Anlatsın
Giriş
İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi'nin yurt imkanları nasıl?

15 Cevap

İstanbul Üniversitesi, öğrencilerinin eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için barınma sorunlarına titizlikle eğilmektedir. İstanbul Üniversitesi Yurtları Avcılar, Cerrahpaşa kampüslerinde ve Beylikdüzü’nde yer almaktadır.

Avcılar Kampüsünde okuyan biri olarak 2 tane büyük yurdumuz var. Aylık 200 tl ve rahatlıkla yurt çıkıyor. İmkanları çok iyi değil ancak fiyat performans açısından mükemmel olduğunu söylemeliyim.

İstanbul Üniversitesi yurt anlamında maalesef biraz zayıf kalıyor. Benim okuduğum dönemde (2007-2012) sadece Avcılar Kampüsü'nde okula ait yurt bulunuyordu. Bu da Beyazıt Kampüsü'nde okuyan bir öğrenci için çok iyi bir tercih değil. Çünkü birbirlerine oldukça uzak konumdalar. Özellikle Beyazıt Kampüsü'nde okuyacak olan öğrenciler için en iyi alternatifler Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı olan Vezneciler, Çemberlitaş, Fatih ve Niğde Kız Öğrenci yurtlarıdır. Ben Çemberlitaş Kız Öğrenci Yurdu'nda kaldım. O dönemde 8 kişilik içinde priz bile bulunmayan odalarda kalıyorduk. Ama bütün bunları unutturacak güzellikte deniz manzarasına sahip bir yurttu :) Son aldığım duyumlara göre KYK'ya bağlı tüm yurtlar ciddi derecede tadilattan geçerek iyileştirilmiş. Bu nedenle KYK yurtları tercih edilebilir diye düşünüyorum.

okulun yurdu var ve çıkarsa çok uygun fiyata yaşarsınız ama çevredeki özel yurtlar fiyatları uçuk sundukları hizmet fiyata göre çok kötü ben özel yurtta kaldım ama keşke okul yurdu çıksa dedim

Cerrahpasada okuyorsaniz yurt buyuk sıkınti

Kalmadığım için yorum yapamıyorum ama iyi olmadığı yönünde fazlasıyla duyum almıştım.

Okulun KYK'dan ayrı bir yurdu var. 2 erkek blok ve 1 kız blok olarak 3 bloktan oluşan kampüsün içerisinde yer alan bu yurdun pek de bir albenisi yok açıkçası. Okulun içerisinde yer alması ve fiyatının gayet uygun olması kendisine çekiyor. Bu yurdu kullanma amacı ilk yıl gelip ortam oluşturup 2. yıl eve çıkmaktır. Bunun haricinde Beylikdüzü'nde bulunan yurt otel konforunda ancak bunun da handikapı şehir merkezine çok uzak olması.

İstanbul medeniyet üniversitesinde yurt imkanları yok

Erkeklere yönelik yurt imkanları çok kötü diyebilirim

Çok iyi olduğunu söylemek mümkün değil, ancak genelde öğrencilerin ilk tercihi olmaktadır.

Çağrı Küpçü
Çağrı Küpçü
Kalite Yönetim Temsilcisi, AkzoNobel

Yurt imkanları aslında her üniversite gibi mevcut ama İstanbul'da yaşadığım için açıkçası bu konuda hiçbir araştırmam olmadı.

Istanbul üniversitesi 2 'ye ayrıldı. Istanbul üniversitesi ve istanbul üniversitesi cerrahpaşa. 


Benim bölümüm cerrahpaşada kaldı ve avcılarda ki erkek öğrenci yurdundayım.


Kyk yurtları 2019-2020 ücretleri 200 ₺ civarındayken benim yurt 450 ve yemek dahil değil. Wc banyo ortak kullanım. Her katta wc var.wc lere sıvı sabun vs. koymuyorlar. bodrum katinda banyo var.22:00 'dan sonra çamaşır yıkamak yasak. Bina eski. Odalarda 4 kişi kalıyor. Ranza var. Dolaplar idare eder. Çalışma masası 2 kişiye 1 adet. Çalışma masası için aydınlatma yok. Odalara ayakkabı ile giriliyor. Yurdun tek avantajı kampüs içinde oluşu ve derse 10 dk kala kaldığında yetişiyor olmamız.  Ayrıca çarşıya filan yakın. 


Bunun öncesinde hadımköy  kampüsünde erkek öğrenci yurdunda kalıyordum.  Şuan o yurdu kız öğrenci yurduna  çevirdiler. O yurtta wc banyo oda içerisinde. Yerde halıfleks vardı.  Odalar 2-3 kişilikti. Yataklar bazalı, çalışma masası, kitaplık,  kıyafet dolabı çok kullanışlı ve iyiydi. Odalarda pencere kenarında 2 tane tekli koltuk ve ortada ufak bir masa vardı.  Her katta mutfak buzdolabı vs vs. Hadımköyde ki yurt öğrenci için muhteşem  ama şuan 550 ₺ oldu aidat.  


Kısacası istanbul üniversitesi-cerrahpaşa yurtlarında mecburiyetten kalınır.  Aidat çok yüksek ve yemek dahil değil.  Oda ile ilgili bir teknik sorun olduğu zaman seneler geçse bile yapılmadığı oluyor. Kyk yurduna çıkın en iyisi.