Bilkent, öğrencilerine yurt dışındaki 250 küsür üniversitede değişim programı imkanı sunuyor.Bazı şartları yerine getirmeniz gerekse de Bilkent öğrencileri çoğunlukla erasmus programıyla yurt dışında belli bir zaman eğitim görebiliyor. Başvuran öğrenciler akademik başarılarına göre seçiliyor ve sonrasında mülakat aşamasından geçiyorlar.
Bilkent İşletme mezunu birinin iş bulma konusunda çok fazla sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum ancak istisnalar tabiki var. Olay kesinlikle öğrencinin kendini geliştirmesi ve üniversite yıllarını aktif geçirmesi, kendine bir network olşturmasıyla alakalı. Network oluşturmak için küçük bir tavsiye; öğrenci kulüplerinde aktif rol almak farklı şirketlerden çok sayıda insanla tanışma imkanı sunuyor. Örnek olarak Bilkent Üniversitesi İşletme Ve Ekonomi Topluluğunu (MEC) ele alabiliriz. MEC' te aktif rol oynayan mezunlarımız genelde diplolamalarını daha almadan şirketlerle çoktan sözleşme imzalamış oluyorlar.
Bilkent MEC sene içinde düzenlenen etkinlikleri aracılığıyla öğrencilere bir çok katkı sağlıyor. Kampüs içerisinde çok büyük bir arkadaş ortamı sağlamakla kalmıyor kampüs dışında ve iş hayatında ki networkünüzü genişletmenizi de sağlıyor. Çeşitli seminerler ve etkinliklerle ünlü iş adamlarını dinleme ve tanıma imkanı bulduğumuz MEC'in sağladığı katkılar bunlarla da bitmiyor. İş hayatı hakkında edindiğimiz bilgi ve deneyimlerle ufkumuzu açıyor ve genişlettiğimiz network aracılığı ile önümüze çeşitli kapılar açmaya yardımcı oluyor, staj imkanları gibi...