Bilkent Üniversitesi

Bilkent Üniversitesi'nde burslu - burssuz ilişkisi nasıl? Herhangi bir ayrım var mı?

59 Cevap

Sonuçlar 3. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

Bana göre bu ayrım konusu bir şehir efsanesi. Bilkent'te burslu öğrenci sayısı diğer üniversitelere kıyasla çok fazla. Belki bunun etkisi vardır, ya da mühendislik okuyor olmamla da ilgili olabilir. Burslu olduğunu öğrendiklerinde insanlar seni takdir ediyor. Kimse arkadaşlarını burslu burssuz diye seçmiyor zaten, böyle bir etiketlendirmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Burssuz olup bölüm birinciliğine oynayan, burslu olup 2-2.5 ortalama yapan tanıdıklarım var. Burssuzlar da burs kazanabiliyor ayrıca. Yani kesinlikle bir ayrım yok.

Kesinlikle bir ayrım olmamaktadır çünkü burslu veya burssuz bilkent üniversitesine girebilmek bir ayrıcalık ve başarıdır.Bu durumu bütün öğrenciler ve hocalar da böyle kabul ettiği için kesinlikle bir ayrım söz konusu olmamaktadır.

Bilkent'e gelmeden öncede okumuştum sitedeki bu konu hakkındaki yorumları ve kesinlikle ne hoca ile öğrenci ne öğrenci ile öğrenci arasında burs durumu hiçbir şeyi değiştirmiyor.Şimdiye kadar ne ben birisine burs durumunu sordum ne de birisi bana sordu.

Hayır, kesinlikle bir ayrım yok. Bilkent'te böyle bir ayrımın olduğunu tercih dönemimde duymuş ve biraz çekinmiştim aslında ancak burslu bir öğrenci olarak 1. senemi bitirdim ancak böyle bir ayrıma dair ne kendimden ne de arkadaş çevremden hiçbir şey duymadım.

Kesinlikle öyle bir ayrım yok. Ne hocalar açısından nede öğrencilerin iletişimi açısından kimin burslu kimin burssuz olduğu belli değil ve diğerine karşı özel bir davranış yok. Herkes birbiriyle bursluluk kriteri gözönünde olmadan arkadaş olabiliyor

Aslında söylenildiği kadar bir ayrım yok. Karşınızdaki (burslu/burssuz) insan olduğunu unutmadığı sürece herkes her ortamda buluşabiliyor.

Tabiki öyle bir ayrim söz konusu bile degil. Insanlari sen cok zekisin yada sen cok aptalsin diyerek kucumsiycek degiliz bazilari universite sinavini cok iyi yapmis ustune bilkentten para bile aliyor bazilari daha kotu yapmis belkide bunu kesin olarak soyleyemem tabiki ama herkes ayni egitimi aliyor ve herkes ayni firsat ve sansa sahip sonucta okulda cok yakin arkadaslariniz bile sen burslu musun diye sormaz ya da bursuzsan konusmayalim gibi bir sey demezler rahat olun

Ben bir ayrım olduğunu düşünmüyorum

Günlük hayatta herhangi bir yerde karşılaşabileceğiniz zengin/zengin olmayan ayrımından farklı değil. Herkes kendi düşüncesine ve yaşam tarzına göre hareket ediyor ve kimsenin kimseye karıştığı yok. Kaldı ki siz ilan etmediğiniz sürece kimse kimsenin burslu mu burssuz mu olduğunu bilmez, sormaz.

Ben bu aşamada genellikle akla maddi boyuttan daha çok takıldığını gözlemlediğim ders içi ayrım kısmına değinmek istiyorum. Sınıflarda burslu burssuz ayrımını değil de istekli/isteksiz ayrımını görürsünüz; çünkü sizin burslu olup olmamanız lise döneminizde girdiğiniz bir sınavdan aldığınız puana bağlıyken üniversite başarınızın birçok farklı etkeni vardır. Ve ayrıca, hayır hocalar ders seviyesini "burssuz öğrenciler" seviyesinde tutmaz, anlatmak istediğini anlatır, kimin ne kadar aldığı da öğrencinin kendisine bağlıdır.

Kimse kimsenin burslu burssuz olduğuyla ilgilenmez. Burssuz öğrenciler çoğu zaman bölümün dereceli ve parlak öğrencileri arasında olabilir, benim dönemimde en azından öyleydi.

Kesinlikle öyle bir ayrım yok. Hiç kimse siz bahsetmedikçe bu konuyu gündeme getirmiyor ya da konu açılsa bile değeriniz ne yükseliyor ne de artıyor. Öğrenciler aynı eğitimi aynı hocalardan aldıkları için aynı seviyede başlıyorlar.

Kesinlikle olduğunu düşünmüyorum. Kimse kimsenin bursunu bilemez sadece tahmin edilebilir belki ama çoğu ''zengin'' görünüşlü insanın aslında kapsamlı burslu olduğunu arkadaş ortamında bana söyleyince çok şaşırmıştım. Kimi burssuz öğrenciler var ki ailesi parayı kıtı kıtına yetiştiriyor sırf çocuklarının eğitimi iyi olsun diye . Dediğim gibi nezih ailelerin çocukları büyük oranda var burada. İstanbuldaki Koç ve Sabancıdan ayıran kısmı bu olabilir. En azından benim çevremde ve ailemdekilerden gördüğüm budur. İstisnalar kaideleri bozabilir elbette

Kimin burslu kimin burssuz olduğu anlaşılmadığından insanlar arasında herhangi bir sıkıntı olmuyor ve derslerin herkese zor gelmesinden ötürü herkes birbirine muhtaç durumda.

Burslu-burssuz şeklinde bir ayrımla şimdiye kadar hiç bir şekilde karşılaşmadım. Kimse yakın arkadaşları dışında kimin burslu kimin burssuz olduğunu bilmez zaten.

hayır yok, hatta burslulara gıpta ile bakılır.