Anlatsın
Giriş
İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi'nin hoşlanmadığınız yanları nelerdir?

44 Cevap

Çoook kalabalık. Tam olarak bilmiyorum ama bizim dönem neredeyse 500 kişi. Bu yüzden anatomi pratikleri işkence gibi geçiyor, diğerlerinde sorun yok ama anatomide tam anlamıyla işkence. Kadavrayı görmek bile zor oluyor ki hocanın anlattığını dinleyip de anlayacaksınız, biraz zor o iş. Ama sınav dönemi öncesi serbest çalışma saatlerinde her şeyi öğreniyorsunuz, çünkü mecbursunuz.

Ayrıca kampüs hayatı yok, ona da alışılıyor ama bazen insan imrenmiyor değil.

Spor salonu falan da beklemeyin, bir adet potamız var, iki tane de voleybol direği, ama file olmuyor bazen, zaten hiç oynayan da olmuyor.

Evet, sadece tıpçılar, dişçiler, hastalar ve arkadaşlarınız var. Zaten orayı yaşanabilir kılan da arkadaşlarınız, yoksa çekilmez olurdu. İyi arkadaşlarınız varsa kampüse de gerek kalmıyor zaten, o tamamı beton olan fakülte size çok güzel geliyor.

Üniversite tanıım broşürlerinde görülen çimlere uzanmış eğlenen öğrenci topluluğunun olmaması, bir hafta uykusuz kalarak çalışmanın hiçbr sınavı geçmeye yetmemesi ve kimse tarafından adam yerine konmamak.

“Sıradan bir tıp öğrencisine yapılan şeyleri bir köpeğe yapmak için iki başpiskopos tarafından imzalanmış, üç nüshalı bir lisans gerekir.” – J.B.S Haldane

festival organizasyonları kötü. yemekler kötü. sağlık bilimleri fakültesi, üniversiteye bağlı değilmiş gibi.

Hangi bir sıkıntıdan bahsedeyim ki 


Teknik bilimler meslek yüksekokulu öğrencilerine ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyor 


Sadece TBMYO yu  ara dönemde Hadımköy deki kampüse gönderip öğrencileri iyice dışladılar zaten nerde bir artık,döküntü varsa tbmyo yu gönderiyorlar ve hiçbir geliştirme ve yatırım yok.Ayrıca Avcılar kampüsünün de girişi çöl gibi bomboş arazi ağaçlandırma veya tesis yok


Uçak teknolojisi birinci sınıfta 60 kişiden sadece üç kişiye staj buldular toplamda yaklaşık 200 kişiden 15 kişiye staj buldular halbuki diğer okullardaki uçak teknolojisi bölümü öğrencileri ortalamaları 2.5 iken bile çok iyi yerlerde staj imkanı okulları tarafından veriliyor üstelik kendi bulduğumuz yetkili otomotiv servislerinde bile staja izin vermiyorlar 


Okulda birkaç uçak komponentleri var fakat bir defa bile derste gösterilmedi

otomasyon sistemimiz biraz sıkıntılı ve -sanırım aşırı rahat olmamızdan kaynaklanıyor :))- sınav sonuçlarımız biraz geç açıklanıyor. özellikle de final notlarımız bütünleme sınavlarından sadece bir kaç gün önce açıklanıyor.

Her sene Dekanlık ve Rektörlük tarafından belirlenen çeşitli not sistemi uygulamaları ve ara geçiş dönemlerinin iyi ayarlanamaması ile sınavların açıklanma safhasının yasal işgünü sınırlarını ekseriyetle geçmesi en büyük sıkıntımız diyebilirim.

