Neden İşletme Bölümü?

101 Cevap

Sonuçlar 2. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

Özyeğin denince benim aklıma işletme, ekonomi gibi dersler geliyor. İşletmeyi Özyeğinde seçmemin en önemli etkenlerinden biride budur. Özyeğindeki birçok bölümde işletme ile ilgili bazı dersler alınmak zorundadır. Parayı ve dünyayı yöneten birçok insanın temelinde işletmecilik yatar. Ben de bu yönde yoluma başlamak istiyorum. Hüsnü Özyeğin başladığında elinde ne vardı sanki ? :) Herşeyi yaşayarak kendi ilerledi ve tecrübelerini bizlere aktarmakta. Bende bu yolu seçtim ve katıldığım konferanslar sonucunda bu konuda en iyi işletme bölümünün Özyeğinde olduğuna karar verdim.

Çünkü İşletmenin iş alanının gerçekten Kapsamlı olduğuna inanıyorum. Bir işletmenin finansmanından tutun işletmenin ürününün pazarlamasına kadar her departmanda çalışabileceğimi bildiğim için İşletmeyi tercih ettim.

İşletme, insanların genelde burun kıvırdığı bir bölüm. Gerekçeleri de Türkiye'de binlerce işsiz işletme mezununun olması. Ama burda genelleme yapmak yanlış, eğer sen okul sürecinde kendini geliştirirsen, bir şeyler katarsan kendine; diğer insanlardan sıyrılırsın kolayca. Bir de işletmeye kolay diyorlar ama öyle bir şey demek yanlış. Her bölüm kendine göre zordur. Ben yapmadım ama az çalışmayla geçilecek bir bölüm işletme.

insan yeteneklerinin peşinden gitmeli :)

Bu aslında gelecekte ne yapmak istediğimle kendimi nerede gördüğümle alakalı. Benim hayalim satış sektöründe ilerlemek daha sonraki yıllarda da kendi işletmemi kurmaktı. Hayali bu yönde olanlar için en donanımlı bölüm işletmedir.

İşletme, hayatıma yön vermek istediğim alan çünkü. Finans seçsem de Marketinng seçsem de pişman olucağını sanmam. Ayrıca bu bölümde alacağım eğitim ve öğreneceğim şeyler sade iş hayatına değil genel kültüre ve dünyanın işleyiş mekanizmasını anlamama da yardımcı oluyor.

İsletme turkiye de ki en cok is tercihi olan bölümdür. Buradan ciktiktan sonra her yere girebilirsiniz diyebilirim. Yabanci dil bilin yeter. Ben ingilizce isletme okuyorum. Bu da 2 kat daha avantaj demek

Eger benim gibi bir acikogretim ogrencisiyseniz isletme bolumu kariyer basamaklarini hizli tirmanmaniz icin iyi bir katalizor.

İşletme bölümü aklınızın alabileceği her alanda var olmaktadır. İşletme bölümünde size verecekleri her ders 'İnsan hayatını içermektedir . Bu bölümün en güzel yanı liseden sonra hangi mesleği yapmak istediğine karar veremeyen arkadaşlarımız içindir , yapacakları yüksek lisansla iş hayatının en sevdikleri kısmına yoğunlaşarak bu doğrultuda uzmanlaşacakları su götürmez bir gerçek olacaktır. İşletme anlayacağınız üzere modern zamanların ''her işi yaparım abi'' dedikleri bölümdür.

İşletme bölümü benim açımdan çok harika bir bölüm okunması kolay imkanları fazla ve sosyalliğin çok fazla olabileceği bir bölüm

Öncelikle İşletme Bölümünü tamamen kişisel uğraşlarım ve belli bir düzene alışık olmamamdan ötürü seçtim. Daha açık konuşmak gerekirse memurluk ya da öğretim görevlisi olmak bana göre değil. İşletmenin çalışma alanı çok kapsamlı buna bir de ODTÜ etiketi eklenince değmeyin keyfinize.

İşletme bölümü kendini geliştirmekten hoşlanan öğrencilere hitap eden bir bölüm. Mezun olduktan sonra çok geniş bir yelpazeden seçim yapıyorsunuz. Ancak sadece mezun olmak gözüyle bakarsanız size katabileceği hiçbir şey yok. Birçok işsiz işletme mezunu var evet fakat bu bölümün niteliksiz olmasıyla ilgili değil mezunların öğrencilik döneminde kendilerini ne düzeyde hangi konuda geliştirdikleri ile ilgili. İşletme bölümü toplumumuzda genel olarak rahat okumayı tercih edenlerin yöneldiği bir bölüm olarak görülüyor. Fakat yata yata bitmez. Hadi bitti diyelim hikayenin sonunu zaten biliyorsunuz. Eğer okumak istediğiniz bölüme karar verememişseniz ve işletme yazayım açıkta kalmayayım diyorsa iç sesiniz acilen bu düşünceden uzaklaşın. İşletme sevmeden okunacak bir bölüm değil ya tutarsa diyeceğiniz bir kumar oyunu da değil. Kararlı ve hedefleri olan biriyseniz işletmeci olmanın gerekliliklerini de biliyorsanız farkınızı siz yaratırsınız.

