AR-GE ekibinde yer alıyorum. Kulübün özgür fikir ortamı bir girişimcinin düşüncelerini aktarması ve sınırlarını büyütmesi için harika bir atmosfer oluşturuyor.
Kulüpte yeni olmama rağmen birlikte yapacağımız güzel şeyleri hayal etmek bile beni heyecanlandırmaya yetiyor :)
İTÜ Girişimcilik Kulübüne 2014 yılında katıldım. Başta çekingendim fakat kulüp o kadar samimi ki alışmam çok kısa sürdü. Girişimcilik Kulübü sayesinde çok fazla arkadaş edindim, sorumlulukları paylaştırıp takım halinde çalışmayı öğrendim, hem sosyal ilişkilerimde hem de mezun olup iş hayatına atıldığımda bana artısı olacak çok fazla şey öğrendim. iki senedir Girişimcilik kulübünün bir çok etkinliğinde görev aldım Girişimcilik Zirvesi, Big Bang, Global Girişimcilik Haftası, İKZ gibi. Lisansta ilk yılım olmasına rağmen yazılım alanında çalışan bir start-up ta stajyer öğrenci olarak çalışıyorum ve stajı bulmam da Girişimcilik Kulübünün bağlantıları sayesinde oldu. Kulüp içinde olduğum süre boyunca her görevde ayrı tecrübe kazanıyorum ve sürekli arkadaş ediniyorum.
-İKZ gibi çeşitli etkinliklerin organizasyon kısmında gönüllü öğrenci olarak görev alıyoruz. Günlük hayatta aklımıza gelmeyecek şeylerle karşılaşıp farklı konularda güzel tecrübeler kazanıyoruz.
-Sponsorluk ekibinde görev alıyorum. Şirketlerle nasıl iletişime geçip etkinliklerimize nasıl sponsor bulabileceğimizi bu ekipteki görevlerimiz sayesinde öğreniyoruz.
-Dizayn ekibinde ise kulüp etkinliklerimiz için afiş tasarımı gibi konularda çalışarak yaratıcılığımızı kullanıyoruz.
-Snatch Up - Idea camp ekibindeki görevimde ise kampın her aşamasında ekip üyeleriyle birlikte çalışıyoruz. Bu ekipte bulunduğum için kendimi çok şanslı ve çok mutlu hissediyorum. İlk kez bu yıl yapacağımız büyük ses getirecek etkinliğimizi gerçekleştirmek için çok samimi ve tatlı bir ekipte çalışmak heyecan verici olduğu kadar inanılmaz keyifli de.
-AB Erasmus+ proje ekip sorumlusuyum. Bu ekibi bu yıl kurduk. Ekipte en sevdiğim şey ise herhangi bir sınır olmadan hayal ettiğimiz projeyi yazıp hayata geçirme şansımızın olması. Ekibimizde beyin fırtınası yapıp fikirlerimizi geliştirebiliyoruz. Bu ekibin önümüzdeki süreçte çok güzel işlere imza atacağına ve adından sıkça söz ettireceğine inancım sonsuz.
Kulüpte genel olarak insanların açık fikirli olması çok güzel bir ortam sağlıyor. Gönüllülük esas alındığı için istediğiniz şeyi hayata geçirememeniz için bir sebep yok. Bir fikrinizden veya hayalinizden bahsettiğinizde "tamam, hadi yapalım." gibi tepkilerle karşılaşmak, üstüne "hatta şöyle şöyle yapsak daha iyi olur..." gibi öneriler almak son derece motive edici. Bu yıl 10. yılını kutlayan, sürekli gelişim halinde olan büyük ve güzel bir aileyiz. Kulübün bugünkü başarısına ulaşmasında katkısı olan herkese teşekkürler.
İTÜ Girişimcilik Kulübü'nde bu sene Yönetim Kurulu başkanıyım. Kulüp ile geçen sene tanışmıştım. Kulüpte herhangi bir hiyerarşinin bulunmaması, sıcak ve samimi arkadaş ortamının yanında yaptığı yararlı atölyeler başta olmak üzere onlarca etkinliği sayesinde kulübe aşık oldum diyebilirim.
