İnsanlarla ilgilenmek güzel bişey , önü açık bir meslek isteyen kendini çok güzel bir şekilde geliştirebilir iş çevresi yapabilir.
Literatürde gelecekte meslekler arasında gösteriliyor olması ve her geçen gün öneminin daha da artması. Güncel hayattan bir bölüm yani çalışanların aslında çok da kasıntı olmadığı rahat bir bölüm. Kariyeriniz iyi olduktan sonra iyi yerlere gelebileceğiniz; buna bağlı olarak da iyi para kazanabileceğiniz bir bölüm :) ve tabi ki benim ilgimi çekmesi yapabileceğime inanmam.
iyi bir sözel sıralamasının ardından kurtarma tercihleri olarak geldi
her alanda iş tanımı olan, her tür sektörde iş imkanı sunabilen ve kişisel gelişimi sınırsız bir bölüm. örneğin ben müzik sektöründeyim. bateri çalıyor aynı zamanda organizasyon işleri ile uğraşıyorum. bu bölüm bana menajerlik yolunda büyük katkı sağlayacak
Sözelci olduğumdan dolayı alanımda iş bulma olasılığı yüksek olduğu için halkla ilişkiler ve tanıtım. Ki iş bulma öğrencinin kendini geliştirmesine kalmış biraz da.
Kamu ve özel sirketlerde bu departmanda görev alabilir.Kendini geliştirdigi takdirde iyi satrlarda çalışır.
Bankalar, gazeteler, belediyeler vs. gibi halkla ilişkiler bölümü olan yerlerde çalışabilir.
Bankada, mağazada, acentalarda ve prestijli şirketlerde çalışma imkanı var. Üniversitede kalıp eğitmen olabilirsiniz. Yelpaze geniş.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, gerek kamu kurumlarında gerekse özel teşebbüslerde faaliyet gösteren firmalarda, bulunduğu kuruluşu halka tanıtacak, halkın kurumun sunduğu ürün veya hizmeti tanımasını sağlayacak nitelikli kişileri yetiştirmeyi hedefler.Bu bölümün temel amacı, tanıtıcı haber bültenleri, broşürler, görsel ve yazılı medya ile firmayı entegre edecek kişileri yetiştirmektir. Bu bağlamda bu bölümden mezun olan kişilerin görevleri arasında, sergiler, konferanslar, basın işlemleri, toplantılar gibi organizasyonları düzenleme ve tertipleme işlevleri sayılabilir.
Ben bankada reklam müdürü olmak istiyorum. :)
Halkla İlişkiler iletişim kanallarının belki de en önemli sac ayağını olusturmaktadır. Bu boyutuyla iletişimin omurgasıdır diyebiliriz.Bu bölümde okumak doğru iletişimi kurabilmeyi,aynı zaman da doğru anlayabilmeyi gerektirir.Sosyal olmayı,yaratıcı olmayı,taze fikirler sunabilmeyi,konuşken-girişken olmayı(boş konuşmak değil) ve yoğun tempoda calışabilmeyi gerektirir.
Özellikle sosyal, konuşkan, girişken, yoğun tempoya uyum sağlayabilen, yeni fikirlere açık ve her zaman kenarda farklı bir yaratıcı fikirleri olan adaylar için kaçınılmaz bir bölüm olacaktır.
Halkla iliskiler ve tanitim bölümü iletişimi seven, krizleri doğru yönetebilen, yeniliklere açık masa başı bir is olmayan meslektir. Organizasyonlar yapan , kurum ici iletişimi saglayan bir departmandir.
İletişim becerisi yüksek, empati yönü sağlam proaktif bir kişiliğe sahip bireylerin yapabileceği bir iş. Takım çalışmasına, iş bölümüne önem vermenin yanında alanı dışında her alana yakın temas gerektiren bir bölüm. Başta insanları, yapacağı işi ve çalıştığı yeri sevmek olmazsa olmazı. Çünkü bu iş pozitif ve güler yüzlü insanların işi.
İletişim becerileri gelişmiş, diyalog kurmakta sorun yaşamayan kişiler içindir. Karşıdakini ya da olası sorunları anlamaya açık olup çok yönlü düşünmeyi gerektirir.
Genel olarak bu bölümlerden mezun olan kişiler kamu kuruluşlarında veya özel kuruluşların kurumsal iletişim, marka iletişim, dijital pazarlama, insan kaynakları gibi departmanlarında çalışabilirler. Pr ajanslarında metin yazarlığı, organizasyon, etkinlik düzenleme veya pazarlama çalışmaları, talent management çalışmalarında görev alabilir. Reklam ajanslarında reklam yazarlığı, editörlük veya dijital reklam uzmanlığı yapabilir. Çalışma alanı nın çok geniş olduğunu düşündüğüm bu bölüm mezunları aynı zamanda fazlasıyla iletişim eğitimi aldığı için iletişim, danışmanlık uzmanlığı işlerinde de çalışabilir. Her kurumda veya markanın satış departmanında da görev alabilir.
Halkla ilişkiler kazanılmış medyadır.
