Ne Kadar Yardımcı Olur Bilemem Ama,
- Kayıt zamanı çok yığılma olacağından herşeyiniz hazırlıklı gelin ve kampüs çevresinde hallederim gibi söylemlerden kaçının çünkü çok vakit kaybediyorsunuz.
- Eğer KYK da kalmayacaksanız geldiğinizde kalacağınız yeri ayarlamanızda yarar vardır. Okulun başladığı sıralar yer bulmanız sıkıntı olabilir.
- Oku başladığında ilk 2 ya da 3 gün dersler genelde olmaz. (istisna hocalar vardır.) Bence ilk günler etrafı tanımaya çalışın.
- İhtiyacınız olan yerleri keşfedin. Kampüs çevresi ilk aşamada sizin için yeterli olacaktır.
- Kampüs içerisinde sadece Halk Bankası ve Ziraat Bankası bulunmaktadır. Garanti ve İş Bankası Kampüs dışındadır. Önerim bir Ziraat Bankası hesabı açtırmanızdır. Bankamatik ulaşımı daha kolaydır kampüs ve çevresinde.
- Kampüsün yemekhanesinde yemek yemek için kartınıza yemekhane içerisinden para yüklemesi yapılmaktadır ve o şekilde yemek yenmektedir. Yemekleri de güzeldir ve hafta içi her gün sabah, öğle akşam verilmektedir. Gün içerisinde bir kere 1.80 ücret alınmaktadır. Diğer öğünlerde yer iseniz 5 tl dir.
- İlk günler mümkün olduğunca gölbahçe içerisinde takılmayın göze batmayın derim.
Aklıma gelenler bu kadar arkadaşlar umarım fikir verebilmişimdir... :)
İş imkanları oldukça fazladır gibisinden konuşmak istemiyorum arkadaşlar...
Benim fikrim şu yönde;
-Birincisi, eğer sadece derslerinle ilgilenip okul ev şekilde üniversite hayatını bitirirsen Üretim Mühendisi olursun Ancak,
-Okul dışında etkinliklere koşturursan bir şeyler değiştirmeye çalışırsan, organizasyon yapıp, yönetirsen sen herşey olursun arkadaşım...
- İş imkanı olarak yukarıda bahsettiğim sekilde okul ev yaparsan cok birşey olmayı bekleme arkadaşım, imkan geniş ama genişliği sana bağlı olduğunu unutma Sen Ne İstersen O Olabilirsin Bu imkan bu bölümde var..
- Kısa ve öz olarak iş imkanları küçük bir marketten tut kurumsal bir şirkete kadar her yerde bulabilirsiniz ama benim size önerim eğer bu bölümü seçerseniz bir kaç alan belirleyin ve okul hayatınız boyunca o alanlar üzerin uğraşlarınız olsun...
Yazımı okuduysanız ve benim açımdan bakarsanız ben seviyorum...
Tercih edecek arkadaşlar benim açımdan bakabilecekse eminim burayı sevecektir...
Bu arada, her adaya tercih döneminde başarılar diliyorum yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...
Pamukkale Üniversitesine gelmeden önce Ege Üniversitesi Fen Fakültesi öğrencisiydim ve İzmir gibi bir şehirden ya da Ege Üniversitesi gibi bir üniversiteden sonra Denizli şehrini ve Pamukkale Üniversitesini nasıl kaldırabileceğimi düşünüyordum. Ama düşündüğüm gibi olmadı ve şuan çok mutluyum... Nedeni ise şehir hayatının İzmir gibi çok hareketli olmaması beni okula bağlı tutmakta ve okul içerisinde kendimi geliştirmem neden olmaktadır.
Pamukkale Üniversitesi içerisinde kariyer olarak kolayca kendinize çok şey katabilirsiniz ve kendinizi farklılaştırabilirsiniz. Çünkü , Öğrencilerin bu gibi etkileşimlere ve katılımcılığa ya da üretmeye pek meraklı değil ve siz meraklı iseniz çok yönden farklılaşabilrisiniz. Ayrıca sanayi olarak gelişmiş olmasından (marka şirketler olmasa bile) kendinize pay çıkartabiliyorsunuz ve rahatlıkla staj imkanı bulabiliyorsunuz.
Okul içerisinde birçok aktif kulüp var bende bu kulupler içerisinde çalıştım zaman zaman öğrencilerin ilgisizliği bizi zayıflatsa da biz yine yılmadık eğer siz de yılmayacaksınız bu üniversiteyi düşünün derim ben çok memnunum unutmayın bir şeyleri hazır beklemeyin siz düşünün siz yapın derim ve çok gelişmiş üniversitelerde kıyıda kalacağınıza bu gibi üniversitelerde tepeye oynayın derim. Üst düzey üniversiteler haricinde diğer üniversitelerden mezun olanlara aynı muamele gösteriliyor ve nereden mezun oldun denmiyor bizzat yaşadım ve gördüm Ne Yaptın diyorlar bunu hiç unutmayın!!!
Öncelikle Endüstri Mühendisliğini anlamış mısınız onu düşünmelisiniz.
