Anlatsın
Giriş

Bu sorunun cevabı saymakla bitmeyeceği için örneklerle açıklamak lazım. Öğrenci kendini ne kadar geliştirmişse iş imkan yelpazesi o kadar genişleyecektir. Öğrenci mezun olduğunda işsiz kalma ihtimali de vardır idare hakimliği de yapabilir. Bankacılık, İnsan Kaynakları, SMMM(Serbest Muhasebeci Mali Müşaviri), YMM(Yeminli Mali Müşaviri), Yönetici vb.

İşletme Bölümü 'Anadolu Lisesi' fonksiyonunda. Yani (çoğunlukla) lise son sınıfa gelip de hala bir hedefi olmayan insanların geldiği bir bölümdür. Ancak buraya gelip bu bölümü seven çoktur (Bkz. Mehmet Yiğit :)) Türkçe-Matematiğin asıl bölümüdür işletme. Bir yandan davranış bilimleri ile ilgilenirken bir yandan da finansal dersler alıyorsunuz. Ancak bu bölüm sadece derslerle bitecek bir bölüm değildir. Bunun yanında sizin kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz önemli. Birkaç sertifika ile çözülecek bir şey de değil. Bazı alanlarda kendinizi geliştirip mülakatlarda bunu en etkili bir şekilde anlatmanız gerekiyor. Bu yazıdan sonra bir de 'İşletme Mezunu Ne İş Yapar' yazılarını da okumalısınız...

Okulun KYK'dan ayrı bir yurdu var. 2 erkek blok ve 1 kız blok olarak 3 bloktan oluşan kampüsün içerisinde yer alan bu yurdun pek de bir albenisi yok açıkçası. Okulun içerisinde yer alması ve fiyatının gayet uygun olması kendisine çekiyor. Bu yurdu kullanma amacı ilk yıl gelip ortam oluşturup 2. yıl eve çıkmaktır. Bunun haricinde Beylikdüzü'nde bulunan yurt otel konforunda ancak bunun da handikapı şehir merkezine çok uzak olması.

Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden birinde okumak ve AASCB akreditasyonu ile dünyanın belli yerlerinde iş imkanı bulabilmek.