İstanbul Üniversitesi’nin dünyanın en iyi beş bin (5000) üniversitesinden biri olması ve Beyazıt Kampüsü gibi Türkiye Siyasi Tarihi açısından önem taşıyan bir kampüste olacak olmamdan ötürü tek tercih olarak yazdım, öte yandan kurulu düzenimin İstanbul’da olması da bunda önemli bir etken oldu diyebilirim.
Ben lisedeyken hep Hacettepe’yi istiyordum. Çünkü puanı en yüksek olan oydu, sadece bu yüzden, ne eğitim sistemini biliyordum, ne de içinde bulunan öğrencilerin fikirlerini. Sonra sonuçlar açıklandı puanım yetmiyor, kaldı iki seçenek; Ankara Tıp ya da İstanbul Tıp (halk arasında Çapa). Sonra kalktım arkadaşlarımla İstanbul’a ve Ankara’ya gittim, maksat gezmek, biraz da bilgi almak. Oradaki asistanlarla ya da bütünlemeye kalmış olan öğrencilerle konuştum, ve Çapa’ya daha da sıcak bakmaya başladım. Tabi bir de İstanbul’a gelince kendi kendime demiştim ki: “Ben burada okumalıyım!” İşte o öğrencilerle konuşmam da bunu pekiştirmiş oldu. Demek istediğim İstanbul’da o kadar çok imkan var ki, sosyal, kültürel, ne açıdan bakarsanız bakın hayatının bir kısmını İstanbul’da geçirmeli insan, ve bu öğrencilikse eğer çok çok güzel :)
Ben üniversite seçmekten çok, okumak istediğim bölümü ve şehri seçtim diyebilirim. Liseyi yarı-özgür bir şekilde İstanbul’da okuduktan sonra, İstanbul’dan vazgeçemedim ve İstanbul’daki üniversiteler dışında tercih yapmadım. İstanbul Üniversite’sini özellikle seçtim diyemem, o zamanlarda, Boğaziçi Üniversite’sinde okumayı tercih ederdim. Fakat İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde aldığım eğitimin benzerini Boğaziçi’nde alamayacağımı sonradan gördüm.
Seçeceğiniz bölüme karar verdiğiniz an hangi üniversiteyi neden seçtiğinizin cevabı da ortaya çıkıyor.Özellikle tıp eczacılık diş hekimliği gibi sağlık branşlarında bir seçim yapıyorsanız en başlara hep İstanbul Üniversitesi yazılır.En birinci sebep akademik kadrodur.
Bulunduğu şehrin İstanbul olması. Hacettepe, Cerrahpaşa ya da Çapa’da olmanın birbirinden çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Bizde kadavra sayısı fazla, biz TUS sorularını hazırlıyoruz kısmı hikaye bence. Ancak İstanbul’da kendini geliştirebileceğin ya da sıkıldığın bir anda çıkıp kafanı dağıtabileceğin seçenekler çok fazla. Özellikle popüler kültür meraklısı değilsen ya da ilginç hobilerin varsa Ankara’da bir üniversite tercihi kayıp olacaktır kanımca. Tabi yine de Ankara’ da okuyanlara sormak lazım. Neden Çapa değil de Cerrahpaşa konusunu da burada açıklamak gerekirse İngilizce olması en önemli etken oldu. USMLE düşündüğüm ve geleceğimi Türkiye’ de planlamadığım için en mantıklı tercihti.
Ülkedeki üniversitelere baktığınızda size hem akademik olarak hem de sosyal olarak gerekli donanımları sağlayabilen 10-15 üniversite olduğunu görürsünüz.Bu üniversitelerden bir tanesi de İstanbul Üniversitesi.Akademik olarak bakarsanız bölümlerdeki hocaların "genel olarak" Türkiye standartlarının üzerinde olduğunu görürsünüz,hatta kendi fakültem için en iyi kadrolardan bir tanesine sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Sizinle mümkün olduğu kadar ilgilenirler,sorularınızı cevapsız bırakmazlar,yolunuzu çizmenize yardımcı olurlar.
Ayrıca,bence en önemli noktalardan bir tanesi de,İstanbul'da bölümünüzle alakalı olarak üniversite dışında kendinizi geliştirebileceğiz kurslar,seminerler,konferansları rahatlıkla takip edebilirsiniz.Türkiye'de bunları takip edebileceğiniz birkaç şehir vardır.Buraya eklenmesi gereken bir diğer şey de üniversitenin ismidir.Üniversite ismi size iş dünyasında rakiplerinizin önüne geçirebilir,İstanbul Üniversitesi'de bunu sağlayacaktır.Üniversitenin sağladığı sosyal olanaklara baktığınızda karşınızda başlı başına İstanbul'u göreceksiniz zaten.Beyazıt Kampüsü İstanbul'un merkezindedir.Metro,tramvay,otobüs durakları üniversitenin yanında,istediğiniz yere "İstanbul şartlarında" rahatlıkla gidebilirsiniz.Bunun yanı sıra arkadaşlarınızla rahatlıkla vakit geçirebilirsiniz.
