Beykent Üniversitesi
Beykent Üniversitesi

Beykent Üniversitesi

Beykent Üniversitesi

Beykent Üniversitesi Mütercim Tercümanlık RUSÇA bölümü öğrencisiyim.Sizlere okulum ve bölümüm hakkında yardımcı olmaya çalışacağım..
İlk olarak Beykent Üniversitesi'nden başlayayım. Beykent Üniversitesi, Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı tarafından 1997 yılında 09.07.1997 tarih ve 4282 sayılı kanunla kurulan,Yüksek Öğretim Yasası çerçevesinde kamu tüzel kişiliği mali ve idari özerkliği olan bir Vakıf üniversitesidir. Kurucusu Adem Çelik’tir. Beykent Üniversitesi'nin Yabancı diller yüksek okulu, iletişim fakültesi,Mühendislik ve Mimarlık fakültesi,İktisadi ve idari bilimler fakültesi, Güzel sanatlar fakültesi ve bölümümünde içinde olduğu Fen-Edebiyat fakültesi Sarıyere yahut Şişliye bağlanması konusunda tartışmaların sürdüğü İstanbul / Ayazağa da bulunmaktadır.Ayrıca Hukuk fakültesi taksimde, Meslek yüksek okulu ise Beylikdüzündedir.Gel gelelim bu Ayazağa' ya nasıl gidilir? nerededir?Beykent Üniversitesi akıllara ilk geldiği gibi Taksim-Hacıosman metrosundaki İtü-Ayazağa durağında değildir.. Yıldız Teknik Ünv- Davutpaşa kampüsünden hareket eden 41-AT otobüsü cevizlibağ Mecidiyeköy gibi belli güzergahlardan geçerek okulumuzun arkasındaki durağa ulaşır. Metrobüs ile Zincirlikuyu'ya gelip Beşiktaştan hareket eden 41-E ye binebilirsiniz yahut Taksimden metroya inip 4.Levent, İtü-Ayazağa duraklarından birinde inerek Beykent minibüslerine yada 41-E ye binerek ulaşımı sağlayabilirsiniz.Ayrıca kendi araçları ile gelmek isteyenler için okulumuzun bir otoparkı ve Servis kullanmak isteyenler için birçok yere servis aracı bulunmaktadır. Bu kadar indi bindi olayı sizleri yorabilir fakat ben Güngören'de oturuyorum bir günde 53 km yol gitmiş oluyorum 70 tl ye aylık paso yaptınız mı tamamdır 1 saat 10 dakika da okuldasınız .Okulumuza 200 metre uzaklıkta yurt ve okul çevresinde öğrencilere kiralanan birçok ev görmekte mümkündür..
Eh bunca yolu çekilir kılan bu bölüm nedir?
Rusça mütercim tercümanlık. Rusça(Belorusça ve Ukraynaca ile birlikte) Hint-Avrupa dil ailesi Slav dilleri öbeğinin Doğu Slav Dilleri dalı içinde yer alır.
Slav dilleri arasında Rusça , kültürel, siyasal ve ekonomik ilişkiler alanında günümüz dünyasının önde gelen dilleri arasındadır.Günümüzde, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Çince ve Arapça ile birlikte Rusça, Birleşmiş Milletlerin altı resmi dilinden biridir. Rusça'yı istediğinizden emin olduktan sonra tercih etmelisiniz.Çünkü hiç bilmediğiniz bir dil hiç bilmediğiniz bir alfabeyi öğreneceksiniz.. Rusça'da kiril alfabesi kullanılır, 33 harf içeren alfabedir. 33 harfinden 2 tanesi sadece yumuşatma ve sertleşme sesi olarak kullanılır. bir el yazısı, bir de kitap harfleri çeşidi vardır.Rusça'da el yazısı ile kitap yazısı yani klavye alfabesi başkadır. el yazısını çözmek kolay bir iş değildir. kitap harflerini ise okumak fazla problem yaratmaz. lakin okurken dikkat edilmesi gereken şey, kelime içinde vurgunun hangi seste olduğudur. Tüm bunlar sizi asla korkutmasın çünkü çok sıkı bir Hazırlık eğitimi sunan Beykent'de
Nonna Nikolayevna ve İrina Leonidovna ile bir haftada alfabe,hece,okuma,yazma'yı söküp 2. haftada temel diyaloglara kelime anlam bilgisine geçiyorsunuz. Elbette bu sizin düzenli ve tertipli çalışmanızı gerektirecek.. Bahsettiğim gibi hazırlık sınıfında iki Rus hoca ile dile hakim oluyorsunuz gramer genel kelime bilgisi dinleme anlama ve sürekli rusça konuşan sıkı hocalar ile kaliteli bir Rusça eğitimine başlıyorsunuz. .
