Bilkent Üniversitesi

Bilkent Üniversitesi'nin hoşlanmadığınız yanları nelerdir?

79 Cevap

Sonuçlar 4. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

Kampüsü eğitimi kadar iddaalı değil,öğrencileri çok zorluyorlar (ödev,proje,ders seçimleri,sınavlar vs.),kar tatili yok ve yemekler maximum paraya minimum lezzet.

Bir kere okula ilk girdiğinizde lanet edeceğiniz durum: havuz yok. İkincisi yurtları bence gayet kötü. Bazen derslerinde verdikleri bilgileri Dünya’nın sırrını çözdürcekmiş gibi gören hocalarla karşılaşabiliyorsunuz. Sigara yasağının nerelere gideceği konusunda da endişe içinde değilim desem yalan olur.

Kısa ve net:burada deniz yok :)

Bazen gereğinden fazla zorlanabilirsiniz. Hazırlıkta bile .5 puan ile sınıfta kalabilirsiniz.

İlkokul gibi sürekli ödev ve sınava dayalı bir sistem var. Genelde dönem başlayınca ödevler başlar, 3.haftada sınavlar başlar ve dönem sonuna kadar sınav ve ödevden başınızı kaldıramazsınız. (Mezunlar bunun iş hayatında çok faydalı bir alışkanlık olarak size geri döndüğünü söylüyor.)

Yurtları gerçekten kötü. Gördüğünüzde sizi çok hayal kırıklığına uğratabilir. 1-2-3-4 kişilik odalar var olukça dar ve eski. Çok yeni yurtlar da var ama oralara yıllık 15 bin lira gibi bir miktar bayılmanız gerekir.

Bir de pahalıdır. Bilkent semtinin de zenginliğine ithafen ürünlerinin değerinin kat kat fazlasını ödersiniz, ancak hizmet olarak karşılığını alırsınız.

Sosyal ortam her ne kadar insanı çok rahatsız edecek seviyede olmasa da, kişisel özellik olarak biraz hassas olan burslu öğrenciler rahatsızlık hissedebilir. Çünkü Bilkent’teki öğrencilerin yüzde 60′ı burssuz ve bu öğrencilerin yaşama şekline bağlı olarak dünya görüşleri çok da geniş olmayabiliyor. Bu da diğer öğrenciler için kimi zaman olumsuz bir durum yaratıyor, ifade edilmese de küçük soğukluklar meydana gelebiliyor. Diğer yandan Bilkent’te yemek fiyatları biraz ortalamanın üzerinde. Eğer burslu okumayı düşünüyorsanız okuldan aldığınız bursun büyük bir miktarını kampüs içinde yemek için kullanacaksınız. Alternatifler tabii ki var, Bilintur restoran gayet uygun fiyata tabldot yemek hizmeti veriyor fakat geri kalan mekanların büyük çoğunluğu ortalamanın üzerinde fiyatlara sahip. Bunun dışında üniversite hakkında rahatsız hissettiğim herhangi bir durum yok.

Bilkent Üniversitesinin malesef yurtları çok da kullanışlı değildir.
Üniversite kampüsü daha sosyal olabilir.

Öğrencilerin entelektüel seviyesi biraz düşük. Bazı bölümlerin puanının düşük olmasından dolayı üniversiteyi lise gibi gören ve yaşayan öğrenciler mevcut.

Bilkent'in renkliliğini severken, bazen -bazı profiller- hoşuma gitmiyor. Olan bitenden bihaber, vizyon sahibi olamamış, sadece derslerini - bir şekilde geçip hayata atılmak ya da bu zorunlu görevini (bazıları da isteyerek gelmiyor tabi ki) tamamlamaya çabalayan insanlar var ve bazı derslerde zorunluluktan dolayı aynı gruplarda beraber iş yapmak zorunda kalabiliyorsunuz. İşte bu bence Bilkent'in en zorlu sınavı; çünkü gerçekten bu tarz çalışmalarda çok fazla emek, çok fazla çaba gerekiyor ve karşınızdaki bunu hiç önemsemediği zaman ya da bununla ilgili hiçbir şey ortaya koy(a)madığı zaman tüm yük sizin omuzlarınıza yüklenebiliyor. Bir yandan iş ortamında da böyle şeyler yaşayabileceğimi düşünüp dişimi sıkarken, öte yandan da çok yorulduğum, hayal kırıklığına oldu böylesi gruplarla çalışırken.

Yurtta kalan öğrenciler için haftasonları kampüs içi gidilecek kafeterya gibi yerlerin azlığı diyebilirim. Bunun dışında ben tercih etmeden önce havuzu var sanıyordum fakat o konuda yanılıyormuşum. Yurtlardan bazılarında ise odalar birazcık küçük olabiliyor, Bilkent diye çok yüksek standartlarınız varsa hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Yoğun ders programı. Aslında hoşlanılmayacak bir şey değil düşündüğünüzde bu okula gelirken zor olduğunun farkında olarak geliyorsunuz o yüzden bu durumdan şikayet etmeye ne kadar hakkım var tartışılır

Ulasimin biraz problem olduguna inaniyorum. Servisler tam zamaninda gelmemekle birlikte servis saatleri arasinin fazla oldugunu dusunuyorum. Buna ek olarak tabii ki yurtlarin biraz daha bakimli olmasini beklerdim ama neyse ki bu sene dogu yurtlarini yeniliyorlar. Merkezdekiler guzel zaten e havuz da yapiliyor :D daha ne olsun. Ama yemek fiyatlari da biraz yuksek bee.

Özel okulun dezavantajları da var:
1. Öğrenci profili: Yelpaze devlet okulundaki kadar geniş değil. “Bizde para çok gibi”…
2. Burs düşük: Diğer üniversitelere kıyasla. Ulaşım, yurt masrafları yok. Sadece yemeğe yetmesi lazım. Ama…
3. Yemekhaneler, kantinler pahalı: Yine diğer üniversitelere nazaran. 4 liraya tabldot.
4. Lisedeki gibi devamsızlık var: Şakası yok. Özellikle dil derslerinde

- Öğretimin teori seviyesinde takılması. Uygulama üzerine bir projeksiyonun çoğu zaman hocalarca gösterilmemesi.
- Ankara gibi kurak ve susuz bir memlekette havuzsuz bir üniversite oluşu. :)

Haliyle okul zor ve bayaa yorucu. Bazı ödev ve dersleri gereksiz bulabilirsiniz. Onun dışında ufak tefek ayrıntılar var. Onlar da çok göze batmıyor.

Öğreniminin, derslerden yüksek not almanın zorluğu.