sınava girerken aklımda başka bir bölüm yoktu, tercih yaparken de olmadı. bilkent işletme ilk tercihimdi ve ilk tercihime de yerleştim. peki neden mi ilk tercihimdi? lise yıllarımın başından beri pazarlama oldukça ilgimi çeken bir alandı. büyük firmaların pazarlama stratejilerini okur "bir gün ben de bunların arkasındaki isim olmalıyım." derdim. nihayetinde de kendimi bilkent işletme'de buldum ve hayallerimin peşinden gitmeye çalışıyorum. 

kendimi yönetici kimliği altında yükselmek amaçlı

İşletme bölümünü okumak küçük yaşlardan beri hayalimdi. İleride kendimi saygın bir iş kadını olarak görmek istediğim için en doğru kararı bu bölümü seçerek verdiğimi düşünüyorum. İşletme, bilinen kalıplaşmış söylentilerin aksine aslında sizi çok yönlü düşünmeye yönlendiren ve iş hayatında devamlı kendinizi yenilemenizi sağlayan bir bölüm. Okunan her bölüm için geçerli olduğu gibi, işletme bölümünde de öğrencilik hayatınız boyunca kendinize katacağınız artılar sizin yolunuzu belirleyecektir. Fark yaratmak bu alanın altın kuralı.

İşletme Bölümü her zaman hor görülmüş bir alandır ancak iş yaşamının temelinde var olan bölümde yine budur. Özellikle Bilkent Üniversitesinin işletme alanındaki ünü sayesinde mezuniyet sonrası herhangi bir sıkıntı çekmeden iş hayatında kolaylıkla yer bulabileceğime inandığım için İşletme Fakültesini tercih ettim.

--

Bilkent İşletme fakülte olarak Türkiye’de tektir. Buda Amerikan patentli prestijli bir kurum olan Chartered Financial Analyst Institute ile ortak olmasından kaynaklanır. Fakülteden mezun olduğun zaman CFA belgesine de aynı anda sahip olursun ve bunun imkanlarından sonua kadar faydalanabilirsin. Servis olanağı açısından son derece gelişmiştir. Kampüs içi ring, semt servisleri ve Tunus-Sıhhiye-Bahçelievler servisleri 1 kuruş para vermeden taşıma hizmetini üstlenmiştir. Yemekhaneler ve kantinin hijyeni son derece önemlidir ve belki de en önemlisi, okulun kütüphanesidir. Türkiye’nin en büyük üniversite kütüphanesi (Milli Kütüphaneden sonra Türkiye’nin en büyük 2. kütüphanesi) olup sınırsız olanaklar sunar.

İşletme bilindiği üzere rahatça bitirilecek bir bölümdür ama aslında kendine bir şeyler katarak ilerlemek o kadar da kolay değildir. İşletme öğrencisinin sürekli bir projesi, bir sunumu, bir quizi vardır GSU'de. Bu da aslında işletme mantığının bir gereğidir. Bir çok şeyi aynı anda yürütme ve zaman kontrolünü geliştirir. İş dünyasına atılacaksak hepimiz hangi bölümden mezun olduğumuz o kadar da önemli olmuyor aslında günümüzde ama işletme okuyarak buna en iyi hazırlık yapılmış oluyor.

Genele göre "İşletme Bölümü" mezunları işsiz kalmaya mecbur diye düşünülse de bence bölümün iş alanı geniş ve sunduğu imkanlar oldukça fazla. Tabi ki farkında-lığı yüksek ve rakiplerinden sıyrılabilenler için.

Özyeğin Üniversitesi'nde bir işletme öğrencisinin uzmanlaşabileceği bir çok alan var. Finans, operasyon yönetimi, pazarlama, yönetim bilişim sistemleri, organizasyon, proje yönetimi alanlarında dersler alıyorsunuz ve kendinize en çok uyan alanı belirleyip o alana yoğunlaşarak mezun oluyorsunuz. Stajlarınızda "sen bunu da mı biliyorsun?" söylemlerini çok duyuyorsunuz, aranan mezun oluyorsunuz...

İçinizde bir girişimci ruhu varsa, pazarlama,ik, finans, muhasebe konularına ilginiz varsa bu bölümü okumalısınız.Master programı çerçevesinde de değerlendirebilirsiniz fakat 4 sene 19-24 yaş aralığında okumanın hazzı çok daha büyüktür tabi ki (: