Anlatsın
Giriş

İstanbul Gelişim Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde öğrencilere küresel rekabet ortamında ürün, servis veya hizmet üreten çeşitli sektörlerde planlama, organizasyon ve endüstri problemlerini analiz-çözümleme, yeni ve sürdürülebilir teknolojilerle karar seçenekleri geliştirme ve sonuca erişme yeteneği kazandırmaktadır. Bu sayede de hemen hemen her sektörde iş bulabilme imkanı şansı ile kendilerini geliştirerek yükselme fırsatı bulabilmektedirler.

İstanbul Gelişim Üniversitesi "Şehir Üniversitesi" kapsamında olduğundan çok büyük bir kampüs alanı yok. Ancak hızlı bir şekilde yol kat eden üniversite, bu pürüzü kaldırmak üzere. Ayrıca bu pürüz okul içindeki sosyal aktivite alanları ile giderilebiliyor. Bunun yanında staj ve iş bulma biriminin yeterince çalışmadığını düşünüyorum. Bu birimin okulda daha etkin çalışması gerektiğini düşünüyorum.

-Deneyimli ve yüksek nitelikli öğrenim kadrosu'nun bilgi ve deneyimlerinden istifade etme imkanı ve öğretim elemanlarıyla birebir iletişim kurma olanağı,
-Kesintisiz burs imkanı,
-Uluslararası yüksek öğretim Akreditasyonu ile dünya standartlarında eğitim alma imkanı,
-Uluslararası Çifte Diploma ile 2 yıllık Gelişim MYO mezuniyeti ardından üçüncü ve dördüncü sınıfı üniversitemizde ve anlaşmalı okullarımızda okuyarak ikinci bir diploma alma imkanı,
-Yurt dışında Lisans tamamlama ile anlaşmalı okullarımızda eğitimin 2.yılına devam etme ve anlaşmalı okullarımızdan diploma alma imkanı,
-Ücretsiz DGS (Dikey Geçiş Sınavı) Kursu ile DGS sınavına planlı ve programlı bir şekilde hazırlanarak 4 yıllık Üniversiteye geçişte başarı sağlama fırsatı,
-Mezuniyet sonrası girişimci olarak iş hayatına atılan öğrencilerimizin ilk açacakları işyeri/ofisin ücretsiz döşenmesi,
-Mesleki yada dil eğitimi için yurt dışına gitmek istediğiniz taktirde gidiş-dönüş(uçak) ücretlerinin karşılanması,
-Sertifikalı Eğitim Programları ile ilgi duyulan konularda kendini geliştirme ve o alanda uzmanlaşma imkanı,
-Metrobüs ile hızlı ve güvenli ulaşım olanağı

İstanbul Gelişim Üniversitesine veya başka herhangi bir üniversiteye başlayacaklar için en önemli tavsiyem gidip okuyacağı okulları yerinde görmeleri ve bilgi almalarıdır. Böyle bir imkanı olmayan adaylarında, internet ve telefon üzerinden etkin ve doğru bilgilere ulaşarak değerlendirme yapmalarını öneririm.

Günümüzde her ne kadar üniversite adının bir önemi kalmasa da, maalesef bazı şirketler halen üniversite adını önemsemekte. Bu şirketlerinde bu kurallarını zaman içinde bozacağını düşünüyorum. Bozmalı da! Ülkemizde yeni bir çok üniversitenin açılması ve bu üniversitelerin de öğrencilere devlet üniversitelerinden fazla ve yararlı imkanlar sunması, öğrencileri yeni açılan üniversitelere yönlendirmekte. Bu yüzden aranılan yetenekli başarılı ve bazı yetkinliklere sahip öğrencilerin artık kalıplamış bazı üniversitelerde aranmasını İnsan Kaynakları Yönetimi açısından çok yanlış buluyorum. Bununla beraber bu yaklaşım, artık hemen hemen tüm kurumsal şirketlerin önemsediği "Yetenek Yönetimi" anlayışına da ters düşmekte. Tüm bunlara dayanarak, tercih yapacak öğrencinin üniversiteden çok, okumak istediği ve ilgi alanı olan bölümü tercih etmelerini öneriyorum. Çünkü üniversite adını önemseyip, istemediğiniz bir bölümde okumak ve bu bölümden mezun olmak sizi ilerde mutsuz kılıp, hayatınızı önemli ölçüde etkileyebilir. Bu yüzden istediğiniz bir bölümü, yeni açılan bir üniversite de dahi okusanız, siz üniversite yaşamınız boyunca kişisel gelişiminize ve mesleğinizin gerektirdiği yetkinlikler konusunda kendinizi eğittiğiniz ve geliştirdiğiniz sürece işsiz kalacağınızı hiç bir şekilde düşünmüyorum. Anlattığım bazı yanlış İnsan Kaynakları Yönetim politikaları da olsa, bu politikaların yakın zamanda düzeleceğinden eminim. En azından bir gün ben bir şirketin İnsan Kaynakları Müdürü olursam, anlattığım şeyleri önemseyeceğim! :)

