Anlatsın
Giriş

İTÜ Girişimcilik Kulübü'nde görevleriniz neler? Kulübünüzün size nasıl katkıları oluyor?

19 Cevap

AR-GE ekibinde yer alıyorum. Kulübün özgür fikir ortamı bir girişimcinin düşüncelerini aktarması ve sınırlarını büyütmesi için harika bir atmosfer oluşturuyor.
Kulüpte yeni olmama rağmen birlikte yapacağımız güzel şeyleri hayal etmek bile beni heyecanlandırmaya yetiyor :)

İTÜ Girişimcilik Kulübüne 2014 yılında katıldım. Başta çekingendim fakat kulüp o kadar samimi ki alışmam çok kısa sürdü. Girişimcilik Kulübü sayesinde çok fazla arkadaş edindim, sorumlulukları paylaştırıp takım halinde çalışmayı öğrendim, hem sosyal ilişkilerimde hem de mezun olup iş hayatına atıldığımda bana artısı olacak çok fazla şey öğrendim. iki senedir Girişimcilik kulübünün bir çok etkinliğinde görev aldım Girişimcilik Zirvesi, Big Bang, Global Girişimcilik Haftası, İKZ gibi. Lisansta ilk yılım olmasına rağmen yazılım alanında çalışan bir start-up ta stajyer öğrenci olarak çalışıyorum ve stajı bulmam da Girişimcilik Kulübünün bağlantıları sayesinde oldu. Kulüp içinde olduğum süre boyunca her görevde ayrı tecrübe kazanıyorum ve sürekli arkadaş ediniyorum.

-İKZ gibi çeşitli etkinliklerin organizasyon kısmında gönüllü öğrenci olarak görev alıyoruz. Günlük hayatta aklımıza gelmeyecek şeylerle karşılaşıp farklı konularda güzel tecrübeler kazanıyoruz.
-Sponsorluk ekibinde görev alıyorum. Şirketlerle nasıl iletişime geçip etkinliklerimize nasıl sponsor bulabileceğimizi bu ekipteki görevlerimiz sayesinde öğreniyoruz.
-Dizayn ekibinde ise kulüp etkinliklerimiz için afiş tasarımı gibi konularda çalışarak yaratıcılığımızı kullanıyoruz.
-Snatch Up - Idea camp ekibindeki görevimde ise kampın her aşamasında ekip üyeleriyle birlikte çalışıyoruz. Bu ekipte bulunduğum için kendimi çok şanslı ve çok mutlu hissediyorum. İlk kez bu yıl yapacağımız büyük ses getirecek etkinliğimizi gerçekleştirmek için çok samimi ve tatlı bir ekipte çalışmak heyecan verici olduğu kadar inanılmaz keyifli de.
-AB Erasmus+ proje ekip sorumlusuyum. Bu ekibi bu yıl kurduk. Ekipte en sevdiğim şey ise herhangi bir sınır olmadan hayal ettiğimiz projeyi yazıp hayata geçirme şansımızın olması. Ekibimizde beyin fırtınası yapıp fikirlerimizi geliştirebiliyoruz. Bu ekibin önümüzdeki süreçte çok güzel işlere imza atacağına ve adından sıkça söz ettireceğine inancım sonsuz.

Kulüpte genel olarak insanların açık fikirli olması çok güzel bir ortam sağlıyor. Gönüllülük esas alındığı için istediğiniz şeyi hayata geçirememeniz için bir sebep yok. Bir fikrinizden veya hayalinizden bahsettiğinizde "tamam, hadi yapalım." gibi tepkilerle karşılaşmak, üstüne "hatta şöyle şöyle yapsak daha iyi olur..." gibi öneriler almak son derece motive edici. Bu yıl 10. yılını kutlayan, sürekli gelişim halinde olan büyük ve güzel bir aileyiz. Kulübün bugünkü başarısına ulaşmasında katkısı olan herkese teşekkürler.

