisayar, elektrik ve enerji sistemleri gibi birçok mühendislik dalını içerdiğini görmekteyiz." Endustri muhendisigi okuyanlar farkli departmanlardan cesitli dersler alirlar, boylece bizleri tek bir konu uzerine yogunlastirmadigi icin eglenceli oldugu bile soylenebilir. Kendinizi hangi konuda daha iyi ve yetkili hissediyorsaniz o alana yonelip orada calisabilirsiniz.(uretim, pazarlama, Ar-Ge vb.)

Endüstri Mühendisliğinin diğer mühendislik bölümlerinden farklı olarak barındırdığı insan faktörü tercih sebebi olarak en öne çıkan özelliklerden. Temel işi akla gelebilcek bütün alanlarda kısacası verimliliği artırmak.

Başlangıçta alternatiflerim tıp ve mühendislikler şeklinde iki ana ayrı kolda şekillenmişti. Fakat tıp okuma konusunda istekli olup olmadığımdan tam olarak emin değildim. Önce bu konuda kendimi sorguladım, daha sonra tıp okumanın bana diğer alternatiflerden daha fazla pişmanlık getireceğine kanaat getirdim. Çünkü tıp seçtiğim takdirde önümde beni bekleyen minimum 10 yıllık yorucu bir platform olacaktı ve ben kendimi amiyane tabirle pek de ‘zora gelemeyen’ bir öğrenci olarak görüyordum. Bir vakit sonra kabulleneceğimi bilsem de tıp fakültesindeki ilk birkaç yılımın büyük zorluklar içinde geçeceğine karar verdim ve mühendislik seçeneklerine yöneldim. Burada iki seçeneğim vardı, Endüstri veya Elektrik – Elektronik Mühendisliği. Bu ikilemden tercih yapma tarihleri başlayana kadar halen çıkamamıştım. Bir noktada artık ODTÜ Elektrik – Elektronik yazmaya tam karar vermişken beni bundan geri iten sebebin ne olduğunun farkına vardım, ben gerçekten teknik ağırlıklı bir fakültede okumak istemiyordum. Zaten lise hayatım boyunca öğretmenlerim tarafından EA’cı olmaya teşvik edilmiş bir öğrenciydim ve sözel açıdan da bir ağırlığı olan ve tekniğin içinde boğulup gitmeyen bir mühendislik fakültesi yazmak istedim. Bu noktada Endüstri mühendisliği önümde apaçık duruyordu. Kararlarımı bu kadar çabuk değiştirdiğim için gerçekten çok şüphe duydum, daha sonra pişmanlık duyup duymayacağım hakkında çok düşündüm fakat Bilkent Endüstri üzerine okuyabildiğim ve dinleyebildiğim her şeyden yararlandıktan sonra ‘artık pek de şüphelenmeye gerek yok, sanırım en iyisi bu’ diyerek burayı tercih etmeye karar verdim. Burada bölümün geleceği hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim, çünkü henüz ilk yılımı bitirdim ve söyleyebileceklerim herhangi bir yerde okuduklarınızın neredeyse aynıları olacak.

Sürekli değişen dünyada sabit bir eğilime sahip olmak bana oldukça garip geliyor. Bugün deniz kenarını severken yarın dağları sevebilirim. Bir gün okumak en büyük tutkumken, öteki gün filmler can damarım olabilir.

İş dünyası da buna benzeyebilir. Üniversiteye girerken başka, bitirdikten sonra başka, ilk işinizden sonra başka iş isteyebilirsiniz.

Endüstri mühendisliği buna imkan sağlar. Çünkü bir yerde hepsini öğretir size. Fakat başka bir açıdan da hiç birini öğretmez. Yani başlarsınız, evet ama uzman olarak değil. Her şeyin bir bedeli var sonuçta. Endüstri mühendisi olmak buna değiyor bence.

Türkiye'nin ticaret ve endüstri alanında gelişmesiyle birlikte firmalarda endüstri mühendisliğine olan ihtiyaç artacak dolayısıyla önü açık bir meslek grubu. Her sektörde çalışma imkanının olması da büyük bir artısı

Endüstri Mühendisliği eğer içinizde organizasyon, grup çalışması, proje yapılması/takibi gibi duygular varsa bu bölüm okunur. okunur rahat biter diyemem. mesleğimle ilgili küçük şeyler bile öğrenmek beni heyecanlandırıyor. ayrıca dışarından da görüldüğü gibi değil dersler. her şey bilgisayar ortamda sayısal değerler ve denklemler üzerine kurulu bir yapı. zaten mühendisliğimiz o yönden. ismini duyurmuş Endüstri Mühendisleri de organizasyon, projeler gibi şeyleri çok sevdiği ve güzel yaptığı için başarılı olduğunu düşünüyorum. çünkü her şeyde olduğu gibi sadece teorik bilgi hiçbir işe yaramıyor...

Endüstri Mühendisliği'ni tercih etmenizi tavsiye etmem.

üniversiteye gelirken iş hayatıyla ilgili fikirlerimiz tam oturmamış oluyor bu yüzden endüstri mühendisliği verimlilik çalışmaları-kalite-planlama-insan kaynakları-ergonomi-finans gibi pek çok konuda çalışmalar yaptığı için öğrenim süresi içerisinde kendi iç riskinizi en aza indirmenize olanak sağlayan bir bölümdür.

Endüstri Mühendisliği benim açımdan kendini geliştirdiğinde karşılığını en iyi şekilde alabileceğin bir bölümdür. Her şeyi bilip hiçbir şeyi bilmemek olabilir bunun adı :) Bu bölümü tercih araştırması yaparken rastgele öğrendim ve kafama çok yatkındı beni kendisine çekti. Mühendisler bir şey üzerinde düşünür Ancak Endüstri Mühendisleri her şeyi sistem olarak düşünür.

Uzun yıllardır hayalim olan bu bölümün kişilik özelliklerime uygun olduğunu düşünüyorum.

Kişisel özelliklerime en çok uyan mühendislik dalıydı.İnsanla iç içe ve bütünü gören bir mühendislik.İş imkanları fazlasıyla geniş.

“Ben mühendis olmak istiyorum ama çok çalışmak, amelelik yapmak istemiyorum.” diyorsanız Endüstri müh. olabilirsiniz. (Diğer mühendisler bu yüzden “endüttüri” diyebilir. Alınmayın.) Tabiki de zor bir bölüm ama mühendisliklerin en kolayı diyebiliriz. Sadece derslere girip iyi not alıyorum. Daha ne olsun.

Dürüst olmak gerekirse, ki gerekiyor; benim bu bölümü seçmemin tek sebebi bu.

İlaveten, çalışma alanı çok geniş. Olan sistemi iyileştirme üzerine kurulu… Bizde daha detaylı öğrenmedik, bekliyoruz.

Açıkçası endüstri muh çıktığında bende bi eee ben şimdi neci oldum dedım hatta gazi ünisi inşaat muh gececektım vs kaldım neden kaldım çünkü bana göre bir meslekmiş aslında yanlışlıkla doğru mesleğe gelmişim. birleyleri yönetmek hoşuma gidiyor sanırım yada bu işte iyi olduğumu fark etmişte olabilirim. Kulup başkanlığı olsun okulumuzun kariyer merkezideki part time işim olsun bunlar bana doğru yerde olduğumu gösterdi.