Sosyal olmak istiyorsanız mutlaka size uygun kulübü bulun. Her kulübün tanışma toplantılarına gidin ve arkadaş çevrenizi şekillendirin. Ayrıca dersleri de iyi götürün yoksa zevki çıkmaz okulun :)
Özellikle makina mühendisliği ile ilgili şunu söyleyebilirim ki ilk sene dersler görece kolaydır ve mümkün olan en yüksek ortalama yapılmalıdır. Ayrıca kişisel ilgi alanlarınıza göre bir tane spor ya da müzik gibi bir tane de size akademik katkı sağlayacak iki kulübe katılmanız bence önemli.
Yabancı dilde eğitim verildiği için öncelikle ingilizce hazırlık eğitimi alacaksınız. Eğer ingilizcenizin yeterli düzeyde olduğuna inanıyorsanız, eğitim dönemi başlamadan yapılan ingilizce seviye tespit sınavına girebilirsiniz. Fakat tavsiyem, eğer mükemmel düzeyde bir ingilizceniz yok ise, yurtdışında yaşamamış, ülkemizin önde gelen okullarında dil eğitimi almamış ve anadiliniz ingilizce değil ise hazırlık eğitimi almanızdır. Zaten eğer ilk dönemde başarılı sayılırsanız, tıp ki dönem başındaki gibi, dönem sonunda da yapılan seviye tespit sınavı hakkı kazanırsınız. Eğer yarı dönemde gördüğünüz eğitim yeterli ise bu sınavı geçerek alan eğitiminize başlarsınız.
Yine nacizane önerim, hazırlık eğitiminin alınması, bu sayede hem sağlam bir dil altyapısı kurmak hem de üniversite hayatınıza alışmanızdır. Ayrıca bu sayede farklı bölümlerden pek çok arkadaş edinme şansına da sahip olursunuz. Sosyal alanda üniversitemizin imkanları çok geniştir. Bu imkanları kullanarak üniversite de sadece eğitim almanızın yanında, ilerde size faydası da olacak sosyal aktivitelere mutlaka katılmanızı şiddetle tavsiye ederim. Amacınız sadece bir üniversiten mezun olmak değil, aynı zamanda farklı sosyal alanlarda faaliyet göstermiş bir birey olmaktır. İşte bu sizi sadece üniversite mezunu değil İTÜ den mezun yaparak, iş hayatınızda daima sizi bir adım önde tutar.
Kulüplere katılmaya çalışsınlar.İngilizceleri iyiyse ve bir sene yatayım diye düşünmüyorlarsa hazırlığı atlamaya çalışsınlar çünkü ingilizcesi iyi olan birine itü hazırlığın akademik olarak kattığı bir şey yok.
İlk olarak bence üniversite kavramını gözünüzde büyütmemeniz gerekiyor. Ayrıca ya benim bölüm çok zormuş, her yıl 1 kişi mezun oluyormuş gibi efsaneleri dinleyip de kendinizi korkutmayın. Eğer bu üniversiteye girdiyseniz, mezun da olursunuz bu kadar net.
Evet, kasıntı hocalar var, Evet, gereksiz bir sürü ödevler vs. var ama sadece bu olumsuz yönlerine bakıp, zaten okul zor diyip kolaya kaçmayın.
Kulüplere girin ve aktif olun, bu size çok şey katacaktır.
Bölümünüze uygun bir çalışma grubuna katılın ve teknik olarak da kendinizi geliştirin, çünkü emin olun dersler slayt okumaktan daha farklı ilerlemiyor çoğu bölümde.
Çok çalışsınlar öğrenmeye açık olsunlar
Mümkün olduğunca bölümünüz dışında dersler de alarak özelikle diğer binaları da deneyimleyin.
Klüplere katılın, girişim eğitimleri vb faydalanın. Buraya burada olmayı seçerek girdiğinizi hatırlayın.
Hepiniz Hoşgeldiniz grubumuza da gelip sorular sorabilirsiniz. https://m.facebook.com/groups/1646143782312836?ref=bookmarks
Her yıl Nisan ayında Eneji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bir sınav düzenleniyor. Ancak büyük üniversitelerimde bunun reklamının fazla yapılmaması ve öğrencilerin iyi bölümleri bırakmak istememesi yüzünden giden kafiledeki eğitim seviyesi süper düzeyde değil. Tavsiyem kendinize güveniyorsanız ve bir yol çizmek,ülke için birşeyler yapmak istiyorsanız, yeniliğe açık ve kendinizi geliştirme düşünceniz varsa deneyin derim :) Çalışkan,zeki,disiplinli arkadaşlara ihtiyacımız var :) bir de Rusya soğuk falan değil, tavisye ederim gelin görün :)
İstanbul dışından geliyosanız gözünüz korkmasın, kayıtta size bi çanta dağıtacaklar, onu takan insanları izleyerek hazırlık binasını bulabilirsiniz :D
Diğer üniversitelere göre yüksek yurt ve kafe fiyatlarına hazır olun :/
Yatırım Kulübü.
İTÜ'ye yeni başlayan öğrenciler, birkaç senelik üniversite hayatını en güzel şekilde değerlendirme fırsatını yakaladığının bilincinde olup İTÜ'nün tüm imkanlarından faydalanmalıdır.
Hiç terettüde düşmeyin. İlk haftalarınız biraz sıkıntılı olabilir alışacaksınız ve çok seveceksiniz.
Her türlü imkanını öğrenip sonuna kadar kullanmaları, özellikle ilk senelerinde farklı kulüp ve sosyal topluluklara dahil olmalarını.
Öncelikle hazırlığı kesinlikle atlamayın, bırakın İTÜ'de geçirdiğiniz her zaman size güzel şeyler katar. Ayrıca hazırlıkta birkaç kulübe atın kesinlikle kendinizi, lisansa başladıktan sonra dersler falan derken zaman yaratma isteği daha zor geliyor. Hazırlıktayken güzel bulduğunuz kulüpten lisansta da vazgeçemiyorsunuz zaten. Ayrıca çok yoğun olacaksınız, İstanbul dışından gelenler olabildiğince yer gezsin bu dönemde.
Lisansa başlayınca dersler çok diyip kenara çekilmeyin lütfen. Olabildiğince çok şeyle uğraşın, çalışın, etkinliklere katılın, gezin...
Tüm imkanları araştırın ayrıca, önünüzdeki fırsatları görün.
Hazırlığı atlamanızı pek önermem. Bir sorun oluşturmayacaksa okuyun, Ygs-Lys stresinden sonra biraz dinlenirsiniz. Kendinizi mutlu hissedin :) İyi bir okula geldiniz, çok güzel anılarınız olacak. Bir de mümkün olduğunca çok şeye katılın. Etkinlikler, kulüpler, kurslar... İlk seneden başlayın ki son sene elinizde birçok yetenek olsun.
Hazırlığı atlamayın.
Mezun olduğunuzda veya eğitiminize devam ederken (Erasmus için, stajlar için vs.) iyi bir not ortalaması size her zaman öncelik tanır. İlk dönemden dersleri düzenli bir şekilde takip edip çalışırsanız vize-final döneminde bunalımlara girmeden kolaylıkla güzel bir ortalama elde edebilirsiniz. :)
Bir an önce yapabileceginiz her şeye ''düzenli ve istikrarli'' bir sekilde katılın
Kulüpler olabilir bölümünüz ile alakali gruplar olabilir
Öğrenci kulüplerinde mutlaka yer almalılar ve mezun olmadan İtü'nün tüm olanaklarından faydalanmalılar.