İTÜ Girişimcilik Kulübü'nde bu sene Yönetim Kurulu başkanıyım. Kulüp ile geçen sene tanışmıştım. Kulüpte herhangi bir hiyerarşinin bulunmaması, sıcak ve samimi arkadaş ortamının yanında yaptığı yararlı atölyeler başta olmak üzere onlarca etkinliği sayesinde kulübe aşık oldum diyebilirim.


Kulübe ilk geldiğinizde üye olmaktasınız. Üyeler istedikleri her alanda istedikleri sorumluluğu alabiliyor. Zaten Yönetim Kurulu da üyeleri yakından tanımak ve her üyeye kendi ilgisi ve yeteneğini kapsayıcı görevler atamaktan sorumlu, diyebiliriz. Eğer kulübü büyük resimden takip ettiğimiz haftalık toplantıları aksatmazsanız aktif üye olmaktasınız. Aktif üyeler ise kulübün bize sağladığı geniş start up ağı sayesinde staj sahibi olabilir, etkinliklerde önde sorumluluklar alıp saha deneyimi elde edebilirler. Ayrıca Lisans 3. veya 4. sınıftaysanız iş fırsatları da ayağınıza gelecektir. Bunun yanında girişimci olup kendi start upını kurmak isteyen tüm arkadaşlarımıza geniş çaplı olanaklar sunmaktayız. Kısacas;, kulüp, üyelerin, yararlı etkinlikleri ve geniş çaplı networking ağı sayesinde size birçok deneyim katmaktadır, diyebiliriz.

İmran Gündüz
İmran Gündüz
Sales Intern, Piri

Girişimcilik kulübünde genel sekreter olarak görevalıyorum.Asıl bahsetmek istediğim ise bana olan katkıları.. Hayatımızın her alanında atacağımız adımları şöyle bi
düşünürüz değil mi ,bir yol çizeriz farkında olmadan. Ya da bazen nereden başlayacağımızı bilmeyiz,neden buradayım ,ne yapıyorum,nereden başlamalıyım gibi gibi .. Hıh işte ben , burada kendimi tanımayı ,karar vermeyi,haritamı çizmeyi öğrendim.Kararımı verdim mi ? Ya sonra ? Bu aşamadan sonra neye devam edeceğimi,nasıl,kimden destek alabileceğimi öğrendim.Özgürlüğü,paylaşmayı,fikir edinmeyi,tartışarak bi çözüme varmayı yani kısaca her duyguyu en doğrusuyla yaşamaya başladım.Dengemi bile kulübüm sayesinde yerine getirdim diyebilirim. Aynı anda bir sürü şey mi yapmam gerek ,işin içinden çıkamıyor muyum? Bu anda da "Sakin ol ,yaparsın sen." cümlelerini benimsedim.Arkadaşlıklara,samimiyete gelecek olursam belki klişe ama bi gelin yaşayın derim:) Yazacaklarım bu kadar da değil aslında ama burada paylaştıklarımızdan çok daha fazlası var bizim kulübümüzde ,bizim ailemizde..

Okula geldiğim 2012 senesinde kulüpler festivalinde 4 kulübe birden yazılmıştım. Girişimcilik Kulübü de onlardan biriydi. O zamanlar okulu yeni kazanmanın vermiş olduğu ve lise dünyasından tamamen kopamamış olmanın etkisiyle eğlenceli şeyler ilgimi çekiyordu. Tesadüftür ki Girişimcilik Kulübü birkaç kulüple bir araya gelip o zamanlar fenomen olan İşler Güçler dizi ekibini söyleşi için İTÜ ye getiriyorlar. Ben de bu girişimcilik ne yapıyor acaba diye rastgele bir genel toplantılarına katılıyorum ve 4 sene boyunca kopamıyorum. Beni buraya bağlayan şeylerden en başta gelenlerin bazıları samimiyet, arkadaşlık ve bir şey yapmak istiyorsanız her zaman önünüzün açık olması. Birçok olanak sağlıyor Girişimcilik Kulübü. Kulüpteki son 2 yılımı yönetim kurulu üyesi olarak geçirdim. Ve proje yazımları olsun, konuşma teknikleri olsun, iş geliştirme ve yürütme olsun, organizasyon planlama ve daha nicesi ile kulüp beni büyüttü ve geliştirdi. Yönetim kurulundaki ilk görevim Sosyal Aktivite Koordinatörlüğü, ikinci görevim ise Operasyon Yöneticisi başlığı ile kulübü daha ileri taşımaya çalıştım yönetim kurulumuz ile beraber. Kulüp sayesinde Kültür Sanat Birliği’nde Uzmanlık kulüpleri temsilcisi oldum ve yazı zamanlı olarak göreve başladım. Bunca şeyi yaparken okulda herkesi tanır oldum ve okulda rektörlüğünden güvenliğine herkesle iletişime geçmiş oldum. Bu da benim bazı şeyleri başarabildiğimin kanıtı oldu. Teşekkürler İTÜ GİRİŞİMCİLİK AİLESİ.