Kulübe ilk geldiğinizde üye olmaktasınız. Üyeler istedikleri her alanda istedikleri sorumluluğu alabiliyor. Zaten Yönetim Kurulu da üyeleri yakından tanımak ve her üyeye kendi ilgisi ve yeteneğini kapsayıcı görevler atamaktan sorumlu, diyebiliriz. Eğer kulübü büyük resimden takip ettiğimiz haftalık toplantıları aksatmazsanız aktif üye olmaktasınız. Aktif üyeler ise kulübün bize sağladığı geniş start up ağı sayesinde staj sahibi olabilir, etkinliklerde önde sorumluluklar alıp saha deneyimi elde edebilirler. Ayrıca Lisans 3. veya 4. sınıftaysanız iş fırsatları da ayağınıza gelecektir. Bunun yanında girişimci olup kendi start upını kurmak isteyen tüm arkadaşlarımıza geniş çaplı olanaklar sunmaktayız. Kısacas;, kulüp, üyelerin, yararlı etkinlikleri ve geniş çaplı networking ağı sayesinde size birçok deneyim katmaktadır, diyebiliriz.
Girişimcilik kulübünde genel sekreter olarak görevalıyorum.Asıl bahsetmek istediğim ise bana olan katkıları.. Hayatımızın her alanında atacağımız adımları şöyle bi
düşünürüz değil mi ,bir yol çizeriz farkında olmadan. Ya da bazen nereden başlayacağımızı bilmeyiz,neden buradayım ,ne yapıyorum,nereden başlamalıyım gibi gibi .. Hıh işte ben , burada kendimi tanımayı ,karar vermeyi,haritamı çizmeyi öğrendim.Kararımı verdim mi ? Ya sonra ? Bu aşamadan sonra neye devam edeceğimi,nasıl,kimden destek alabileceğimi öğrendim.Özgürlüğü,paylaşmayı,fikir edinmeyi,tartışarak bi çözüme varmayı yani kısaca her duyguyu en doğrusuyla yaşamaya başladım.Dengemi bile kulübüm sayesinde yerine getirdim diyebilirim. Aynı anda bir sürü şey mi yapmam gerek ,işin içinden çıkamıyor muyum? Bu anda da "Sakin ol ,yaparsın sen." cümlelerini benimsedim.Arkadaşlıklara,samimiyete gelecek olursam belki klişe ama bi gelin yaşayın derim:) Yazacaklarım bu kadar da değil aslında ama burada paylaştıklarımızdan çok daha fazlası var bizim kulübümüzde ,bizim ailemizde..
İTÜ Girişimcilik Kulübü, birçok alanda faaliyet gösteren bir takım; bu yüzden kendinizi ait hissedebileceğiniz bir yer mutlaka oluyor. Bir gün Crowd Up gibi büyük çaplı bir etkinlik düzenlendiğini görürken öbür gün kendinizi bir seminerin ortasında kahve kokularının arasında yeni bir şeyler öğrenirken bulabilirsiniz.
En sevdiğim kısımlardan biri olan eğitim kategorisinde bu yıl online ruby eğitimi, photoshop eğitimi, sponsorluk eğitimi ve AB Erasmus+ proje yazım eğitimi yapıldı. Girişim sineması, yaratıcı fikirler atölyesi, kulüpler arası halı saha turnuvası gibi farklı birçok alanda güzel etkinlikler düzenliyoruz. Son olarak, yılın bomba etkinliği olan Snatch Up - Idea Camp için hazırlanıyoruz.
Girişimcilik ile alakalı etkinlikler düzenleyen ve girişime ilgisi olan öğrenci ve girişimcileri biraraya getirmek için çalışmalar yapan,fikir sahiplerini destekleyen ve fikri geliştiren,kişisel gelişim ve özgüven sağlayan İTÜ nün işini en iyi yapan kulübü.Etkinliklerine gelicek olursak ise;
Global girişimcilik haftası
İTÜ girişimcilik zirvesi
Snatch up
Temel photoshop eğitimleri
Online Ruby Eğitimi
etkinliklerden birkaçına örnek olarak verilebilir.
İTÜ Girişimcilik Kulübü’nün etkinlikleri temelde kendini geliştirmeye, insanlara fikirlerini ortaya çıkarmaları ve geliştirmeleri için imkan sunmaya, onları geleceğin öncü girişimcileri olmaya ya da kendi hayatlarında özgüvenlerini ortaya çıkarmaya dayalıdır. Peki bu amaç doğrultusunda kulüp neler yapmıştır?
2006 güz döneminde kurulan Girişimcilik Kulübü, ilk günlerinden bu yana gelişen, dünya trendi ile evrimleşen eğitimler, konferanslar, seminerler, atölyeler, çalıştaylar ve tabiki öğrenciliğini de unutmadan sosyal etkinlikler düzenlemiştir.