İstanbul Gelişim Üniversitesinin kendi bünyesine ait yurdu ne yazık ki bulunmuyor. Ancak okulun çevresinde bol miktarda kız ve erkek öğrenci yurtları bulunmakta.

İstanbul Gelişim Üniversitesinde de diğer okullarda olduğu gibi Erasmus Programı ile yurt dışında okuma imkanı elde edilebiliyor. Diğer üniversitelerden farklı olarak her öğrenciye gitme şansı daha kolay tanınıyor. Ve en büyük artılarından biri de Mütevelli Heyeti Başkanının öğrencilerin gidiş dönüş uçak biletlerini karşılaması!

Hiç bir eksisinin olduğunu düşünmüyorum, fazla nüfus ve trafiği dışında! :)

Aile ortamı gibi sıcak bir ortamın olması beğendiğim yanlarından bir tanesi. Örnek verecek olursam; Rektör ve Mütevelli Heyeti Başkanının öğrencilerin içinde dolaşarak her türlü sorunları ile ilgilenmeleri en çok beğendiğim yanı. Bunun yanında okul kulüplerinin çok etkin çalışması doğrultusunda okulda hemen hemen her gün iş dünyasından birinin bulunması da benim için artı özelliklerinden.

Endüstri Mühendisliği bölümü mezun öğrenci okul yıllarında kendini hangi şekilde geliştirdiği ve hangi alana yönlendirdiğine göre istediği bir alanda iş bulabilme seçeneğine sahiptir. Hastane yönetiminden, banka, fabrikalar, şirketlerin çeşitli departmanlarına kadar çok geniş bir iş imkanına sahip bir meslek.

Bana kattığı çok büyük artılar ve sağladığı sıcak ortam ile okulumu çok seviyorum!

Türkiye'nin en büyük ve merkezi şehri İstanbul'da okumanın bir çok artıları var. Her türlü eğitim, staj ve iş fırsatlarının çoğu İstanbul'da olduğundan diğer şehirlere göre İstanbul'da okumak öğrenciye çok büyük artılar katıyor.

Benzer Kişiler

Gül Erçolak
Gül Erçolak
İnsan Kaynakları Stajyeri, Akenerji
Berker Yağcı
Berker Yağcı
General Manager, Blueground
Erdal Başaran
Erdal Başaran
Yan Sanayi Yönetimi ve Lojistik PEP Stajyeri, Mercedes-Benz Türk
Ahsen Demirel
Ahsen Demirel
Smarter’18 / Pazarlama Taze Ürünler Uzman Yardımcısı, Migros
Sinem Hocaoğlu
Sinem Hocaoğlu
Üretim Mühendisliği Stajyeri, Tat Gıda ve Düzey Pazarlama
Bahri Ceylan
Bahri Ceylan
Hayat'ı Keşfet Regülasyon Stajyeri, Hayat
Ertuğrul Ordu
Ertuğrul Ordu
SAP ERP Yöneticisi, Ak Gıda
Selen Şirin
Selen Şirin
Customer Development Manager, Colgate-Palmolive
Emel Çevik
Emel Çevik
Operations & Engineering Manager, Avon
Berfin Ötümlü Gökoğlu
Berfin Ötümlü Gökoğlu
Microsoft Office Ürün Pazarlama Yöneticisi, Microsoft
Canan Harman
Canan Harman
Brand Manager, PepsiCo