Bir Endüstri Mühendisi;
- Endüstri Mühendisi bir iletişim uzmanı olmalıdır.
Ancak bu kişiliğe çok bağlı bir özelliktir. Sonradan kazanılması mümkün olsa da oluşumu çok zaman alabilir ve çok uğraştırabilir. Bu yüzden kendinize iletişim konusunda nasıl olduğunuzu sorunuz...
-Endüstri Mühendisi çekingen değil, katılımcı ve girişimci olmalıdır.
Bu da kişilik özelliklerine bağlı olsa da sıfırdan kazanılması iletişim özelliği gibi zor değildir. Ancak çok koşturmalısınız her şeyi takip etmeli her yere ulaşmalısınız. Her yerden her şeyden haberdar olmalısınız. Birebir katılmalı aynı zaman da insanları katmalısınız.
-Endüstri Mühendisi inovatif ve organizatör olmalıdır.
İnovatif olmalı yeni imkanlar üretmeli her an yenilemeli her şeyi aynı zamanda kitleleri peşine takmalı arkadaşları çevresi peşinden gelmeli sürüklemeli ve ikna etmelidir.
-Son olarak bu özelliklere sahipseniz çok rahat edersiniz ancak bu özelliklere sahip değilseniz çok koşturmanız gerekir. ben her bireye bu bölümü sonsuz öneririm.
Bölüm açısından bakar isek ;
Endüstri Mühendisi her şeydir ya da her şey olabilir. Size bağlıdır siz ne isterseniz o olabilirisiniz. Kendimden örnek vermek gerekirse ben bir Endüstri Mühendisi olmayacağım ben bir Proje Yöneticisi ve Pazarlama uzmanı olacağım. Ne alakası var diyebilirsiniz belki ama başta da söylediğim gibi siz ne isterseniz o olursunuz. Bir üretimci, bir proje yöneticisi, bir pazarlama sorumlusu, bir insan kaynakları uzmanı, bir yönetici mi olmak istiyorsunuz hepsini olamazsın ama istediğin birini en iyi şekilde olabilrisin.
Kendine güveniyorsan bir hayalin varsa gerçekleştirmek istiyorsan Endüstri Mühendisliği Bölümü seni o hayale ulaştırır bundan emin olabilirsin...
Yukarıda da bahsettiğim gibi eğlenmek gezmek için imkanları kısıtlıdır ve denizli insanı maddi açıdan istekleri çoktur. Örneğin bu aralar bir apart tutmak için aylık 500 TL gibi bir miktarı gözden çıkarmalısınız. Kısaca insanı biraz parayı seviyor demeliyim. Aynı zamanda şehir sosyallik bakımından da kısıtlıdır.
Aslında bu konu büyük şehirlerden gelenler için geçerli diyebilirim. Bir İstanbul bir İzmir gibi olmasını kimse beklemesin. Zaman geçirebilecek eğlenebilecek alanlar ve imkanlar olsa da bunlar kısıtlıdır. Bunu 4 seneye yayacak olursak hep aynı şeyler diye sıkıntı duyabilirsiniz. Ancak şöyle bir artısı var gezilecek ve görülecek şehirlerin tam ortasında ve bu çok etkili ben denedim gördüm. Antalya, İzmir , Muğla ortalama 3 saat ve istediğiniz zaman çıkıp bu şehirlere günübirlik bile gidebilirsiniz.
İnsanları öğrencileri manevi konudan her hangi bir kötü duruma düşürmüyorlar ve güvenlik bakımından oldukça iyi durumdadır.
- Öğrencilerin pasifliğini en başından beri bahsetmekteyim.
- Kampüs içerisinde vakit geçirebilecek pek bir alan bulunmamakla birlikte son günlerde bu konuda üniversitenin bir şeyler yaptığını görmekteyim
- birkaç husus daha elet vardır şuan aklıma gelmiyor ama üniversite içerinde devamlı geliştirme çalışmaları yapılmaktadır bunu söylemeden olmaz...
Benim gibi herkes düşünmeyebilir bu kişiden kişiye değişebilir çünkü. ben her zaman eğitim açısından baktım ve Pamukkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde çok kaliteli hocalar bulunmakta ve bilindik hoca-öğrenci ilişkisini göremezsiniz. Bilgi olarak deneyim olarak çok üst düzeye gelmiş olan hocalarımız bunları bize aktarmakta ve gelişim olarak çok üst düzeylere gelmekteyiz.
Kampüs içerisine baktığımızda üst düzey üniversiteleri kenara koyarsak Anadolu Üniversiteleri içerisinde oldukça iddaalı bir konumdadır. En son gördüğüm Tubitak bildirisinde şuan Türkiye içerisinde Girişimci Üniversiteler 2013 sıralamasında 42. sırayı almış bulunmaktadır. Bence bu sıra daha da üst sıralarda olmalıydı o ayrı konu.
Üniversite içerisindeki etkinlik ve kulupler oldukça aktif öğrenciler ne kadar pasif olsa da. Kısacası, aradığınız her kulübü ve topluluğu bulabileceğiniz kadar kulüp var arkadaşlarım