Teknolojik olanakların üniversite iletişiminde kullanılmaması gibi bir durum söz konusu. Bunu üniversitenin bütün birimlerinde görebilirsiniz. Özel bir üniversiteden buraya geçiş yapmış biri olarak bu durumu çok daha iyi görebiliyorum. Hala çakışan sınavlar için Aksis adındaki sisteme herhangi bir yenilik söz konusu değil. Teknoloji çağında yaşıyoruz ve ben hala gidip dilekçe doldurup daha sonra bölümden onaylı sınav takvimi alıp bu işlemi 10 dakikada yapmak yerine 1 saat uğraşıyorum. Bununla birlikte de okul içi yönetilen bütün resmi süreçler müthiş bir yavaşlıkta ilerliyor. Bir diğer husus İngilizce. Başta hocalarımız olmak üzere öğrencilerde de bir İngilizceden kaçış durumu var. Bu konu üzerinde yoğunlaşılması gerekiyor.

Festivaller vasat, hatta festival yok. Fakültelerin kaynaşmasını zorlaştırıyor.

anfilerin çok kalabalık olması ve bazı derslerde arkadaşlarımızın ouracak yer bulamaması.

Aktif öğrenci kulubü sıkıntısı var hatta aktif olanlara da ulaşmanız sorunsalı da eklenince buna kulüplerle ilgili genel bi problem çıkıyo.Kampüs tek olmadığı için fakülteler kopuk,insanlarda her haliyle birbirinden kopuk oluyo.Gerçi bunu Merkez Kütüphane zamanlarında hiç hissetmezsiniz hele de finallerde.Baya samimi olursunuz yan sandalyede ki totoyla.

Okulda öğrenciden daha çok polis görmek hoşlanmadığım yanlarından biri daha özgür bir üniversite olmalı bence

Üniversite son derece kaliteli olsa da, fakülteler hatta bölümler değiştikçe kalite çok farklı oranda değişmektedir. Her bölüm aynı seviyede kalitede değildir ve seviye farkı çok fazladır.
Mühendislik Fakültesi Avcılar Kampüsü'nde okudum. Avcılar Kampüsü, üniversite hayatınızın yüz karalarından biri olacaktır fakat aynı durum diğer kampüsler için geçerli değildir. Diğer üniversitelere oranla yönetim yeniliklere açık değildir. Yönetimin öğrencilerle ilişkisi son derece zayıftır. Sosyal imkanlar son derece kısıtlıdır.

Kışın okulun ölü olmasını sevmiyorum. Yani okul bahara doğru canlanıyor ve kışın okulda bir doluluk arıyorsunuz bir gürültü ama malesef sınav dönemleri dışında kimse yok gibi. Okul içinde zaman geçirecek yaklaşık 1 ay önce yapılan ve henüz açılmamış ve ne olduğu tamda belli olmayan kafemsi birşey var onun dışında insanlar zamanını kantinde veya yemekhanenin önündeki bahçede geçiriyor. Kışları çok soğuk rüzgarlı ve karlı geçiyor ve İÜ de pek tatil vermediği için dersleri kaçırabiliyorsun. Büyük bir kampüs olduğu için markete ihtiyaç var ama o da yok.

İçeride fazla siyasi bir ortam var. Ama bu tatlı bir siyaset. Benim gibi konuşmayı ve tartışmayı sevenler için iyi bir yer. Ama bazen çok üstüne gelebiliyorlar insanın. Her şeye rağmen sadece tartışma var, daha ileriye kesinlikle gidemezler. Bunun için içiniz rahat olsun =)

(Avcılar kampüsünden bahsedeceğim) Kampüsle ilgilenilmiyor, kampüs içerisinde hiçbir aktivite yok. Akşam bir saatten sonra bahçede oturmak dışı bir şey yapamıyorsunuz.

Öğretim üyelerinin tecrübeli olanların çoğu okulda uzun süre dayanmıyor, onun yerine takıntılı, sosyal iletişim olarak yetersiz öğretim üyeleri ve asistanlar kalıyor, öğrencilere kin tutabiliyorlar, bir kişiye kızıp bütün öğrencilere sorun çıkarabiliyorlar.

Tek hoşlanmadığım yanı diğer okullara oranla daha az etkinlik yapıyor olması. Çok yapıyorsa da az duyuruyorlar,gidemiyoruz.