İşletme Bölümü mezunu ne iş yapar? İş imkanları nelerdir?

99 Cevap

Sonuçlar 2. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

İş alanı çok geniş kendini geliştirmeyen bi insan diploması ile düşük miktardaki maaş ile iş bulabilir fakat kendini geliştiren insan çok daha iyi yerlere gelebilir.

İşletme bölümü mezunu ne olmak istiyorsa o olur. Kendine bir alan seçip erkenden kendisi geliştirmesi gerekiyor. İşletme okulu bir meslek değil, bir uzmanlık değil. Uzmanlaşma için öğrenci çaba harcamalı yaz tatillerinde bir yerlerde çalışmalı.

Ben kendi işimi kurdum. Girişimcilik, erken aşama yatırım konusunda kendimi geliştirdim.

Aslında bu çok donnanımlı bir sorudur kişinin yönelmek istediği mesleğe bağlıdır İşletme Hukuk gibi sosyal Hizmet gibi Felsefe gibi tek bir alan mesleği değildir . İşletme mezunları bir çok işle uğrasabilir , Hakim olmak isteyende olabilir CEO olmak isteyende gele olarak İrdari Hakimlik , Ceo , Kyk'dan Enerji bakanlığı müdür yardımcılığına kadar pazarlamadan - Lojistiğe bankadan - iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığına kadar bir çok alanda iş sahibi olabilirler . Önemli olan şudur ki okuduğunuz bölümü işe yaramaz olarak görmemek ve onun için en iyisini nasıl yapabilirim diye düşünmek her şey diplomayı ve beyni doldurmakla bitiyor öte yandan bu alanlar açık öğretimde de var neden örgün okuyayım diye düşünmeyin . Evet açıköğretim okuyanlarla diploma açısından bir farkımız yok ama eğitim açısından çok büyük farkımız var . ve ilerlemek istediğimiz bölümü Profosörlerle ve Doçent hocalarımızla karar ceriyoruz.

Göksu Çıkıkçı
Göksu Çıkıkçı
Career Kitchen Pazarlama Stajyeri, Perfetti Van Melle

paranın , yönetimin , kurum ve kuruluşların olduğu her yerde işletme öğrencisine ihtiyaç vardır ...

devletin her türlü kademesinde KPSS ye girerek iş sahibi olunabilecek bi bölüm. Özel sektörde de şirketlerin her türlü departmanlarında kendilerine kolaylıkla iş bulabilirler fakat bu tamamen kişinin kendisine bağlı. çünkü İİBF fakültesi Türkiye nin en çok mezun veren fakültesi yani daha fazla rakip var. ancak kişi kendini geliştirirse çok iyi bi iş bulması içten bile değil

işletme bölümünün iş imkanı çok fazla kamuda uzmanlık gibi özelde banka gibi imkanlar var

bu bölümü okuyan kişi kendini geliştirdiği sürece iş olanağı çoktur

Bu çok geniş bir soru öncelikle ne alana yöneleceğini seçmeli akademik kariyer mi yoksa özel sektör mü. Akademik kariyer seçersiniz üniversitelerde profesörlük yapabilirsiniz. Özel sektör seçerseniz muhasebecilikten girişimci olup kendi işinizin patronu olmaya kadar bir çok seçenek mevcut.

