Hukuk Bölümü mezunu ne iş yapar? İş imkanları nelerdir?

34 Cevap

Sonuçlar 2. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

Belki avukat olursunuz, belki hakim belki savcı belki de kaymakam, belki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başsavcısı olursunuz. İş imkanları hukuku öğrenmek ve uygulamaktır bu bölümün, oldukça değerli de bir görev bence bu. Ama özel okulda okuyup hakim savcı olmayı düşlemeyin. Koç Hukuk'ta okuyan bile yapamıyor bunu, orda tam burslu hukuk okuyup hakim savcı olamayacagını anlayan ve bölümü bırakan bir arkadaşım var. Orda olmuyorsa burda?? Bilemiyorum...

Hukuk bölümünden mezun olan birinin yapabileceği işler saymakla bitmez diyebilirim. Sanıldığının aksine hukuk fakültesinden mezun olan herkes avukat olmuyor, kendilerine geniş olan iş yelpazesinden, hakimlik,savcılık,noter, akademisyen, kaymakam gibi çeşitli alanlara yönelebilirler, seçenekleri çook fazla.

Hukuk mezunu olunca genelde herkesin aklına tek meslek avukatlık olarak geliyor fakat bu doğru değil. Evet birçok hukuk öğrencisinin ilk hedefi avukat olmak ama mezun olduktan sonra karşınıza bir çok pozisyon çıkıyor. Hakim veya savcı olabilirsiniz, akademik kariyer isterseniz akademisyenliği seçebilirsiniz, noter veya icra müdürü de olabilirsiniz, yine popüler olan banka ve finans kuruluşlarında hukuk danışmanlığı yapabilirsiniz. Aslında bunlarla da sınırlı kalmıyorsunuz, özel sektörde veya kamu kurumunda çok çeşitli alanlarda hukuk mezununa ihtiyaç duyuluyor.

Hukuk bölümünden mezun olunca birçok is imkanınız olacak. Her bölümde is bulabilirsiniz. Ayrıca üniversite hayatı ve mezun olduktan sonra da kendinizi gelistireceginiz herhangi bir alanda da kendinize yeni iş imkanları bulabilirsiniz.

hukuk bölümü mezunlarını birçok iş imkanı beklemektedir. bunlar avukat, hakim, savcı, danışmanlık gibi sayılabilir.

Hakim, savcı ve avukatlığın yanı sıra Tıp hariç her işi yapabilirler yalnız denklik sınavlarını geçmesi kaydıyla. (Noterlik vb)

Arkadaşlar kesinlikle hayran bırakan bir bölüm mezun olduktan sonra hem kendi büronuzu açabilir hem kpss ye girip kamu sektöründe çalışabilirsiniz hakim ve savcı olabilirsiniz master yaparak akademik alana yönelebirsiniz her yönden iş bulma imkanına sahipsiniz arkadaşlar.

avukat hakim savcı noter milletvekili vs

O kadar ucu açık bir soru ki cunku hukuk mezunları her yerde her durumda ıhtıyac duyulabılcek bir alanı temsıl ederler.Klasık olarak tercıh edılen bilinen -Avukatlık -Hakim/Savcılık -Noterlık dısında siyasete atılma potansıyeli en yuksek olan bölümdür..Hukuka garanti meslek diye bakılmasının nedenleri aslında bircok meslek alanına hitap etmesi ve alanının geniş olmasıdır.Demek istedıgım hukuk fakültesi mezunu olan bir kişinin önünde birden cok secenek vardır.Dedıgımız gıbı ***Avukatlık ,***Hakim-Savcılık,***Noterlik,Şirketlerde ***Hukuk Danısmanlıgı veya ılerkı zamanda cokca ınsanın yaptıgı gıbı ülke yönetme işi olan siyasete atılmada bulabılır kendısını hukuk fakultesı mezunu.***Siyasetçi olabılır . Yasama-Yurutme-Yargı devletın 3 unsuru olan işlevlerden biri hukuktan gelmektedırki ülke yonetımınde medenıyetlerın en basından gunumuze ve hatta gelecek yıllarda her zaman dunyayı hukukcular yonetecektır.Tabi bunların dısında da alternatif bircok meslek vardır. Kabataslak şöyle sıralayabılırız :
***(SPK) Uzman Hukukçu Yardımcılığı
***Dışişleri Bakanlıgı Sözleşmeli İnsan Hakları Uzmanı Hukukçu
***BDDK Bankacılık Uzman Yardımcılıgı
***Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzman Yardımcılıgı
***Avrupa Birliği Uzman Yardımcılıgı
***Bayındırlık ve İskan B. Müf.Yrd.
***TBMM Yasama Uzman Yardımcısı
***Hazine Avukatlıgı
***AYM Raportör Yardımcılıgı
***Kurum Avukatlıkları
***Kalkınma Ajanslansları Hukuk Müşavirlikleri

Hakim- Savcı , Avukat, Kaymakam, Noter, Yönetici ve daha bir çok iş imkanı..

Bunun bir çok cevabı var , biraz araştırmak lazım.

Gediz üniversitesi mezunları sadece avukatlık ve basit düzeyde memurluk yapabilirler. Zira bu üniversitesinin öğrencileri mülakatta eleniyor. Çünkü bu üniversite paralel yapının üniversitesi. Hocaları ve yönetimi alenen hükümeti eleştirip paralel yapıyı destekliyorlar. Üniversite yönetimi CHP'nin reklam filmlerini çekiyor. Hayliyle bunun acısını öğrenciler çekiyor. Evet bende hakimlik savcılık sınavını kazandım ama mülakatta elendim.

Hakimlik, savcılık, noterlik, diplomatlık, kaymakamlık, avukatlık... ayrıca avukatlığın da kendi içinde dalları vardır. Kamu avukatlığı, şirket avukatlığı, serbest avukatlık gibi. Bunlar dışında bir avukat istediği herhangi bir alanda da uzmanlaşabilir. Spor hukuku, banka hukuku, ceza hukuku, marka hukuku, medya hukuku, aile hukuku gibi. Bir hukuk fakültesi mezunu, alanından farklı olarak, kendisini yeterince geliştirebilirse, ayrı bir diplomaya ihtiyacı olmadan akademide değil ama sahada iibf mezunlarının yaptığı neredeyse her türlü işi yapabilir. (Ancak iibf mezunları hukuk mezunlarının yaptığı pek çok işi yapamaz) Ayrıca mba gibi uygun bir masterla yurt dışında yine iibf mezunlarının yaptığı çoğu işe kabul edilebilir. Uluslarası hukuk alanında uzmanlaşmak yine yurt dışında çalışmanın başka bir yoludur.

Merabalar ben stajımı tamamladım ruhsatımı bekliyorum arkadaşlar ben kamuya girmeyi çok istiyorum. Hukuk uzmanligi ile kamu avukatligi arasindaki fark nedir ve hangisi daha avantajlıdır?