Anlatsın
Giriş

Bu programı bitirenler "Metalurji ve Malzeme Mühendisi veya Malzeme Bilimi ve Mühendisi" unvanını alırlar. Metalurji ve malzeme mühendisleri (veya malzeme bilimi ve mühendisleri), herhangi bir malzemenin üretimi için gerekli planları yapar ve uygulanmasını denetlerler. Ayrıca, mühendislik tasarım gurubunun üyesi olarak, malzeme seçme, önerme ve kullanımının denetimi gibi görevlerinin yanı sıra özel amaçlara yönelik malzemeler tasarlarlar.

Metalurji ve malzeme mühendisleri (veya malzeme bilimi ve mühendisleri), aşağıda belirtilen sanayi dallarında faaliyet gösteren kamu veya özel sektör kuruluşlarında çalışabilecekleri gibi kendi işlerini kurma imkânına da sahiptirler.

Metal Sanayi (Demir-Çelik, Demir-Dışı metal üretim ve Döküm sanayi)
Seramik Sanayi (İleri teknoloji seramikleri, geleneksel seramikler ve cam)
Polimer sanayi
Yarı-iletken sanayi
Kaplama Sanayi
Savunma sanayi
Makine imalat sanayi
Otomotiv ve otomotiv yan sanayi
Uçak ve gemi imalat sanayi
Kaynak malzemeleri üretimi sanayi
Metal şekillendirme ve işleme sanayi
Yüzey işlemleri ve kaplama sanayi
Elektrik-Elektronik malzeme üretimi
Manyetik malzeme üretimi
Biomedikal malzeme üretimi
Kalite kontrol ve gözetim şirketleri
Tahribatsız muayene

Öncelikle köklü ve gelişmekte olan bir üniversite.Tabi zayıf yönleride mevcut.

Öncelikle çok yönlü bir meslek.Adından anlaşılabileceği gibi hemen hemen bütün malzeme gruplarına ithaf eden bir dal.Ağır sanayi'den ( Demir-Çelik sektörü ) tutun da aklınıza gelebilecek her türlü malzeme üretimine kadar geniş bir kapsamı içermektedir.

Evet öğrenciler için kampüs içinde bir faaliyet yok.Bu da sıkıcı oluyor haliyle.

İlk tavsiyemi CÜ'de Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü okumak isteyen arkadaşlarıma vermek isterim.Aman diyim çok çalışın.Ben 4 yılda bitirdim ama hakikaten neler çektiğimi bir ben bir Allah bilir.Bol şans..