Bilkent İşletme mezunu birinin iş bulma konusunda çok fazla sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum ancak istisnalar tabiki var. Olay kesinlikle öğrencinin kendini geliştirmesi ve üniversite yıllarını aktif geçirmesi, kendine bir network olşturmasıyla alakalı. Network oluşturmak için küçük bir tavsiye; öğrenci kulüplerinde aktif rol almak farklı şirketlerden çok sayıda insanla tanışma imkanı sunuyor. Örnek olarak Bilkent Üniversitesi İşletme Ve Ekonomi Topluluğunu (MEC) ele alabiliriz. MEC' te aktif rol oynayan mezunlarımız genelde diplolamalarını daha almadan şirketlerle çoktan sözleşme imzalamış oluyorlar.
Bilkent Üniversitesi sizi hayallerinize ulaştırmakta rol oynacak önemli bir araçtır. Okulun verdiği eğitim sayesinde birçok okula göre çok daha yüksek derecede bir İngilizceye sahip oluyorsunuz ve bu ciddi bir avantaj sağlıyor. Ayrıca iş hayatına başlamadan önce okulun size sunduğu imkanlar sayesinde birçok staj bularak tecrübe kazanıp kendinizi daha iyi tanıyabilirsiniz. Bu noktada öğrenci kulüpleri çok önemli bir rol oynuyor.
Benim daha mezun olmadan elimde 4 şirket teklifi vardı. Üstelik 2019 gibi bir kriz senesinde. İstisnaları tabiki var her okulda olduğu gibi ama top 5 okuldan (bilkent, boğaziçi, odtü, koç, sabancı) mezun olup işsiz kalan görmedim. Hem okul ismi, eğitim kalitesi, ingilizce eğitimi hem de vizyonu diğer okullardan ayrılmasını sağlıyor.
Verdiği İngilizce Eğitimin Kalitesiyle Birlikte Ulusal ve Uluslararası anlamda DİĞER üniversitelere oranla sağlamış olduğu network sayesinde ve Türkiyedeki Diğer Vakıf Üniversitelerine Nazaran Üniversiteyi Ticari Faaliyet olarak değil,İlim,İrfan yuvası olarak gören bir Kurumdur Bilkent Üniversitesi