Anlatsın
Giriş
Bilkent Üniversitesi

Bilkent Üniversitesi'nin yurt imkanları nasıl?

11 Cevap

Yurtlar kötü açık. 77-78 ve özel yurtlar hariç yurtlar çok dar ve uygun bir ortam sağlamıyor.

Ben yurtta kalıyorum, gayet de memnunum. Haftada bir temizlik yapılıyor, çarşaflar da düzenli aralıklarla değişiyor. Eğer oda arkadaşınızdan hoşlanmazsanız değiştirme konusunda bir sıkıntı çıkarmıyorlar.

Yurtlar gayet konforlu ve fiyat olarak diğer üniversitelerden daha uygundur. Yurtlar öğrencilerin sıkılmasına olanak vermeyeceği şekilde dizayn edilmiştir. Her odanın kendine özel interneti, televizyon bilardo masa tenisi salonları vardır. Ders çalışılması için etüt odaları da mevcuttur.

Bilkent'in en sevdiğim yanlarından biri de kocaman bir yurtlar bölgesi olması. Zaten öğrencilerinin yarısına yakını şehir dışından gelenler olduğu için fazlasıyla yurt bulunuyor. Hem hazırlık binalarının ve birkaç bölüm binasının olduğu Doğu Kampüs'te hem de Merkez Kampüs'te konaklamak mümkün. Ancak hazırlık sınavını geçip direkt olarak bölüme geçecekseniz kayıt sırasında bunu belirtmeniz gerekir. Yoksa sizi Doğu Kampüs'e yönlendirirler ve sabah 8.40 dersi için biraz erken kalkmanız gerekebilir. Yok ben sakin bir yurtta kalmak istiyorum derseniz de 93(kız yurdu) ve 92(erkek yurdu) Doğu Kampüs'ün en sakin yurtları.

Hem doğu kampüste hem de merkez kampüste yurtlar var. Doğu kampüste genelde hazırlıkta okuyan öğrenciler kalırken merkezde ağırlıklı olarak bölümdeki öğrenciler kalmakta. Tek kişilik, iki kişilik karyolalı-ranzalı, üç kişilik ve dört kişilik odalar bulunmakta. Fiyat olaraksa şu sayfaya bakabilirsiniz: http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admin-unit/yurt/yurt_ucret.html

Tuba Şeker
Tuba Şeker
Incoming Exchange Organization Committee President, AIESEC Türkiye

Yurtlar haftada bir temizleniyor ve 2 kişilik ranzalı hariç odalar yeterince geniş. Fiyata gelicek olursak diğer okullara kıyasla pahalı

Yurtlar söylendiği gibi "modern" falan değil. Burslu öğrencilere sağlanan iki kişilik odalar çok küçük. Yaşanır ama başka vakıf üniversitelerinin yurtlarından aşağı seviyede.

Fiziksel imkanları Türkiye ortalamasının üstünde olmakla birlikte kısıtlı kapasitesi en önemli dezavantajı.

Yurtları özel yurt gibi ve fiyatları (eğer tam burslu değilseniz) çok fazla değil.

Yurtta 4 sene kalmis biri olarak, cok rahat oldugunu soyleyebilirim. Iki tur yurt grubu var, kalabalik ve heyecanli olanlar, kucuk ve sakin olanlar. Eger ruh yasiniz yuksekse, muhtemelen daha sakin, gurultunun az oldugu yurtlari tercih edersiniz.

Dogu Kampüs ve Merkez Kampüste bircok yurt bulunuyor. Bildigim kadariyla acikta kalan ögrenci olmuyor, istediginiz yurt olmasa bile mutlaka birine yerlestiriliyorsunuz. Genel olarak 3 kisilik odalar oldukca genis fakat 2 kisilik ranza tipli odalar ne yazik ki cok kücük. Yurtlarda düzenli olarak haftada bir temizlik ve 2 haftada bir carsaf degisikligi oluyor. Kendi adima yurdumdan hem temizlik hem de diger yönlerden gayet memnunum. Yurtlar bolgesinde bulunan kantinimiz Bilka da aksamlari arkadaslarla zaman gecirmenin cok keyifli oldugu bir yer. Fiyatlar diger vakif universitelerine gore oldukca uygun, tabii diger vakif universiteleriyle karsilastirildiginda olanaklar da daha az. Her odada WiFi bulunuyor ve genelde gayet hizli calisiyor. Yurtlarda etüt kisimlari var fakat 78. yurtta kaldigim icin orayla alakali konusacak olursam, sessiz bir ortamda calismak isteyenler icin cok uygun degil.