Neden Tıp Bölümü?

61 Cevap

Sonuçlar 3. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

Tamamen aile baskısı. Gerçekten istemiyorsanız okurken zorlanacaksınız demektir. İstediğiniz bölümü yazın, pişmanlık duymayın.

Tıp öncelikle benim hayalimdi. İnsanlara yardımcı olmak, sağlık için bir şeyler yapabilmek istiyordum hep. Yakınlarımdan biri hastalandığında hemen o hastalıkla ilgili, tedavi yöntemleriyle ilgili bir şeyler araştırırken bulurum kendimi. Bu yüzden tıp fakültesini tercih ettim. Şu an 1.sınıfı bitirdim ve gerçekten hiç de kolay bir iş değil , tercih etmeyi düşünen arkadaşlara ilk tavsiyem gözlem yapma fırsatları varsa ; bir doktoru çalışma ortamında izin alıp gözlemlemeleri. Ve okuyan öğrencilerle muhakkak iletişime geçmeleri. Eğer içlerinde bir heyecan oluyorsa , durmasınlar yazsınlar.

Gelecekte insan hayatının yönünü tıbbi teknolojiler ve önü alınamaz biyolojik gelişmeler belirleyecek. Kök hücre üzerine çalışmak ve insan hayatı üzerine daha derinlere inebilmek...

benim için okuduğum bölümün bir imajı olmalı ayrıca hem insanlarla iletişim kurmayı seviyorum hemde tıp mezun olunca en azından seni işsiz olmaktan bir nevi koruyor.

Doktor olmayı çok istiyordum

Lisedeyken sayısal okuyordum ve seçilecek mesleklerin çoğunu zaten kafamda elemiştim.Zira kimya biyoloji hariç yani matematik, geometri ve fizik benim için tam bir işkenceydi.Mühendislikler direk kafamda silinmişti kısacası.Öğretmenlik yapmak istemiyordum yıllarca aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmak yapıma göre değildi.Hayatım boyunca yeni şeyler öğrenmek istiyordum.Mimarlıkta çizim için ilk düşünmüştüm ama binaların yapısı ilgimi çekmiyordu onuda yapamacağımı mimarlarla konuştukça garantiledim.Bir tek sağlık alanları kalmıştı ve ben bunları araştırırken git gide tıpa ilgi duymaya başladım.Bitmek bilmeyen bir deryaydı resmen tıp.Durmadan gelişiyordu ve sen durmadan peşinden gitmeliydin.Ve her zaman insanlara yardım edebileceğim bir meslekti.Yeryüzü doktorlarından tut bir savaşta en önemli şeylerden biri değil miydi?Ayrıca her zaman umut içeren bir meslekti.Kim bilir belki de kanseri önleyen ilacı ben bulacaktım..

Herkesin meslek açısından bir hayali vardır. Doktor, polis, öğretmen, savcı vs. olmak gibi. Ben kendimi bildim bileli doktor olmak istedim. Tıp Fakültesinin toplum içindeki saygınlığı da tabi buna etkendir.

İnsanlarla ilgilenen, diyalog halinde olan bir bölüm istiyordum. Becerilerim doğrultusunda bana en çok uyan meslek doktorluktu.

Aldığım puanla ya tıp ya da mühendisliğe gidecektim.Mühendislikte de ODTÜ yada Bilkent istiyordum.Bu üniversitelerin istediğim bölümü tutmayınca tercihim tıpa yöneldi.Ki mühendislik de hepimizin bildiği üzere özel sektör ağırlıklı.Açıkçası biraz da bu riski göze alamadım diyebilirim.Yani iş garantisi açısından.Ve son olarak da işin manevi yönü tıpa yönelmem de büyük rol oynadı.

Tıp Fakültesi ülkemizde insanlarımızın sağlığına hizmet edecek bireyleri yetiştirir. Doktor adayları uzun yıllar sürecek zorlu ve yorucu bir eğitimden geçen kişilerdir. Deyim yerindeyse insan sağlığına hizmet gibi kutsal bir amaç için kendi hayatlarından ve rahatlarından fedakarlık ederler. Ben de bu amaçla seçtim. Böyle bir meslek seçerek dünyadaki varlığımın bir anlamı olmasını istedim. Çoğu kişi gibi aile baskısı, para ve sosyal statü isteğiyle gelmedim, çocukluğumdan beri en büyük hayalimdi burası. Bu kadar istemeden okunacak bölüm değil.

Çocukluğumdan beri en büyük hayallerimden biri Doktor olmaktı.
bunun da zirve üniversitesi tıp fakültesinde gerçekleştireceğimi düşündüğüm için seçtim.

Bir insanın derdine deva olmak ve onun bu sebeple mutluluğuna şahit olmak en kutsal işlerden biri. Küçüklüğümden beri hayalim bu benim

Maddi ve manevi acidan size essiz bir hayat sunar. Insanlara yardim etmek saglik sektöründe çalışmak ve gayet iyi bir para kazanmak

Tıp benim için kaçınılmaz sondu diyebilirim. Ezber hafızamın güçlü oluşu, biyoloji ve kimyaya olan ilgim beni direk olarak tıpa yöneltti.

Lise eğitimi aldığım yıllardan itibaren tıp doktorluğu konusunda karar vermiştim. Bir çok sebep sayabilirim; izlemlerimin ve ilgimin yönlendirmesi, ders başarım, ailemde bir doktorun bulunmaması gibi. Tabi yine en büyük etkenlerden biri de bu saygın mesleğin meselesinin insan hayatı olmasıdır.

ülkemizde iş garantisinin bulunduğu birkaç meslekten biri doktorluk. mühendislik seçip sonrasında iş aramaktansa tıp yazıp bitirir bitirmez iş sahibi olmanın daha iyi olacağını düşündüm. bazıları tıp 6 sene yani çok uzun diyorlar ama iyi bir maaşla çalışan bir mühendis olmak için en az iki sene de yüksek lisans yapmak gerekiyor ve sonuçta aynı hesaba denk geliyor. yine de eğer istemiyorsanız tıp yazmayın çünkü istemeden okunabilecek bir bölüm değil. ben pek sevmeden yazdım tıpı ve şimdi okurken zorlanıyorum

İnsanlarla iletişimim iyi olduğu ve sadece para kazanma amaçlı değil,topluma bir faydam dokunabileceği,üretken bir alan olduğu için.Hastalık tedavi etmekten daha önemlisi hastalarla empati ve iletişim kurabileceğimi düşündüğüm için.