Anlatsın
Giriş

Özyeğin Üniversitesini seviyorum ve daha da seveceğimden şüphem yok

Sosyal aktivitelerin yapıldığı öğrenci kulüplerinin daha aktif çalışması gerektiğini düşünüyorum

Beğendiğim yanları staj imkanları, sınıfların büyük ve üst düzey olması , spora teşvik eden vizyona sahip olması, araştırmaya ve projelere fazlasıyla önem veren öncü bir akademisyen kadrosunun olması

Açıkçası iş dünyasının en çok ihtiyaç duyduğu meslek dallarının eğitimini veren bölüm ve kişisel yapıma uygun olduğu için seçtiğimi söyleyebilirim. Sistemleri matematiksel kurgularla düzenleyen ve ekonomoyi canlandıran meslekler endüstri mühendisliği bölümünden mezun olan insanlar tarafından sürdürülüyor. Ekononomi ve finans alanında kendimi geliştirmek istediğim için bu bölümü seçtim. Daha az insan, daha az maliyet , daha az enerji ve daha az zamanla daha çok kalite ve kar getiren sistemler yaratmak bu bölümün seçilmesinde büyük etkenler.

İş dünyasıyla olan bütünlüğü, öğrencilerine sunduğu staj imkanları, araştırmacı ve proje odaklı eğitim vizyonu ve misyonu nedeniyle 2011 senesinde giriş yaptığımı ve bundan çok memnun olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. Üniversitede sunulan imkanlar bizim donanım kazanmamızı sağlar ve bizler bu donanım -bilgi uyumuyla başarılı oluruz. Özyeğin Üniversitesi çalışmak isteyen öğrenciye yardım eden çalışmak istemeyeni de çalışmak zorunda bıraktıran bir eğitim kurumu. Diğer yandan girişimci öğrencilerin kurduğu şirketler , yazları hazırlık öğrencileri de dahil olmak üzere sunulan staj imkanları en önemli artılar olarak size geri dönecektir. Yüksek not ortalaması yaptığınız takdirde yurt dışı staj imkanları ve çeşitli projelerde yer alma imkanınız bulunuyor. Okulun bünyesinde bulunan Profesyonel Gelişim Departmanı destek alabilir ve gelişimimizi profesyonel bir şekilde sağlayabiliriz. Okulda yapılan sektör toplantılarıyla öğrenciler iş dünyasından öne çıkmış isimlerle iletişime geçebiliyor ve diğer yapılan etkinliklere katılabiliyor. Üniversiteyi seçmemdeki en büyük etkenlerden biri de güçlü akademik kadrosu oldu. Hocaların CVlerine baktığımda yurt dışı tabanlı ve tam zamanlı olmasına dikkat etmiştim. Açıkçası eğitim kadrosu beni çok etkilemişti ve kafamdaki tüm soru işaretleri kalkmış oldu. Üniversite büyümek için yeni lisans programları açtı. 2012-2013 eğitim döneminde Pilot Eğitimi Lisans Programı ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na bağlı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı’na ilk öğrencilerini kabul etti. Bunun yanı sıra Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık programlarını da açarak tercih edilebilirliğini arttırdı. Eğitim gören öğrencilerin büyük çoğunluğu burslu olarak okumaktadır ve günden güne başarı kalitesi artmaktadır. Sıra geldi Çekmeköy Kampüsünü yani Türkiye'nin en yeşil ve çevreci kampüsüne. Cambridge'in binaları tasarlayan RMJM firması tarafından tasarlanan kampüs şuan hala devam etmekte olan inşaatıyla birlikte gördüğümüzde çalışmaya teşvik edici görünüme sahip. Spor kompleksinin de Türkiye standartlarının üstünde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. . Gym-cardio salonlarında koşu bantları, bisikletler, kürek ve arc trainer gibi kardiyo aletlerinin yanı sıra spinning aletleri, ağırlık istasyonları ve fonksiyonel çalışma alanları bulunuyor. Çeşitli grup derslerinin verildiği aerobik stüdyosu ile masa tenisi ve bilardo masası bulunan alanlar da mevcut. Ayrıca Çekmeköy Kampüsü’nde bulunan spor merkezi (13.000 m2); 1.200 seyirci kapasitesine sahip aynı anda 3 ayrı kort kullanımına imkan veren 1.500 m2’lik kapalı spor salonu, 25 metrelik yarı olimpik yüzme havuzu ve 450 m2’lik fitness salonunun yanı sıra pilates, squash, kinesis, spinning ve dans stüdyoları ile Özyeğin öğrencilerinin sporla iç içe bir yaşam sürmelerini sağlayacak.

Benzer Kişiler

Şahin Uzun
Şahin Uzun
Head of E-Commerce (E-Ticaret Kanal Müdürü) / RB Turkey Hygiene, Reckitt Türkiye
Zafer Güney
Zafer Güney
İK Kadro ve Verimlilik Yönetimi Yöneticisi, Migros
Mert Gür
Mert Gür
Yönetici Adayı, METRO Türkiye
Özge Boğa
Özge Boğa
İş Çözümleri Müdürü, Koton