Dünyaya gözlerinizi açtığınız, ömrünüzün ilk yıllarını yaşadığınız evden ayrıldığınızda üzülürsünüz. Dedenizin, nenenizin evi kullanılmaz hâle gelirse çocukluğunuzun da o evlerle birlikte tahrip olduğunu sanırsınız. Öyle bir şey.
Tarih insana eskiden ne olduğunu gösterir. Eskiden ne olduğunu değilse de, atalarının eskiden ne olduğunu gösterir. Bu da, benim eskiden ne olduğumu anlamam için önemlidir. Hiç yaşamadığım devirlerde birileri, benim için yaşamıştır. Onların bizim geçmişimiz olduğu doğru; fakat biz de onların geleceğiyiz veya-bizim için konuşuyorum-şu ânıyız. Tarih okumak bunun için önemlidir. İnsana, yaşadığı toplumun, bulunduğu devletin ne olduğunu anlatır. Ve bu da insanın kendisinin ne olduğunu anlamasını sağlar. İnsanın kendisini tanıması ise, dünyayı tanımak yolunda attığı bir ufak, ama vazgeçilmez adım.
Bu da ilk soruyla aynı bağlamda aslında. Sosyal bilimler alanında çalışmak istiyorsanız tarih en geniş alanı sunan bölümdür. Bölüme girmemden beri yaklaşık 2 yıldan beri sorulan “neden tarih?” sorusuna hep aynı cevabı veriyorum ” çünkü tarihi seviyorum”. Tarih bir gönül işidir. Sevmeden iş olarak yapılması mümkün değildir. Cefasını çekmek gerekir, onun için bir çok dil öğrenmek, tozlu sayfalar arasında nefessiz kalmak gerekir. Kısacası “Tarih bir iptiladır derunumda.”
Tarihe hayranlık ve ilgi duyduğum için. İnsanların tarihten sıkılmaları ya da tarihe önyargıyla yaklaşmalarını her zaman saçma bulmuşumdur.Bence insan nerden nereye geldiğini,şu an yaşadığı dönemin nelerin sonucu olarak varolduğunu merak etmeli.
Tarihini bilmeyen bir millet yıkılmaya mahkumdur
Tarih yoktur. Tarihçi vardır.Ve bu ülkeninde kaliteli tarihçilere ihtiyacı vardır.Tarih seven insanlar için bu bölüm ideal.İlk Türk medeniyetlerinden başlayarak yakın çağa kadar tüm tarihi bilgileri araştırmak istiyorum öğrenmek ve gelecek nesillere eksiksiz aktarmak istiyorum diyorsanız bu bölüm tam sizin için.
Geçmişi ve geleceği anlamak. Dünya'daki hiçbir olayın domino etkisinden bağımsız oluşmadığını kavramak için okumak şart.
Lisede tm çıkışlıydım. Hem o alanda ilgimi çeken bir bölüm olmadığı ve sonradan edindiğim tarih sevgisi ile sınava tekrar hazırlanıp kazandım. Aldığım olumsuz eleştirilere rağmen aldığım karardan da hiç pişman değilim. Tarihe olan sevgim ve merakım da zaten okulda kendini göstermekte.
bazen puanın yeter gelirsin,bazen gerçekten seversin gelirsin, bazende atanmayı beklersin
Küçüklüğümden bu yana olayların ardında ki nedenler sonuçların sonrayı şekillendirişi saray hayatları geçmiş dönemler bulgular kalıntılar kısacası geçmiş beni hep heyecanlandırmıştır daha iyi öğrenip daha iyi araştırabilme olanağı istediğim için Tarih
bu iş için doğmuşum
Tarihin hep ilkokuldaki gibi olmadığını düşündüm ve acaba altında ne gibi gizemler bulunuyor diye hayal ettim. Bu yüzden tarihi seçtim ve seçimimin doğru olduğunun kanaatindeyim. Osmanlı, Roma ve daha birçok imparatorluğun gizli odalrda saklı birgileri bu bölümü eğlenceli kılıyor diyebilirim.
sevdiğim ve başarılı olacağıma inandığım için
Bu ülkeye tarih bilen adam lazım*
İstediğim bir bölümdü ve tarihi seviyorum
Sözel çıkışlı bir öğrenciyim. Tarih ve edebiyat içinde kendimi geliştirdim. Aldığım puanın da etkisiyle tarih bölümünü tercih ettim.
Çünkü insan büyüdükçe geçmişini daha az hatırlar ve unutur... Oysa tarih demek olayların günü gününe neden sonuç ilişkisi içerisinde Neyin nerde olduğu hangi sorunu hangi kefeye koyabilecegimizin varsayımıyla ilgilenir. Bu da bizi sonuçta o ilgi odağına götürür Ve bilgilerin taze kalmasını aynı hatayı defalarca tekerrür etmemeye bilhassa teşekkül eder.. Bu yüzden tarihinizi bilmeli ve öğrenmelisiniz..
Tarihe olan ilgimi daha küçük yaşta farkına vardım bir bakıma benim çocukluk hayalim diyelim
Puanım yetiyor Tarihide severim güzel olabilir.
Gecmişini bilmeyen insan gelecegine yon veremez
Gecmisimi bilmeliyimki gelecegimi yonledire bileyim