Anlatsın
Giriş

Neden Sosyoloji Bölümü?

24 Cevap

Sosyoloji bölümü gelişen bir bilim dalı ve gün geçtikçe talebin arttığı bir bölümdür.Bu bölümün amacı, metodolojik ve çeşitli alanlarda araştırma yapabilecek mezunlar kazandırmasıdır.Sosyoloji bölümünün araştırmaları arasında toplumsal hareketler ve göç araştırmaları yer alır.Mezunlar basın ve medya kuruluşlarında, araştırma şirketlerinde, düşünce kuruluşlarında, sanayi ve ticaret işletmelerinde, yerel yönetimlerde, şirketlerin araştırma-geliştirme, halkla ilişkiler ve insan kaynakları bölümlerinde çalışabilirler.Ayrıca,mezunlar gerekli pedagojik formasyon eğitimi aldıklarında,felsefe grubu öğretmeni olarak çalışabilirler.

Ben tam bir sosyal bilimciyimdir. Mühendislikmiş, tıpmış bana çok uzak şeyler. Sırf çok para var diye bir meslek tercihi yapamam; zaten öyle bir tercih yapmakta mahalle terimiyle bana biraz kezbanca geliyor :) Sonuçta benim yaptığım meslekte mutlu da olmam gerekiyor, sabah kalktığımda yine mi şuraya gidiyorum demek istemiyorum. Zaten tercihlerimde sosyoloji ve psikoloji ağırlıklıydı.

Hiçbir mesleğin garantisi yoktur bu doğru bir açıklamadır fakat garantisi yok diye de kendi prensiplerimiz altına girmeyen bir bölümde okumakta işkence...nereye bakarsanız bakın sosyoloji bölümü şu an rövanşta olan bir bölümdür.Geleceğin en iyi meslekleri arasındadır.Sosyolog olmak isteyen adaylara diyebileceklerim kitap okumayı seviyorsanız yazı yazmaya aşıksanız ve kendinizi her zaman farklı buluyorsanız kesinlikle okumalısınız ...

Önceden beri aklımdaydı.Lise yıllarında hocalarımızın tavsiyeleri , sosyoloji konuları , kısacası topluma dair ne varsa ilgimi çekmişti.Beni sevkeden öncelikli durumlardan birisi de yaşadığımız ülkenin bu bireylere ihtiyacı olduğu gerçeğiydi...

Sosyoloji benim için bütün bölümlerin zeminini oluşturuyor.Bir topluma hakim olmak hem sosyal açıdan insanı farklı kılıyor hemde çalışma alanında fazlasıyla imkan sunuyor. Sosyoloji bölümü okurken bir çok bölümle çift dal ve yan dal yapma imkanımız var.Mezun olduktan sonrada devlete bağlı olarak adliyelerde özel sektörlerin karşılama departmanı ,halkla ilişkiler, reklamcılık departmanlarında yer alabiliyoruz,aynı zamanda formasyon alarak rehberlik ve psikolojik danışmanlık yapma hakkımız da var.

hedefimiz var desem yalan söylemiş olurum .

Çünkü en önemlisi mutlu olabilceğim bi bölüm.Tabi geleceğin bi mesleği olmasıda göz ardı edilemezdi

insanları araştırmayı seviyorum

Bu bir kuşa neden uçuyorsun demek gibi olmuş ama. Bu kadar malzeme varken bu denli ayrıksı olanlar, ezilenler varken, neden sorusunun korkusuzca sorulabilmesi gereken bölüm değil midir sosyoloji ya da bir sosyolog bunu yapmaz mı?

"Sosyoloji" bugün Türkiye'de gittikçe önem kazanan Avrupa, Amerika'dakine yakın bir biçimde değer verilen ve ciddi çalışmaları ile ülkemizde ve dünyada çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken önemli Sosyologların yetişmesiyle her geçen gün ülkemizde de gelişmekte ve ilerlemektedir.
Türkiye'de son yıllarda yaşanan Siyasal değişim ve dönüşümler Toplum mefhumunda da bazı değişmelere neden olmuş ve Toplumu önemseyen, gözeten ve öne çıkaran bir paradigma gelişmiştir.

Hepimiz hemen hergün parçası olduğumuz toplum hakkındaki fikirlerimizi milyonlarca kez dile getiriyoruz kendimizce birtakım analizler, çözümlemeler yapıyoruz. Kabaca bu yaptığımız bu düşünsel çabaların akademide bilimsel araştırma yöntemleri ve teknikleriyle daha genel geçer bir takım veriler elde etmek ve bunlar üzerinden evrensel, doğru ve geçerli analizler yapılabilmek ve bu analizler doğrultusunda toplumun istek ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bu doğrultuda siyasal erke veya ilgili çözüm odaklarına raporlar sunarak toplumsal problemlerin çözümüne katkıda bulunmak için bu işi daha profesyonel bir biçimde yapabilmek için Yıldırım Beyazıt Üniversitesi sosyoloji bölümünü tercih ettim .

Sosyoloji bölümü 1960larda, post ikinci dünya savaşı döneminde artan sosyal değişimi anlama ve planlama meyiliyle popülarite kazandı. Günümüzde ise popularitesini antropoloji ve şehir sosyolojisi alanlarına bırakmıştır. Sosyoloji düşünülenin aksine psikolojiden çok ekonomiye ve istatistiğe yakındır. Matematiksel verilerin yorumlanması ve anlamlandırılması için olmazsa olmaz bir bölüm. Ne var ki, ülkemizde genellikle oldukça sözel bir lisans eğitimi veriliyor. Bu da daha çok bir genel kültür alanı olarak algılanmasına sebep oluyor. Sosyal bilimci olmak isteyen herhangi birisinin ana bölümünün sosyoloji olması oldukça uygundur.

Bireyleri ve Toplumu incelemeyi sevdiğiminden dolayı tercih ettim :)

TOPLUM BİLİMCİ OLMAK İSTİYORDUM

Sosyoloji bölümü insanın ufkunu açan bir bölüm kendinizi geliştirmek entelektüel bilgiye sahip olmak istiyorsanız gidilmesi gereken bir bölüm kendinizi çevrenizi daha iyi tanıyıp analiz edebilme yeteneğine sahip olabilirsiniz. Tabi bunlar için okuduğunuz bölüme sayğı gösterip bilincinde olup çok okumanız gerekli okumayı seviyor ve matematikten nefret ediyorsan burası kesinlikle sizin bölümünüz

Bölümümü tercih ederken iş imkanlarının artması yönündeki izlenimler beni rehavekete kaptırmıştı.Okuma yapmayı, araştırmayı ve insan ilişkilerim iyi olduğundan bu bölümü seçtim.

toplumu araştırmayı seviyorum ve toplumun sosyoloji mezunlarına ihtiyacı olduğuna inanıyorum

Toplumun nabzıbı tutabilmek bir ayrıcalıktır. Sosyoloji sizin insanları çok farklı açılsrdan görebilmenizi sağlar

Sosyoloji bolumu basta istedigim universitenin psikoloji bolumune puanim yetmediginden 2. Tercihimdi. Ancak gecirdigim 2 yil icerisinde sosyolojiyi cok daha fazla sevdim tabii ki bunda zorunlu ve secmeli derslerin ve dersleri veren hocalarin cok fazla katkisi var.

Konuşmayı seven bir insan olarak yapabileceğin en iyi bölümdü