Kulübe katılmadan önce girişimcilik alanında neler yapabileceğimden,girişimci olmak isteyip istemediğimden emin değildim.Gelecek planlarım kulübe katıldıktan sonra büyük oranda değişti sanırım kulübün bana en büyük faydası bu oldu :)

Kulübe 2015-2016 döneminde üye olarak katıldım, dönemin sonunda ise kulübün dijital medya ve iletişim sorumlusu olarak yönetim kuruluna girdim. 2016-2017 döneminde bu görevi üstleneceğim. Öncelikle kulübün bana kattığı en önemli şeylerden biri, pek çok farklı bölümden yeni insanlarla tanışmak oldu ve yine pek çoğunun girişimciliğe meraklı olması hatta girişimci olmak istemesi hem bana çok şey öğretti, hem de bu kavrama meraklı, ilgili biri olarak benimle aynı kafada olan insanlarla vakit geçirme imkanı sağladı. Bunu aslında kulübün samimi ortamına da borçluyum.
Onun dışında yapılan etkinlikler genelde kulüp üyelerinin kendilerini geliştirmelerine yönelik. Bu da oldukça faydalı.

İTÜ Gİrişimcilik Kulübünde 10.yıl döneminde yönetim kurulu üyesiyim. Girişimcilik Okulu bünyesinde kulüp tarafından yapılan eğitim ve seminerleri koordine ediyorum. Girişimcilik kulübüne ilk geldiğim zamanlar girişimcilik alanında pek bilgim yoktu. Samimi arkadaş ortamı ve herkesin düşüncelerine önem verilmesi beni kulübe bağladı ve ilham verici etkinlikleri beni girişimcilik alanında bilgilendirerek kariyer hedeflerimi değiştirdi.

Kulüp bana Türkiye'nin en büyük girişimcilik etkinliklerine tanıklık etmemi, girişimcilerle ve mentorlarla tanışmamı sağladı. Hayatımı ve kariyer hedeflerimi tümünden değiştirerek bana büyük fırsatlar sundu. Sorumluluk almaktan korkmuyorum mesela artık. Organizasyon becerisi kazandım. Artık topluluk önünde sunum yapmaktan korkmuyorum. Türkiye'nin en başarılı start-up'larından birinde stajyer öğrenci olarak çalışıyorum ve mükemmel bir arkadaş ortamım var :)).

İTÜ Girişim'in yönetim kurulunda Dijital Medya İletişim Koordinatörü görev başlığı ile bulunmaktayım. Geniş çapta kulübün tanıtım planları, dijital medyadaki görünürlüğünü artırma ve iyileştirme çalışmaları yapıyorum. Ayrıca kulüp bünyesine medya sponsorları bulmak ve onlarla her konuda iletişimde olmak da görevlerimden bir tanesi. Ek olarak kulüpte üyeler arasındaki iletişimden de sorumluyum. İTÜ Girişimdeki arkadaşlarım okula girdiğimden itibaren edindiğim arkadaş çevresinin yaklaşık

