Anlatsın
Giriş

Erasmus denilen program var, 1/2 dönem boyunca avrupada bir üniversiteye gidip orada okuyabiliyorsunuz, ben şahsen gitmedim ama giden bütün arkadaşlarım bu durumdan faydalandıkları için inanılmaz mutlular.

Yüksek lisans için konuşursak ise aslında bayağı bir kişinin elinde yurtdışına gidebilmek. Okul ayrı olarak sizinle ilgilenmiyor, koçluk yapmıyor. Aynı zamanda hocaların çoğu sadece Türkiye çapında tanınırlıkları olduğu için, referans konusunda da inanılmaz bir etki etmiyorlar. Ki zaten Türkiye gibi bir yerden mezun olmanın da eksiklikleri oluyor.
Ama bu yurtdışına gidemezsiniz demek değil. Hem ben, hem de bir sürü arkadaşım Almanya, İngiltere, Amerika'daki üniversitelerden yüksek lisans kabulu aldılar. Yani bazı olumsuzlukları olsa da, kendiniz her şeyi halledebilirsiniz.

İlk olarak bence üniversite kavramını gözünüzde büyütmemeniz gerekiyor. Ayrıca ya benim bölüm çok zormuş, her yıl 1 kişi mezun oluyormuş gibi efsaneleri dinleyip de kendinizi korkutmayın. Eğer bu üniversiteye girdiyseniz, mezun da olursunuz bu kadar net.
Evet, kasıntı hocalar var, Evet, gereksiz bir sürü ödevler vs. var ama sadece bu olumsuz yönlerine bakıp, zaten okul zor diyip kolaya kaçmayın.

Kulüplere girin ve aktif olun, bu size çok şey katacaktır.
Bölümünüze uygun bir çalışma grubuna katılın ve teknik olarak da kendinizi geliştirin, çünkü emin olun dersler slayt okumaktan daha farklı ilerlemiyor çoğu bölümde.

Puanımından dolayı İTÜ veya ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümleri arasında kalmıştım. Doğma büyüme İstanbul'lu ama ODTÜ hayranı biri olarak ODTÜ'yü ziyaret ettiğim zaman, büyük olasılıkla Ankara'nın genel yapısı ve iklimi dolayısıyla pek sevmemiştim.
İTÜ ise lise yıllarımda daha soğuk hissettiğim bir üniversite olmasına rağmen tabi ki İstanbul'da olması, merkezi olması (metro, vs.) ile cezbetti.

Lise yillarimin basindan beri cok istedigim bir seydi. Kucuklukten beri matematik zekaya sahip oldugumun soylenmesi, izledigim diziler cok beni bu yola itti diye dusunuyorum ve hic pisman da degilim. Her zaman bir bilgisayarin nasil calistigini cok merak etmisimdir, etmez olaydim orasi ayri.

Kampüs cok hos, hocalarini diger universitelerdeki hocalari gormedigim icin kiyaslayamayacagim ama, kendi icinde bile cok iyi ve cok kotu hocalari var. Ama sunu soyleyebilirim ki, ilk donemden sonra oyle bir hale burunuyorsunuz ki, harbiden kendi kendinize ogreniyorsunuz bir suru seyi.

Yazilim sektoru cok genis, baska muhendislik okuyan bir suru insan da yazilim sektorune giriyor. Ama bence is imkani boyle boyle diye bolum secilmez.