İşletme bölümü mezunluğu bir tablonun sadece astarıdır, arka plana astarı çektikten sonra hangi cisimlerle ve renklerle donatacağınız tamamen sizin imkanlarınızı nasıl değerlendirdiğinize bağlıdır. Birincisi, okulunuzu seçerken kişisel gelişiminizi destekleyecek bir okul seçtiniz mi? Mesela İK'cı olacaksınız, psikoloji ile yandal yapmak veya o bölümün derslerini almak ne kadar kolay, gibi. Veya internetten dersler alıyor musunuz? İş deneyimi ediniyor musunuz? Bir birey olarak becerilerinizi geliştiriyor musunuz? İlgi alanınıza göre değişen bu sorulara cevabınız evet olacaksa eğer, bir şirketin herhangi bir organında yer almanız müthiş kolay. Finans, muhasebe, pazarlama, operasyon, İK... Bu kurumsal şirket odaklı bir yol haritasıdır. Veya kutunun dışında düşünüp girişimciliğe yönelebilir, hem kendi işinize sahip olup hep istihdam ve katma değer yaratabilirsiniz. Dikkat ettiyseniz spesifik işler saymadım. İşler doğar, ölür, isim değiştirir cisim değiştirir ama kişisel beceriler kalıcıdır, ancak ve ancak evrilirler. İşletme mezunu da fonksiyonel olmalıdır, kolay adapte olabilmelidir. Bu durumda elinden her demeyelim ama çooook çok iş gelir.

Daha ilk seneden 6 bölümün temellerini öğrenerek başlıyosun eğitim hayatına.Yani bi çok alanda iş bulunabilir.Pazarlama sektöründen kamuya,bankacılık sektöründen serbest piyasaya kadar bir çok alanda rahatlıkla iş yapabilir

İşletme aklınıza hangi iş geliyorsa yapabilir. Örneğin: Adli ve İdari Hakim, Bakanlıkların tamamında iş bulma imkanı, Bankacılık ve Sigortacılık alanındaki işler, okulda kalıp akademik kariyer imkanı (ortalamanıza göre) ayrıca kendinizi geliştirmenize ve yabancı dillerinize göre Dünyaca ünlü bir çok firmada CEO olabilirsiniz. Ama bence en önemlisi sevdiğiniz bir konuda kendi işinizi yapmanız :)

Kendini geliştirirse büyük ölçekli işletmelerde üst düzey yönetici olabilir fakat o konuma gelmek için işletme mezunu olmak şart değildir, yani sırf işletme mezunusun diye kimse sana gel benim şirketimi yönet demez...

İşletme bölümü mezunu teorik olarak yöneticidir. Mezunlar kendilerine ait bir işletme kurabileceği gibi özel sektörde bulunan şirketlerde, bankalarda ve kamuda çalışabilirler. Bölüm mezunlarının çalışma yelpazesi geniştir. Çalışılacak bölümlerden bazıları: özel sektörde; Muhasebe-Finans, Pazarlama, İnsan Kaynakları, Denetim... departmanları iken kamuda da oldukça geniş bir çalışma alanı bulunmaktadır. İşletme Bölümü mezunlarının kamuda en gözde yeri Hazine ve Maliye Bakanlığının Uzman ve Müfettişlik kadrolarıdır.

Serra Uluışık
Serra Uluışık
Türkiye İnsan Kaynakları Lideri, Pfizer
Sezen Eruyandı
Sezen Eruyandı
İşe Alım ve İç İletişim Süreç Yöneticisi, Tat Gıda ve Düzey Pazarlama
Caner Koç
Caner Koç
Ticari Bankacılık Satış Uzmanı, DenizBank

ANA HATLARI İLE
-MUHASEBE
-YÖNETİM ORGANİZASYON
-PAZARLAMA ALANLARINDA ÇALIŞABİLİR

AYRICA ÖZEL SEKTÖRDE YÖNETİCİLİK BAŞTA OLMAK ÜZERE MUHASEBE ANLAMINDA MALİ MÜŞAVİRLİKTEN HER HANGİ BİR FİRMA ÇATISI ALTINDA MUHASEBECİLİK YAPABİLİR PAZARLAMA OLARAK ÜRÜN VE HİZMETLERİN TANITIM VE PAZARLAMASINI SATIŞINI YAPABİLİRSİNİZ.

MAĞAZALARDA SATIŞ DANIŞMANI OLABİLİR BANKALARDA ÇALIŞABİLİRSİNİZ.

HER ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN OLMAK İÇİN HAYALLER KURDUĞU MEMURİYETE ATANABİLİRSİNİZ BUNUN İÇİN KPSSYİ GEÇMEK GEREKİR TABİ