İTÜ Girişimcilik kulübüne 2015 yılında katıldım. Kulübün samimi ortamı ve etkinliklere hemen dahil olmamı sağlayan aktif yapısı devam etmemi sağlayan en büyük faktörlerden biriydi. Girişimcilik kulübünü; gerek ilgi alanlarına göre toplanan öğrencilerin eğitim içerikli çalışmalar yapması gerekse kendimizden çok farklı bir alanda fikir sahibi olmamızı sağlayan aktif altyapısı her toplantıda diğerlerinden farklı olarak öğrencilerin girişimciliğe bir adım daha yaklaşmasını sağlayan küçük sunum ardından debatelerin yapıldığı dahasını kişilerin kendi deneyimledikleri yoğun ve eğlenceli çalışmalar bütünü olarak tanımlayabilirim.
Kulüp içinde BingBang2015, Global Girişimcilik Haftası ve İKZ gibi etkinliklerde görev aldım ve şuan 'Snacth Up İdea Camp' etkinliğinin ekip üyesi olarak devam etmekteyim

İTÜ Girişimcilik Kulübü'nde 3. senem. Şu an Girişimcilik Okulu-Atölye Koordinatörlüğü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapıyorum. Yönetim kuruluna geçen sene Girişimcilik Okulu - Eğitim başlığı ile dahil oldum. Yaptığım görevlerin hepsini severek yaptım.

Burada topluluk karşısında konuşmayı, etkinlik organize etmeyi, toplantı yönetmeyi, süre-zaman yönetimini, yeri geldiğinde en saçma esprileri yapıp yeri geldiğinde ciddi olabilmeyi, birbirimizi kırmadan ve kırılmadan eleştirmeyi - eleştirilebilmeyi öğrendim. Burada o kadar değerli insanlar tanıdım ki bana ilham verdiler, neler yapabileceğimi neler düşünebileceğimi gösterdiler. Belki de bu kulüpte kazandığım en güzel şey de düşünmek üzerine oldu. Farklı düşünmek. Herkesin gördüğünden farklı bir yön görmek.

Girişimcilik olarak ise... Kulübe başlarken girişimcilik ile girişkenliği karıştırıyordum. Şu an İTÜ Çekirdek içerisinde bir girişim projesinde çalışıyorum ve yine İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka'ya kabul edilmiş bir projenin kurucu ortağıyım. İnsanları ne kadar samimi diye girdiğim kulüpte ne zaman girişimci oldum ben bile şaşkınım açıkçası :)