İstanbul Üniversitesi nde okumanın her zaman avantajlı yanları vardır hele ki tıp ve hukuk bölümleri için . Birincisi İstanbul gibi metropol bir şehirde oluyorsunuz hele istanbul hukuk çok köklü ve tanınmış bir bölümdür . Ben de tercih ederken çok kararsız kalmıştım ama çevrem hep onu tavsiye etti ilk içine girdiğinizde tarihi bir yapı görüyorsunuz pek bi anlam ifade etmiyor ama o meşhur amfilerinde deneyimli hocalarından ders almaya başladıktan sonra farkına varıyorsunuz nereye geldiğinizin . Bilindigi gini bölümumuz yani Hukuk siyasetle pek yakındır hele ki İstanbul Hukuktaysanız isteseniz de istemeseniz de her konudan fikir sahibi oluyorsunuz . Özellikle Avukatlık ve Akademisyenlik yapacak arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim . Malumunuz bir Ankara Hukuk - İstanbul Hukuk rekabeti varolagelmiştir tabi Ankara Hukuk un da kendine has özellikle Hakimlik Savcılık sınavlarına hazırlık babında önemli katkıları vardır . Ama bir bütünlük içinde değerlendirme yapıldığında İstanbul Hukuk önde gelir ki dünyadaki en iyi 2000 hukuk fakültesi arasında yerini ala tek fakültemizdir . Bütün bunların yanı sıra sosyallik alanında önemli kurumlardaki kimselerle diyalog alanında kendinizi gerçekleştirme alanında yine önemli katkıları olduğunu söyleyebilirim . Baktığınızda Baro başkanlarının büyük çoğunluğu , Hukukću millet ekilleri Akademisyenlerin önemli kısmı yine İstanbul Hukuk Mezunudur . Hele fakültemizin Aydın Gülan adındaki prof hocamozı tanıyın yaptığı toplantı ek ders sv. lere katılmanız yine tavsiyemdir . Şimdi canınızı sıkacak bir konuya değineceğim DERSLER☺ Evet dersler zor beklediğiniz notları alamıyorsunuz çoğu kez ama sistemli çalışma ile üstesinden gelinir tecrübe ile zabittir . Şimdilik bendem bu kadar selametle .
iyi bir kariyer için
ilk olarak çok köklü bir üniversite,anfilerinde bile tarih kokusunu duyabiliyorsunuz.İstanbul da olması ve dünya sıralamasında iyi bir sırada olması önemliydi benim için.
ünlü olduğu için
İstanbul Üniversitesi çünkü bu okulun eli her yere uzanabiliyor! Kendimi geliştirmek için gerekli her kaynağa ulaşmakta sıkıntı çekmiyorum, hocalarımız her konuda istekli ve ilgili. E daha ne olsun! :)
Geçmişten gelen köklü eğitim kalitesi için İstanbul üniversitesi
Avrupa'nın bile "İlk" Üniversiteleri arasında olan bir üniversite.
1453'ten günümüze gelen bir bilgi birikimi mevcut. "Üniversite'ye bu kapıdan girilir!" diyebileceğimiz o meşhur kapımız bile bir tercih sebebi. Ayrıca İstanbul'da olması sayesinde üniversite hayatınız son derece renkli ve eğlenceli geçecektir. Üniversite hayatı kişinin kendini en fazla geliştireceği zamanlardır, İstanbul'da bu imkanları kolaylıkla bulabilirsiniz. Unutmadan, "Etiket önemlidir."
*Gelen sorular üzerine ekleme ihtiyacı duydum: Sağlık sorunları nedeniyle "Gemi Adamı" olamayacaksanız İstanbul Üniversitesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği-İşletme Bölümü sağlık raporu aramamakta ve üniforma zorunluluğu koymamaktadır. Bu nedenle İstanbul Üniversitesi'ni tercih edebilirsiniz.
Çünkü ülkemizin en köklü üniversitesidir. Konumu benim için bir artıdır. Tarih sevenler için cennettir. Amfi adları, koridorlar, yangın kulesi ve rektörlük binası hakkında araştırma yaptığınızda ne demek istediğimi çok daha iyi anlarsınız.
Öncelikle üniversitenin yeri çok hoşuma gitti. Lisede de manzarası güzel ve rahat nefes alabileceğim ortamları tercih ettim hep. Bu yüzden İstanbul Üniversitesi benim için bulunmaz nimetti. Zaten hem köklü bir üniversite olması hem de İstanbul'da olması da ayrıca bir avantajdı benim için.
Puanım İtü ye yetmediği için :)
öğretim üyelerinin kalitesi ve mezunlardan aldığım iltifatlar doğrultusunda burayı seçtim
kalitesiyle olsun tarihiyle olsun yerleşkesiyle olsun öğrencinin istediği çoğu şeyi verdiği için
Çok eski, köklü bir üniversite. Bazı öğretim üyeleri gerçekten yurtdışında eğitim görmüş/çalışmış deneyimli kişiler.
Etiketi olduğu icin