Evet, okulumu seviyorum.
Yemek fiyatlarının diğer okullar ile karşılaştırıldığında fazla olması.
Çok geniş sosyal imkanları olması, yurt ve kampus hayatı , öğrencinin sorumluluk alabilme yetisinin geliştirilmesi olarak 3 e ayırabilirim.
Çok geniş sosyal imkanları öğrenci kulüpleri ile saglayan bir okul.Öğrenci kulüpleri okulu ve sosyal hayatı ayakta tutan dinamikler koç üniversitesi için.60 a yakın kulübü ile Türkiye’nin en çok kulübü olan okullarından biri. Örnek verecek olursam; KUGönüllüleri okulun 3-4 kulübünden biri aynı zamanda Türkiye’nin en büyük gençlik sosyal sorumluluk projesi.Bu kulübe girerek gerçekten yapmak istediğiniz ama yapamadığınız işleri yapabilir, çocuk esirgeme kurumuna gidip çocuklara abilik,ablalık yapabilir, hayalimi paylaş grubu ile 3-18 yaş arası çocukların dileklerini gerçekleştirebilir, doğuya kitap yollayabilmek,oraya kütüphane kurabilmek için çalışıp panayırlar düzenleyebilirsiniz.Hepsinin başında deneyim ve sorumluluk sahibi olmak sıfatını kazanabilirsiniz. Ayrıca üniversiteler arası en büyük bahar şenliği olan koç bahar şenliğinin yapımında başında sonuna kadar yer alıp 10.000 kişinin eğlenmesini sağlarken,daha okulun başındayken sponsor firmalara görüşmelere gidip anlaşmalar yapabilirsiniz.
Yurt hayatına bakacak olursak ise , yurtların konforu ve oda arkadaşına kadar seçebilme imkanı,1-4 kişilik yurtlar size tam bir üniversite hayatı yaşamayı garanti ediyor. Kampüsün içinde yaşıyor olmanız ise sizi okulun dinamik ve sürekli hayatından koparmayarak , her geçen gün daha da bağlanmanıza, kendinizden bir şeyler bulmanıza ve kendiniz ait hissetmenizi sağlıyor.
Koç Üniversitesi’nde akademik hayatta tamamen öğrencinin elinde.Ne yapmak istediği ne okuyacağı hangi dersi saat kaçta kimden alacağı da kendi elinde.Öğrencinin eline verilen bu büyük sorumluluk öğrencinin kendi hayatını şekillendirmesi için ona en güzel fırsatları sunuyor diyebiliriz.Öğrenci öğrenci olduğundan çok birey olduğu ve artık ailesi ile birlikte değil, kendi hayatını yaşadığını da bu sayede görebiliyor.
Uluslararası ilişkiler interdisiplinler arası bir bölüm olması nedeniyle ilgimi çeken bir bölüm olmuştu her zaman.Alabileceğim politika dersleri ile güncel hayata ve genel olarak içinde bulunduğum bölgelerin diplomatik hareketlerine hakim olabileceğim ve bunları iş hayatında kendi yaratacağım stratejilerde kullanabileceğimi bildiğim için uluslararası ilişkiler bana her zaman daha mantıklı gelmişti. Sözel konuları fazla olan ama diğer iktisadi ve idari bilimler bölümlerinden hiç bir farkı olmayan uluslararası ilişkiler geniş çalışabilme alanı ile her zaman beni etkileyen ve gerçekten de istediklerimi yapabileceğim gerçekleştirebileceğim bir alan olmuştu. Alacağım finans dersleri ile uluslararası finans alanında ilerleyebilir, medya dersleri ile PR konusunda uzmanlaşabilir veya ekstra politika dersleri ile diplomasi alanında yükselebileceğim seçenekleri etkileyen sebepler idi.
Bu soruya gerçekten verilebilecek cevap sayısı yüzlerce farklı şekilde türetilebilir.Ama şunu söylemek gerekiyor ki, neden koç üniversitesi sorusu her öğrencinin kendine ait bir cevap bulabileceği bir soru olarak karşımıza çıkıyor denilebilir. Kendi adıma neden Koç Üniversitesi diye sorduğum zaman cevabım basit ama bir o kadar da derin bir şekilde oluyor.Koç üniversitesi çünkü ben burada kendimi bulabilir, ilgilerimi ve becerilerimi fark edebilir,mutlu olabilirim. Kısacası koç üniversitesinde ben ben olabilirim. Ben olmak istediğim her şey olabilirim. Bunun verdiği bir güven duygusu ile buradayım da diyebilirim.Spesifik olarak sebeplere inince ise mükemmelin ötesinde bir sosyal hayat ve imkanlar ile dünya ile paralel ilerleyen bir eğitim denilebilir.Aynı zamanda Türkiye standartlarının çok üstünde bir kampüse sahip olması ve özlemini duyduğumuz izole, doğal hayatı eğitimimiz için ideal bir hale getirmesi denilebilir. Koç üniversitesinin 25 hektar alan üzerine kurulmuş eşsiz kampüsünde ben derslerimden arta kalan zamanda kendimi geliştirebilecek aktivitelere ( sosyal sorumluluk projeleri , dans , tiyatro , komiteler vb.) katılabilir , kültürel açıdan kendimi tamamlayabilir,tam donanımlı ve geleceğe hazır bir hayat yaratabilirim.
Bunun yanı sıra okulun rahat çift anadal ve yatay geçiş kuralları öğrenciye tercih hatası veya ilgi ve şevk kırılması durumlarında okumak istemedikleri bölümü okumama özgürlüğü veriyor.3.00 ortalama yapmak çift anadal yapmak için yeterli.Tek yapmanız gereken hangi bölümle çift anadal yapmak istediğiniz.Burslu iseniz bursunuz bir sene daha uzarken, bölümünüzün verdiği seçmeli ders imkanları çift anadalı o ek bir seneye ihtiyaç duymadan normal eğitim sürenizde bitirmenizi sağlayabiliyor.Aynı şey yatay geçiş için de geçerli. Aldığınız bir çok ortak ders ile yatay geçiş ile sene kaybetmiyor aksine daha donanımlı bir şekilde bölüm değiştirebilme imkanına sahip oluyorsunuz.
Okulun beni sınırlamayan ve sıkmayan politikası ile burada yapabileceklerim sonucunda 20-30 yıl sonra geriye döndüğümde en güzel 5 yılım Koç’taki zamanımdı diyebilmek için Koç üniversitesi..
Bu gördüğüm rahatlıklar ve kendimi geliştirebilme olanakları yanı sıra, sınırsız bir sosyal hayata ve dinamiklere sahip okula gidebilme hayalimi koç üniversitesinde tam bulabildiğim için ve beklentilerimin de üstünde bir hayat yaşama fırsatını gördüğüm için Koç Üniversitesi.