2014 senesinde üye olarak katıldım kulübe. Gidip gitmemekte kararsızdım ancak katıldığım ilk toplantıda beni çeken kulüp içerisindeki insanların samimiyeti oldu. Hatta devam etmemi sağlayan büyük etkenlerden biridir Girişimcilik Kulübü içerisindeki samimiyet, içtenlik, üst alt ilişkisinin olmayışı. Hazırlık zamanımda daha bana kariyerim için çok farklı bir yol olduğunu gösterdi kulüp, girişimciliğin ne olduğuna merakım burada arttı, burada şekillendi. Her zaman içimde olan bir şeyler yeni bir şeyler üretme duygusu burada gerçekleşebilirlik kazandı. Çok güzel dostluklar, ilişkiler, deneyimler kazandım sayesinde. Bir ekiple çalışmak nedir sorusununun cevabını bu kulüp öğretti bana. Sorumluluk almayı, cesaret edebilmeyi, mail atmayı bile ben bu kulüpte öğrendim. Üyeyken dahi istekli olan herkesin deneyimi öncelik tutulmaksızın güzel görevlere getirilebilmesinden faydalandım denilebilir.
Henüz hazırlıktayken kulübün sağladığı network sayesinde İTÜ Çekirdek'te çalışmaya başladım. Hiç iş deneyimine sahip olmadan 1 sene yakın süredir çalışabilmemin nedeni kulübün bana az çok fark etmeden kazandırdığı tecrübelerin çıktısıdır. İTÜ'de girişimcilik adına ne varsa dokunabilme imkanı tanıdı bana.
Bir sene üyelikten sonra şu an İTÜ Girişimcilik Kampı Koordinatörü olarak Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktayım. Hayallerim var ve böyle bir etkinlik yapmak istiyorum dediğimde yanında olan bana destek olan bir kulüp gördüm ve bu görev başlığında çalışmaya başladım. Senelerdir yapılan ve artık sıradanlaşmış bir Girişimcilik Zirvesi'ni yıkarak asi bir şekilde çıkmış gibi görünse de kendi içinde girişimcilik ekosistemindeki inovatif yapıyı barındıran bir etkinliktir" Snatch Up - Idea Camp". Bu etkinliği yapma sürecince AB hibe programı Erasmus+ 'a proje yazma deneyimi kazandım.
Ayrıca İTÜ ARI Teknokent İlişkileri Sorumlusu olarak kulübün Teknoket ve İTÜ Çekirdek ile olan bağlarını kuvvetlendirmek için çalışmaktayım. Bunun için İTÜ öğrencilerinin İTÜ Çekirdek startuplarında ve Teknokent firmalarında staj yapmaları ve girişimcilerin ekibine girerek girişimciliği deneyimlemeleri için çalışmalar yürütmekteyim.
Girişimcilik Kulübü'nün bana verdiği vizyonla ve cesaret ile kulüp üyelerimizden oluşan küçük ekibimizle kendi projemizi yapma ve bu projeyle İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi'ne kabul edilme şansı elde edebildim.
Bana hayallerimi yaşatan yer oldu bu kulüp, öğrencilik hayatımı şekillendiren, kendi ayaklarım üzerinde maddi manevi durmama beni cesaretlendiren, kimi zaman çok yorulmama neden olan ama staj bulmasına yardımcı olduğum birinden gelen teşekkür dolu mesajlarla beni ansızın mutlu eden bir dolu duygu yaşattı bana.
Hayatımın pişman olmadığım, güzel dönüm noktalarından biridir.

Kulüpte üye olarak birçok görev üstlenme şansım oldu. Bu sayede hem etkinlik planlamayı öğrendim hem de etkinliklerden olabilecek en fazla şekilde faydalandım.
Kulüpte geniş bir çevre var ve bu üniversite yaşamında olabilecek en faydalı şey. Sıcak tatlı bir ortamda kafandaki fikirlere hayat vermeye çalışıyorsun ve kulüp bunları yapmana yardım etmek için elinden geleni yapıyor. İşin güzel tarafı sadece girişimci insanlar değil her türden insan geliyor bu kulübe çünkü fikir bulmak zihin açmak gerçekten eğlenceli şeyler özellikle bu kulüpte yaptığın zaman.

Kulüpte Geleneksel Medya diğer adıyla Off-line tanıtım sorumlusuyum. Kısaca görevimden bahsetmek gerekirse kulübün somut tanıtım materyallerini en efektif şekilde kullanarak gerek kulübün tanınırlığını artırmak gerekse yaptığımız etkinliklerin daha geniş kitlelere duyurulmasını sağlamak. Girişimcilik kulübünün katkılarından en önemlileri bence verdiği eğitimler. Yazılım,tasarım,sponsorluk eğitimleri ve en önemlisi de teknokentle olan ilişkileri sayesinde girişimcilik ekosistemini yakından tanıma fırsatı. Ayrıca soyut anlamda sorumluluk bilinci ve olmazsa olmaz takım çalışması niteliklerini de bireye kazandırmaktadır.

