Okulun gerçekten üzerine çok düştüğü hazırlık eğitiminin bir avantajı olarak İngilizce konuşmam gereken yerlerde, İngilizce yeterliliğinin istendiği durumlarda rahat hissedebiliyorum. Bu tabiki özgüvenimi arttıyor. Okulun İngilizce eğitime önem vermesi, hocaların bu kadar akıcı konuşabilmesinin yanında kulübümün üyesi olduğu ESTIEM ve IAESTE uluslararası öğrenci topluluklarında aktif olarak, etkinliklere katılarak yurtdışına çıkmasam bile İngilizcemi geliştirebiliyorum, benim gibi birçok üniversite öğrencisiyle kopmayan bağlar kurabiliyorum. Tüm bunları düşünerek, iyi ki Boğaziçiliyim diyebilirim rahatlıkla.
Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler bölümünden bahsedeyim:
Okuma yükü çok fazla olduğu için okumayı sevmiyorsan, sıkılıyorsan senin için uygun bir bölüm olmayabilir. 1. sınıfta havuz dersleri ağırlıktayken sonrasında bölüm dersleri daha ağırlıklı hale geliyor, merakın ve ilgin varsa 1. sınıftan sonrası çok keyifli oluyor. Bölüm hocaları alanında uzman insanlar, havuz dersleri için ise durum değişebiliyor. Mezun olduktan sonra özelde ya da devlette çalışabilirsin veya akademisyen olabilirsin. Ders katalogunu incelemeni ve ders içeriklerini araştırmanı öneririm, ben öyle yapmıştım tercihimi yapmadan önce ve bir sürprizle karşılaşmadım.
Hazırlık sınıfları Kilyos Sarıtepe Kampüsü yurtlarında kalıyor. Kilyos kız yurtları içinde buzdolabı, mutfağı olan 4+4 daire tipi odalar ve misafirhane olarak geçen sosyal tesis odaları olarak ayrılıyor. Kampüsün yemekhane, kütüphane, çalışma alanları, marketlere gidebileceğiniz shuttle, spor salonu gibi olanakları var.
Bölümdeyken kalınan Kuzey yurtları ise 6 kişilik odalar şeklinde. İlk yıl genellikle bu yurtta kalıyor, sonrasında daire tipi odaların olduğu yurtlara aktarılıyorsunuz. Okul sitesinin yurtlar hakkındaki açıklamalarını incelemeni tavisye ederim, her kampüsün olanaklarından detaylı bahsediliyor. :)