1. sınıfa geçebilmek içinn sene sonu yapılan Bulet sınavından 60 almanız gerekmektedir. 1 e geçtikten sonra ise Ruslar çoğunlukta olmak üzere http://www.beykent.edu.tr/WebProjects/Web/FenEdebiyatDetay.php?CategoryId=133 yarı ve tam zamanlı hocalar gelmektedir.. Bu bölümde Rusçayı Rus kültürünü simultane ve yazılı tercümeyi çok kaliteli bir eğitimle alabilirsiniz. Ayrıca 1. sınıftan itibaren Seçmeli italyanca ve zorunlu ingilizce dersleride olmaktadır. Bildiğiniz gibi tercümanlık maddi açıdan getirisi yüksek bir meslektir kendinizi bir çok alanda geliiştirip,uzmanlaşabilirsiniz.Tercümanlık okumak sizi Kültürel , sosyal ve diğer bir çok açıdan donanımlı zengin bir hale getirecektir.
Okulun sosyal ortamından bahsetmek istiyorum birazda.Okulun içinde bir spor salonu, Donanımlı bir kütüphane, bilgisayar lab. , Simit Sarayı,Barnie's coffe Üst katta basket sahasını gören içinde bilardo, langırt gibi oyunlar bulunan nefes cafe, kantinimizde plastation, langırt ve ev yemekleri bulabileceğiniz yemekhanemiz, kırtasiye, kuaför ve sağlık problemleriniz için revirde uzman doktorlar bulunmaktadır. Okulun hemen yanında inşaatı devam eden kültür merkezi yapılmaktadır. Okulun yakınlarında takılmak isterseniz çıktığınızda yürüyerek gidebileceğiniz bir kaç kafe var ama otobüs ile 10 dakikada ulaşabileceğiniz birçok avm , eğlence merkezleri, kafe ve restoranlar bulunmaktadır.
Ayrıca okulum içinde birçok kulübü barındırmaktadır dileyen öğrenciler bu kulüpler ile birçok organizasyonlara ortak olabilirler.
Şunu bilmenizi isterimki evden 10 derece havada ceketinizi giyip ayazağa geldiğinizde çamur, yağmur sis hatta araçların kar alarmı verdiğini görebilirsiniz :)) yazları yayla gibi sıcak ama pişmessiniz kışlarıda görevliler herkesten önce gelip okul yollarını tuzlar.. He birde insanlara asla zararı olmayan koyun büyüklüğünde köpekler var bunuda bilmiş olun Otobüslerde Ayazağa köyü diye geçiyor burası ve sabah 8 de dersiniz olduğunda otobüsten inip yürürken horozların ü ürü üüü seslerini duyarak okula yürürsünüz Tabiki İstanbulda öğrenci olmak trafik sorunu otobüste ayakta okula gitme sıkıntısını getiri bunlardan bahsetmeme gerek yok heralde ..
Okulumuz Vakif üniversitesi olduğu için senelik belli bir ücrete tabiidir. ÖSS sonucu Merkezi Yerleştirme ile ÖSYM tarafından burslu programlara yerleştirilerek kesin kayıt yaptıran öğrenciler tam bursludur. Bu burs sadece öğrenim ücretini kapsar. ve okulda her 3 öğrenciden ikisi P bursludur burs olanakları geniştir.Özel üniversite diye gözle görülür dercede burslu burssuz ayrımı diye bişey kesinlikle yoktur..
Başarılı olan, öğrenci etkinliklerinde aktif olarak yer alan ve ekonomik durumunu gerekçe göstererek başvuran öğrencilere 10 ay süreyle burs verilebilir..
Bu bölümü seçecek arkadaşlarıma tavsiyelerim dil öğrenmeye ve farklı kültürleri öğrenmeye meraklı iseniz seçin lütfen aksi takdirde Rusçada zorlanacaksınız.Ruslarla çalışmak aşırı disiplin,dakiklik, tertip ve çalışmak gerektirir elbette bir okadar da keyiflidir Mütercim Tercüman olacağım için çok mutluyum Rusça zor bir dil olsa da keyif alıyorum. Ben bu kadar aydınlatabildim sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Hepinize başarılar dilerim..
Tercümanlık isteyen arkadaşlarım unutmayın ki
"BİZ ÇEVİRMEZSEK DÜNYA DÖNMEZ !! " :))
Eda ALAN