Fotoğrafçılığa olan ilgimden dolayı etkinliklerde fotoğraf çekerek görev almaya başladım. Bir süre sonra buradaki insanlar çoğunlukla arkadaş çevremi oluşturmaya başladı zaten. Kulübü bir iş yaşamının deney alanı olarak görüyordum. Bu yüzden araştırma sektöründe yaptığım staj sonrasında orada öğrendiklerimi kulüpte uygulamaya geçirmek için ilk adımı atarak Araştırma ve Geliştirme Ekibi kurdum. Kurduktan bir dönem sonrasında yönetim kuruluna dahil olarak Ar-Ge işini devam ettirdim. Ar-Ge başlığı altında kalitatif ve kantitatif olmak üzere problem tespitleri, iş yaşamındaki bazı uygulamaların kulübe uyarlanması ve girişimcilik alanında araştırmalar ile ilgileniyorduk. Ar-Ge'nin yapısı gereği ekibimle birlikte kulübü eğrisiyle doğrusuyla analitik olarak değerlendiriyorduk. 1.5 yıl bu şekilde devam ettikten sonra 2015-2016 dönemi başkanı olarak yeni görevime geldim. Şu anda toplantı yönetiminden, iş takibinden, takımı bir arada tutmaktan, İTÜ'lü öğrencilere girişimcilik alanında bir fayda sağlayabilmekten ve gelecek ekiplerimize bir miras bırakabilmekten sorumluyum.

İTÜ Girişim'in 10. yıl Yönetim Kurulu Başkanı olarak, kulübün bana kattıklarının karşılıklı olduğunu düşünmekteyim. Bu kulüp bana sosyal beceriler ve iş hayatı için sayısız şey kattı diyebilirim. Fakat İTÜ Girişim'in asıl yaptığı özgür bir ortam sağlamaktı. Yani ben burada istediğimi deneyebiliyordum ve dolayısıyla kulüp bana fırsat tanıdı, ben bir şey denedim, kulübe bir şey kattım ve kulüp bunun karşılığını bana yine verdi. Sistemin böyle yürüdüğünü düşünerek şu an yaptığımız şey de burada her zaman girişimcilik ve sosyallik bazında özgür ortamı sağlamaktır.

Sonuçta; Bırakın tutkunuz, geleceğiniz olsun!

Kulüpteki görevim Ar-Ge koordinatörlüğüydü. 2. Dönem erasmusa gitmem nedeniyle görevi Şerif Günenç'e devrettim. Yine de kısaca Ar-Ge koordinatörünün görevlerini anlatayım. Kısa özetiyle Ar-Ge iki ana göreve ayrılıyor. Birincisi kulüp ve yapılacak etkinlikler için yaratıcı, inovatif fikirler ve çözümler üretip bu fikir ve çözümleri projelendirmek. İkincisi ise kulüp içerisindeki kişilerinin girişimcilik fikirlerinin, Ar-Ge ortamında tartışılması ve geliştirilmesi ile fikrin olgunlaşmasına ve projelendirilmesine katkı sağlamak. Ar-Ge'de bu iki ana temel çerçevesinde haftalık beyin fırtınası havasında toplantılar yapılarak sorunlara yaratıcı çözümler ve farklı bakış açıları getirilmeye çalışılır.

Sıradan bir üyeyim
Samimi bir ortam ve cevre yapmama yardımcı oldu
Bir çokta bağlantısı var ;)
Gelirseniz fark edersiniz

İTÜ Girişimcilik kulübü ile 2013 yılında tanıştım. Sorumluluk sahibi bir insanımdır ancak yanlış anlayarak yani tüm sorumluluğu üstlenerek problemlerimi çözmeye çalışırdım. Kulüpte aktif rol almaya başladıktan sonra aslında olması gerekenin takım çalışması bilinciyle hareket etmek olduğunu, ekip arkadaşlarına güvenmenin üzerinizdeki yükü hafiflettiğini ve yaptığınız işi daha eğlenceli hale getirdiğini farkettim. Kulüpte 2014-2015 yılında Genel Sekreter olarak, 2015-2016 yılında da Sponsor İlişkileri Koordinatörü/Başkan Yardımcısı olarak görev aldım. Kulübümün bana diğer katkılarını aslında sıralamaya kalksam baya uzun olur; özgüven kazanma , yaratıcılığı geliştirme, içimdeki girişimciyi ortaya çıkarma, farklı bölümlerden farklı insanlar ve dolayısıyla farklı fikirlerle tanışma gibi. Gerek sosyal hayatımı genişletmesi gerek iş hayatının küçük bir simülasyonu olsun üniversite hayatımda yaptığım doğru tercihlerden biriydi bu kulübe katılmak.