Bilkent Üniversitesi

Bilkent Üniversitesi'nde burslu - burssuz ilişkisi nasıl? Herhangi bir ayrım var mı?

59 Cevap

Sonuçlar 2. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

Ben kayıt yaptırmadan önce de aynı yanılgı vardı ve etrafımda, nedendir bilinmez, konuyla hiçbir şekilde ilgisi olmayanın bile söylenip durduğu bir olaydı. Tamamen bir söylentiden ibaret olduğunu düşünüyorum. Zaten böyle bir şeyin varlığını bile düşünmek çok çirkin. Sadece Bilkent Üniversitesi'nde değil hayatın her aşamasında bu ayrımı gözetecek insanlar olacaktır ama bu bir şeye ne kanıt olabilir ne de bir insanın karar anını etkileyen bir faktör. Okula geldiğinizde zaten göreceksiniz, maddi durumu çok iyi bir aileden gelen ama bir o kadar da başarılı arkadaşlarınız da olacak ya da daha düşük gelirli bir aileden gelip hiç derslerle alakası olmayan arkadaşlarınız da. Beşinci senemi okuyorum bu yıl Bilkent'te ama hala çoğu arkadaşımın burssuz mu yarı burslu mu yoksa tam burslu mu olduğunu bilmem, benim de yarı burslu olduğumu bilen yok denecek kadar azdır çünkü böyle şeyler oturulup da konuşulmuyor, yeri geldiğinde konusu açıldığında bahsediliyor ancak.

Kimin burslu kimin burssuz olduğunu bile bilmiyorsun çoğu zaman. Genel olarak burslu-burssuz arasında bir ayrım yok diyebilirim.

Bence Bilkent'i diğer vakıf (özel) üniversitelerden ayıran en olumlu etkenlerden biri burslu-burssuz etiketinin sadece resmiyette kalıyor olması. Zaten lys puan yerleştirmelerine göre aynı puanı almış iki kişiden biri elektrik elektronik mühendisliğini paralı kazanırken diğeri matematik bölümünü burslu kazanabiliyor. Tamamen tercihlerle alakalı bir durum ve ailesi paralı okutabilecek ekonomik statüde olup burslu okuyan arkadaşlarımız da yok değil, kimin burslu ya da paralı olduğu kendisi söylemediği sürece bilinmiyor. Zaten yüzde 40'ı burslulardan oluşan üniversitemizde de herhangi bir azınlık söz konusu değil. Dolayısıyla, bursluların paralıları zekasıyla ya da paralıların bursluları parasıyla ezmesi gibi bir durum oluşmuyor, en azından ben karşılaşmadım.

Kesinlikle yok. Zaten derslerin ağırlığından herkes ders çalışıyor.

Kesinlikle yok. Hocalarin asla haberi olmaz siz soylemediyseniz.

Burada bence pozitif bir ayrımcılık var, burssuz olan arkadaşlar çoğu zaman burslulara imrenerek bakar, onlarla gurur duyar. Genel kanının aksine Bilkent'te burslu olmak ayrıcalıktır. Burssuzlar için de her zaman burs kazanma olanağı mevcuttur.

Herhangi bir ayrım söz konusu değil. Herkes birbirine saygı duyuyor ve insan ilişkileri gayet güzel.

Bu dönem okulda 4. yılıma başlayacağım ve şu ana kadar hiçbir ayrım görmedim.

Gözlemlediğim kadarıyla herhangi bir problem yaşanmamakta. Üniversitenin uyguladığı en ufak bir ayrımcılık yok.

Hayır.. Aksine burslular daha kıymetlidir. Genelde onlara imrenerek bakarlar. Burada zaten öğrencilerin üçte biri burslu. Bu nedenle kimse kimseden ayrılmaz.

Birçok efsanenin aksine böyle bir şeyle karşılaşmadım ve duymadım. Bende burslu bir öğrenciyim şu ana dek bundan hiçbir sıkıntı çekmedim. Bilkent Üniversitesi burslu öğrencilerine birçok olanak sunuyor eğitim bursunun dışında. Ücretsiz yurtlarda konaklama ve maddi burs sunuyor

4 senedir okuyorum, hiç bir şekilde ayrımcılık olayıyla karşılaşmadım. Tam tersine pek çok kişinin homojenik bir arkadaş çevresi vardır.

Hiç bir ayrım yok.Kimse kimsenin bursuyla ilgilenmiyor.Eğer hocalar sormazsa söz konusu bile olmuyor.

Elektrik elektronik mühendisligi bölümünde burslu - burssuz ayrimini pek hissettigimi söyleyemem. Egitim programi zaten cok agir oldugu icin hepimiz ödev, proje yetistirmekle mesguldük.

Bunun yani sira, bircok insanin beklentisi burslu ögrencilerin bölümü ilk siralarda bitirecegi, burssuzlarinsa okulu uzatacagi ya da kötü notlar alacagi yönünde oluyor. Bizim dönemimizde bircok burssuz ögrenci ikinci seneden itibaren tam burs alip, okulu zamaninda cok yüksek notlarla bitirmislerdi.

Yok, kim burslu kim burssuz bilinmiyor bile çoğu zaman.

Bilkent Üniversitesine gelen hemen hemen herkesin aklında olan sorulardan biri budur, fakat; kesinlikle öyle bir ayrım yoktur.

Bence bu biraz sehir efsanesi bilkent icin. Ben kesinlikle bi ayrim yasamadim.

Bilkent Üniversitesinde burslu-burssuz ayrımı görmedim kesinlikle. Genelde kimin burslu burssuz olduğu pek konuşulmaz. Yine bu ikisi arasında arkadaşlıklarda da bunun bir etkisi bence yok. Mesela ben bursluyum ancak yakın çevrem burssuz öğrencilerden oluşuyor.