Tamamen tesadüf ösym oraya yolladı beni...

Eğitimi ve eğitmenleri başarılı

sadece eğitim açısından gelişebilmek değil sosyal ve insan ilişkileri açıdan da genişleyebileceğim bir okul olduğunu düşünerekten

burssuzlar daha fazla burslular daha az ücret ediyor tek fark bu :D

Kesinlikle bu ayrımın olmadığı hatta genelde burslu öğrencilerin "abi kız zeki yaa" "çocuk zekasıyla gelmiş be" gibi övgülerle karşılaştığı bir üniversite.

Yaz okulunda burslu-burssuz bütün öğrenciler aynı ücreti ödüyor.

MYO kampüsüne tercih yapmadan önce kesinlikle fotoğraflarına konumuna bakılmalı ve bu kampüsten diplomadan başka hiçbir şey beklentisi olunmamalı diye özetleyeyim.

Ulaşım problemi hat safhada ben şahsen 2 saatte gidiyorum okula. Onun dışında bir şeyler öğrenmek 2.500 kişilik bir derste pek mümkün olmuyor. Zira o kadar insanın sığabileceği bir konferans salonu dahi yok

Okulunuza yakın yerden ev tutmaya/yurt bulmaya özen gösterin.

Okuyacakları bölümü, hocalarını, sistemini iyi araştırsınlar.

okulu tercihe yazmadan önce mutlaka gezsinler tanıtım günleri iyi oluyor mutlaka yararlansınlar. okulun içinde sınıfları gezerek, ortama bakarak ben burada rahat eder miyim gibisinden kendine sorular sorar ve az da olsa cevaplayabilir en azından böyle bir okulda mutlu olabilir mi olmayabilir mi bunu anlar.

Yerleşkeleri ve idari kadrosu. Yerleşkeleri çok sapa yerlerde, bakımsız ve eski. İdari kadrosu da tam anlamıyla despot kişilerden oluşuyor. Size kimse fikrinizi sormadan sizin fakültenizi taşıyabiliyorlar başka bir yerleşkeye.

Bulunduğu mevkii ve öğrenci işleri idari işleri.

her dersten 3 vize 1 final sınavı olmasından dolayı iki haftada bir sınav maratonuyla bunaltması.

konumu ve çok fazla açık alan olmaması

Hazırlık senesi verilen eğitimi gerçekten kaliteli.

En beğendiğim yanı her derste çan eğrisi uygulanması yeri geliyor 40 puanla CC harf notu ile geçebiliyorsun.

Yönetim Bilişim Sistemleri olarak bölümümüzün programındaki derslerin çok iyi seçilmiş ve eğitim veren hocaların bilgi düzeyi yüksek hocalardan oluşması çok fayda katan bir durumdur.