Evrimleşen yapısıyla son halini aldığı yönetim kurulu ile 2015-2016 yani 10. Yılında düzenlemeyi planladığı ve başarıya ulaştığı etkinlikler sırasıyla,
-Kulübe yeni üyeler kazandırmak ve daha güzel daha büyük bir aile olmamız amacıyla güz dönemi Tanışma çayı ve Tanışma Kahvaltısı,
-Her hafta yapılan ve gelenekselleşen pazartesi günleri Genel Toplantısı
-İTÜ Ginova ile güz döneminde başlattığımız ve 2 haftada bir gerçekleşen Girişim Sineması,
-İTÜ Ginova ile güz döneminde gerçekleştirilen İTÜ öğrencileri arasında gerçekleşen Sunum Yarışması,
-İTÜ Çekirdek ile güz döneminde gerçekleştirilen ve organizasyonunda büyük pay aldığımız BigBang ’15,
-Dünya çapında kutlanan ve bizim de aynı zaman aralığında kutladığımız Global Girişimcilik Haftası etkinliği,
-Kendi içimizdeki bilinci uyandırmak ve geliştirmek amacıyla Proje Geliştirme Çalıştayları, Ruby Eğitimleri ve
-Çalışmalarımızı daha profesyonel yapmak amacıyla içinde olduğumuz destekçi arayışında bilgilenmek amacıyla Sponsor Bulma Tüyoları,
- Kulübe yeni üyeler kazandırmak ve daha güzel daha büyük bir aile olmamız amacıyla bahar dönemi Tanışma çayı ve Tanışma Kahvaltısı,
-Okuldaki diğer kulüplerle etkileşimimize arttırmak ve beraber çalışmayı teşvik etmek amacıyla düzenlenen Kulüpler Arası Futbol Turnuvası
-Bunca şeyi yaparken tabiki eğlenmeyi de unutmadık ve daha yüksek bir motivasyon ile geri döndük eğlence sonrası.
Eksiklerim vardır illaki fakat eminim diğer arkadaşlarım benim açığımı kapatacaktır.
Snatch Up Idea Camp adı altında bir gişirimcilik kampı , eğitimler(yeterli talep doğrultusunda sürekli olmakta),sosyal anlamda Kulüplerarası Halısaha Turnuvası.
Kulübümüz her sınıftan ve her bölümden öğrencilere açıktır.Örneğin ben Endüstri mühendisliği öğrencisiyim ve hazırlıktayken kulüple tanışmıştım. Fakat Çevre Mühendisliği, Mimarlık, Makine Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Kimya gibi birçok farklı bölüm ve sınıftan arkadaşlarımız bulunmaktadır.
İnnovation Boost Camp üniversite öğrencilerine odaklanmış girişimcilik 101 kampıdır.
Kampın sürecinde kendi iş fikirlerini oluşturup, fikirlerini MVP aşamasına kadar geliştirilebilir.
🏆 Süreç sonunda ise potansiyel gösteren ve dereceye giren takımlar çeşitli ödüllere sahip olacaklardır.
Hedefi Girişimcilik kültürünü uygulamalı olarak çok daha fazla kişiye aşılamaktır. Bu hedefimize; girişimci adayları ile alanında deneyimli girişimci, yatırımcı ve eğitmenleri bir araya getirerek ulaşmayı planlamaktayız.
🔎 4-6 kişilik ekipler şeklinde ilerleyecek olan bu sürece bireysel veya ekip olarak katılabilirsiniz!
İnnovation Boost Camp üniversite öğrencilerine odaklanmış girişimcilik 101 kampıdır.
Kampın sürecinde kendi iş fikirlerini oluşturup, fikirlerini MVP aşamasına kadar geliştirilebilir.
🏆 Süreç sonunda ise potansiyel gösteren ve dereceye giren takımlar çeşitli ödüllere sahip olacaklardır.
Hedefi Girişimcilik kültürünü uygulamalı olarak çok daha fazla kişiye aşılamaktır. Bu hedefimize; girişimci adayları ile alanında deneyimli girişimci, yatırımcı ve eğitmenleri bir araya getirerek ulaşmayı planlamaktayız.
🔎 4-6 kişilik ekipler şeklinde ilerleyecek olan bu sürece bireysel veya ekip olarak katılabilirsiniz!