Reklam ise bütçesi olan paralı medyadır.
Halkla ilişkiler, güven sağlar.
Reklamcılıkta ise şüphelilik vardır.
Halkla ilişkiler, garantisi yoktur. Medyayı sizin ikna etmeniz gerekir.
Reklamcılıkta ise, sektörde tutunma yani yer alma garantisi vardır.
Halkla ilişkiler, dilden anlatmaktan geçer. Yani çift yönlü iletişim gereklidir.
Reklamcılıkta ise görseldir. Parasaldır.
Halkla ilişkiler az bütçelidir.
Reklamcılık ise pahalıdır.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde daha çok halkla ilişkiler ve pazarlama çalışmalarıyla ağırlıklı eğitimler veren bir bölümdür. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü ise hem halkla ilişkiler hem reklamcılık bölümlerinin birbirinden farklarıyla birlikte birleştikleri noktalarıda baz alarak eğitim verilen bölümdür. HİR bölümünde keskin farklar vardır ancak HİT bölümünde tamamiyle Halkla ilişkiler ve pazarlama odaklı çalışmalar öğrenilir.
Son derece gerekli dersler görülmekte. Çünkü halkla ilişkiler bölümü okumak ayrıcalık ve farkındalık gerektiriyor.
İlk dönem İnsan Kaynakları dersi görülmekte.
Bu da gerek Ar-Ge araştırmalarına gerekse kurumsal firmaların beklentilerine yönelik ciddi bir oryantasyon sağlamakta.
Halkla İlişkiler dersinde ise tam anlamıyla bir gelecek vadeden konular işlenmekte.
3'üncü dönem Sosyal Sorumluluk Projesi dersinde ise ciddi bir bilgilendirmeye tabi tutuluyor öğrenciler.
Siyasal İletişim Ve Lobicilik.
Bu bölüm baştan anlaşılmaz ve de zor gelse de günümüz hayat şartlarının gerektirdiği konular üzerinden düşünülünce aksine eğlenceli hale gelebiliyor.çünkü haber izlemeyi ve gazetedeki siyaseti takip etmeyi cazip hale getiriyor.
Protokol Yönetimi. Bu ders son derece faydalı. Günümüz şartlarında görgü ve adabın gittikçe azaldığı varsayılırsa bu derste kadın erkek ilişkilerinde gerekli olan saygının ve mesafenin ne denli önemli olduğunu ayrıca gerek yemek kurallarında gerekse hitap ve davranış hallerinin günümüz gençlerinde önem arz etmesi bu dersin zorunluluğunu açıklamaya yetiyor.
Etkili Ve Güzel Konuşma dersi. Yine maalesef ki teknolojik iletişimin sebebiyet verdiği suskunluk sarmalına en etkili cevabı bu ders vermekte. Artık yalnızca gençler değil tüm insanlık kelimeleri sesli olarak değil de, klavye aracılığı ve emojiler yoluyla kullanmakta ve bu da iletişimin kalitesizliğini gözler önüne sermekte.
Bu ders öncelikle kişinin kendine olan öz güvenini geliştiriyor çünkü video yoluyla hem kendini anlatan kısa süreli çekimler sayesinde sunumlar yapılmasını istenmekte. hemde kuracağı cümlelerin anlam biçim ve ses tonlarının doğru kullanımı yönünden öğrenciyi en etkin şekilde derse motive etmesini sağlıyor.
Fotoğraf Teknikleri Dersinde ise algılarımızın ne denli tembelleştiğinin ispatı gibi adeta.
Düşünce sisteminin tamamen geniş açılardan alınmasını sağlayan eğlenceli bir ders.
Temel Hukuk Dersi. Son derece başlardan zor gelse de konular ilerledikçe hayatın ne denli kurallar bütününden oluştuğunu anlatmakta.
İkinci dönem çok daha rahat bir dönem.
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık dersi mesela. İzlediğiniz reklamları artık düz bir bakışla izlemiyorsunuz.
Her rengin her sloganın her mesajın ayrı bir anlamı var.ve bunu doğru ellerden bilinçli eğitimcilerden teslim almak gelecek için son derece ümit vadediyor.
Müşteri İlişkileri dersinde ise gittikçe artan
a
avm'lere bakılacak olursa müşteri demek potansiyel kazanç sağlayan insanlar demek.ve bu ders durumun ne denli vahim olduğunu göstermekte.
Mal, tüketim ve de harcamaların üzerinden ciddi kazançlar sağlanmasıyla bu ders sayesinde aslında öğrencilerin hayatında farkındalık yaratmakta.
Marka Yönetimi dersi de son derece gerekli bir o kadar da keyifli bir dersttir. Tüm markaların reklamları ve de sloganları ile ilgili nasıl yollar izlendiğine dikkat çekilmekte.
Grafik Tasarım dersi ise el becerinizin düşünsel yolla birleşmesi demek.
Bunlar gibi bir çoğu halkla ilişkiler derslerinde
Dikkat etmeniz gereken detaylar olarak yer almakta